Wout van Aert: “Weet dat ik Van der Poel weer kan volgen”

Door , zondag 1 oktober 2017 om 22:50

Wout van Aert kon in de Amerikaanse veldritten nog geen potten breken. In Gieten maakte de wereldkampioen al een veel betere  indruk. Pas in de slotfase moest hij rivaal Mathieu van der Poel laten gaan. “Ik hoop zo snel mogelijk het topniveau terug te hebben”, zegt de 23-jarige crosser van Vérandas Willems voor de camera van WielerFlits.

Groeien
Van Aert weet hoe hij onze landgenoot moet vloeren. “Ik heb hem in het verleden al talrijk geklopt. Vanaf het gevoel dat ik sterk genoeg ben, zal ik wel terug tot inziens komen hoe ik dat moet doen. […] Ik hoop iedere week beter en beter te doen. Voor de start in Gieten was het nog altijd de vraag hoe het zou lopen. Nu kun je volgende week starten met de wetenschap dat je hem kunt volgen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

27 Reacties

Romāns Vainšteins 1 oktober 2017 om 23:04

Het is hoog tijd dat maart weer eens begint.

schipperaar 1 oktober 2017 om 23:14

Onnavolgbaar die Wout, afwachten nu maar op de terugval van vdp, al lijkt ie 10% beter dan vorig jaar, wie weet houdt ie het spannend om de bierconsumptie in stand te houden.

Hamburger 1 oktober 2017 om 23:14

Was zijn electro-motortje niet door de Amerikaanse douane gekomen? Het lijkt er in ieder geval op dat hij het nu weer doet!

sooike 1 oktober 2017 om 23:17

@RV
Begint dat gezeur over het veldrijden nu al weer? Triest hoor. Vanmiddag in Gieten hadden duizenden wielerliefhebbers een prima middag met opnieuw een imponerende winnaar.
Als jij niet van veldrijden houdt kijk je toch in maart, of zelfs l in februari, naar wegwedstrijden waarin alleen in de laatste 50 kilometer of minder, wordt gekoerst. Maar stop met dat denigrerende toontje over het veldrijden. Je beledigt alle wielerliefhebbers die dit wel een leuke discipline vinden !

tylerhamilton 1 oktober 2017 om 23:21

Zeker niet RV, juist die tussen periode in de winter maakt dat je weer reikhalzend uitkijkt naar het nieuwe seizoen. En die periode kun je niet beter vullen dan een select groepje, complete idioten, week in week uit door de modder zien ploegen. Tot zo'n beetje eind Januari, dan heb je het weer compleet gehad met dat gezeur over WvA vs MvdP maar dan beginnen gelukkig de eerste wegkoersen alweer.
On topic: ik hoop dat WvA de kloof kan dichten met MvdP, anders is er inderdaad geen zak aan.

Romāns Vainšteins 1 oktober 2017 om 23:28

Ik vind Veldrijden best leuk maar de tig artikelen die dat hele vdp-wva-gezeur pogen tot grote hoogten te stimuleren … Wat mij betreft ziet veldrijdflits binnenkort het leven, .nl of .be mij om het even.

nederbelg 2 oktober 2017 om 01:46

@rv
Na Lombardije wordt het nu eenmaal altijd wat Wielerflets. Misschien is dat nog een naam?

katerkop 2 oktober 2017 om 05:46

Hahaha @sooike roept op te stoppen met een denigrerend toontje. Precies dat toontje wat ik zijn Posts altijd lees..

Pantani77 2 oktober 2017 om 06:46

…volgen…
Voor hem is het dus ook al realistisch dat winnen tegen matthieu gewoon erg lastig gaat zijn, zelfs als hij zoals gisteren een mindere dag heeft.

Maar zal zijn wedstrijdjes zeker nog gaan winnen.

