Wout van Aert teleurgesteld: “Aerts was sterker”

Wout van Aert teleurgesteld: “Aerts was sterker”

©Photopress.be

zondag 13 januari 2019 om 19:31

Geen vierde opeenvolgende titel voor Wout van Aert. De wereldkampioen moest in de Kruibeekse modder zijn meerdere erkennen in Toon Aerts. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik was gekomen om te winnen. Maar ik heb vandaag nooit het gevoel gehad dat ik in andere kampioenschappen had.”

Het was dat het moest, maar Wout van Aert had niet veel zin in een persbabbel na zijn tweede plaats op het BK. Dat de nederlaag hard was aangekomen, spreekt voor zich. “Ik ben een winnaar, hé. Zeker op een kampioenschap. En ik voelde me de laatste dagen ook prima in mijn vel. Mijn laatste wedstrijd in La Mézière was gewoon goed. Ik dacht net op tijd klaar te zijn voor dit Belgisch kampioenschap.”

“Heb hier geen verklaring voor”
Maar Toon Aerts was dus beter. Daar wond ook Van Aert geen doekjes om. “Ik heb zelf nooit het gevoel gehad zoals ik dat in de andere Belgische- en wereldkampioenschappen heb gehad. Zeker in de laatste twee ronden was Toon Aerts sterker. Waarom ik hem niet aan kon? Daar heb ik geen verklaring voor. Blijkbaar is het niet evident om een negatieve tendens in één keer om te keren. Het is al het hele seizoen op en af. Vandaag was dus duidelijk niet mijn beste dag.”

Nochtans zag het er rond halfkoers niet slecht uit. Na een schuiver van Aerts nam Van Aert de leiding over en bouwde prompt een voorsprong van een tiental seconden uit. “Dat voelde goed. Ik dacht dat ik die kloof verder zou uitbouwen. Maar ik begon fouten te maken. Ik bleef ook niet rustig genoeg. Zo werd het nog een heel lange wedstrijd.”

Van Otegem naar Spanje
Van Aert rijdt morgen in Otegem. ’s Avonds vliegt hij naar Spanje waar hij samen met zijn toekomstige Jumbo-Vismaploegmaats een nieuwe stage afwerkt. Volgende zondag hoopt hij in het Franse Pontchâteau op een sterkte prestatie. Als hij daar Aerts wel afhoudt, heeft hij nog zicht op winst in de Wereldbeker.

Ook richting  het WK blijft Van Aert positief ingesteld. “Laat dat nu het voordeel zijn van een wisselvallig seizoen: af en toe is het ook eens goed. Het kan zomaar zijn dat ik in Bogense wel een topdag ken”, besloot de wereldkampioen met een knipoog.

Dit artikel delen:

10 Reacties

A. V. Toledo 13 januari 2019 om 19:54

Jumbo-Vismaats was mooier geweest

ah-ja 13 januari 2019 om 20:14

Hij is een winnaar? Nog maar weinig van te merken. Als Visma hier maar goed aan gedaan heb. Start het wegseizoen met een moraal onder nul zo

Bertvd 13 januari 2019 om 20:30

Ik zie niet hoe deze man nog wereldkampioen moet worden in Denemarken. Die zit allang met zijn hoofd op de weg.

Turtlehead 13 januari 2019 om 20:58

ff naar Spanje, paar dagen trainen, weer terug, uurtje door de modder, … ik weet het niet hoor. Is dat opbouwen, scherp slijpen of van allebei een beetje en dus helemaal niks? Voor het veldritseizoen hoeft het al niet meer, dat is feitelijk mislukt (een WK-trui kan wellicht wel zijn startgeld en motivatie voor het volgende cross-seizoen vergroten).

drikkes 13 januari 2019 om 21:38

Wout is gewoon meer wegrenner geworden (zwaarder) en zou mijn inziens beter is een paar jaar voor 100% op de weg concentreren. Lukt dat niet kan hij nog altijd terug naar de cross.

Taliesin 13 januari 2019 om 22:33

Denk dat hij na dit veldrit seizoen zeker gaat nadenken over hoe hij volgend jaar beter kan zijn als het nieuwe veldrit seizoen begint. Het kan best zijn dat het wegprogramma een behoorlijke invloed heeft gehad op zijn huidige veldrit niveau, misschien ook een gebrek aan frisheid waardoor nu ook een Toon Aerts hem klop geeft. Wel een mooie wedstrijd zeg.

ah-ja 13 januari 2019 om 23:10

Denk dat ie meer in z’n hoofd zit met elk groot pak frites na de koers. Moet ie wel afleren en leven als een prof…

Leendert82 14 januari 2019 om 00:07

Waar haal je dit vandaan??

HSV 14 januari 2019 om 08:57

Wout zei het op Sporza dat hij friet ging eten.

Steven_E 14 januari 2019 om 13:13

Ocharme toch, wat een schande! Kampioenen horen dat niet te doen …
https://sporza.be/nl/2018/11/29/van-der-poel-over-eten/

Headlines

Materiaalzone

Populair