Sooike, ik vind het wel een mooie discipline en hou van de explosiviteit in combinatie met kracht en techniek. Daarom vind ik persoonlijk Mathieu een mooiere renner om naar te kijken. Ik kan me vinden in je oproep over het ‘gezeur’, maar kunnen we dan ook Please gelijk stoppen met het eeek in week uit benoemen van excuses als van aert weer eens van Mathieu heeft verloren?

wielrenner 2 oktober 2017 om 07:12

VDP is wellicht de stylist maar VA zit mooier op zijn fiets.

jan jansen 2 oktober 2017 om 07:40

@wielrenner;
Ik vind vdP juist mooier op de fiets zitten.
WvA kan beter bekkentrekken als hij niet of nauwelijks kan volgen

wielrenner 2 oktober 2017 om 07:52

@jj, smaken verschillen…

achtpuntzes 2 oktober 2017 om 09:34
Quote:
Maar stop met dat denigrerende toontje over het veldrijden. Je beledigt alle wielerliefhebbers die dit wel een leuke discipline vinden

lol, sooike die klaagt over een denigrerende toon en over het zich beledigd voelen. het moet echt niet gekker worden hoor. :p

Romāns Vainšteins 2 oktober 2017 om 10:00

En daarnaast moet het mogelijkerwijs beledigen van hele subvolksstammen geen belemmering zijn om je mening op een discussieforum te verkondigen.

sooike 2 oktober 2017 om 10:08

@RV
Verklaar u nader…het is nog te vroeg voor wartaal !

sooike 2 oktober 2017 om 10:16

@achtpuntzes
Ik voel me hier nooit beledigd, want zie zoveel onzin passeren dat er bij het lezen grote korrels zout op de weg liggen. Maar blijkbaar worden de houwdegens weer uit de kast gehaald als het veldrijden begint. De crossers worden hier zelfs “complete idioten” genoemd. Neem daar eens aanstoot aan in plaats van te zeveren over mijn toontje !

Stenalic 2 oktober 2017 om 10:19

Het is weer maandag….

teunster 2 oktober 2017 om 13:26

Het is in ieders belang dat WVA weer in ieder geval kan volgen, dus hup Wout! (maar niet teveel :))

achtpuntzes 2 oktober 2017 om 13:59

@ sooike:
tja, de een houdt niet van veldrijden en een ander houdt niet van een niet nader te noemen Nederlandse wielerploeg. daarnaast mogen we allemaal zelf bepalen waar we aanstoot aan nemen en/of waarover we zeveren, dus doe niet zo onnozel.

schipperaar 2 oktober 2017 om 15:40

@8.6
Net als Sooike denigreer ik niet, enige wat we doen is een halfslachtig beleid aan de kaak stellen, ook bij SUNWEB toen Barguil werd weggestuurd en Sam duidelijk zijn lippen stijf hield, toen Wilco een misschien(30sec) doorslaggevende bergrit niet verkend had en hij de tijdrit begon alsof het een proloog was.
Bij Tlj lijken ze weinig te leren van hun dwalingen want je moet ze wel zien natuurlijk, een hele ploeg opofferen omdat Steven iedereen overhoop gaat rijden in de derde week, voor sprooikjes moet je bij de Efteling zijn.

dumoman 2 oktober 2017 om 17:46

War schrijf je nu Schipperaar ?
Voor S(pr)ooik(j)es moet je bij de Efteling zijn :-) en waar moet je voor alcoholische versnaperingen zijn ? Wartaal…..

jan jansen 2 oktober 2017 om 17:55

Het gaat zijn wedstrijden nog wel winnen.

achtpuntzes 2 oktober 2017 om 17:57

@ schipperaar:
ik had het tegen sooike, en ik heb geen flauw idee waarom je mijn reactie op jezelf betrekt.

schipperaar 2 oktober 2017 om 18:20

@dumo
Sprak al een aantal talen dus die wartaal kan er nog wel bij, mijn bewuste versprekingen blijk je nog altijd niet te snappen, geen ramp natuurlijk.
@8.6
Als je goed leest kun je zien dat ik het voor Sooike opneem, heeft niets met mij te maken, sommigen lezen alleen de koppen hier lijkt het.

DeGroteMolen 2 oktober 2017 om 19:50

Ehhh, volgen ‘ wereldkampioen ‘ ? Is dat waar hij zich aan vastklampt? Dan houd ik het persoonlijk liever bij ‘ Bandenprins ‘ Van Aert. Beetje meer ambitie mag wel gezien de praatjes die er vorig jaar rond dit tijdstip waren.

Headlines

Materiaalzone

Populair