Wout van Aert ruziet met ploegmanager Nick Nuyens

dinsdag 28 november 2017 om 09:17
Wout van Aert ruziet met ploegmanager Nick Nuyens

Wout van Aert is niet tevreden met de gang van zaken bij zijn ploeg Veranda’s Willems-Crelan. De frustraties van de kopman van de ploeg zijn zo groot dat de verstandhouding met teammanager Nick Nuyens onder druk is komen te staan, schrijft Het Nieuwsblad.

Van Aert maakt zich onder meer zorgen over de teamfietsen. De fietsen van Felt worden door de renners van de ploeg als traag ervaren. Dit zou ook de tegenvallende prestaties in het voorjaar deels verklaren.

Onlangs schreef Van Aert een kritische e-mail met alle pijnpunten. Volgens de Belgische krant werd deze handeling niet gewaardeerd door Nuyens. Ook een gesprek na afloop van de veldrit in Gavere zou weinig aan de situatie hebben veranderd.

“Laat ik het hierop houden: ik ben inderdaad niet honderd procent gelukkig met de ploeg”, is het enige dat Van Aert wil zeggen. Volgens Nuyens valt de kritiek wel mee. “Als Wout niet tevreden is, heeft hij dat nooit met zoveel woorden tegen mij gezegd.”

In Belgische media gonsde gisteren het gerucht dat Van Aert zou overstappen naar Lotto Soudal. De wereldkampioen veldrijden benadrukt echter dat hij nog een contract heeft tot eind 2019 bij Veranda’s Willems-Crelan. Lotto Soudal zou tevens over te weinig budget beschikken om Van Aert te contracteren.

Dit artikel delen:

73 Reacties

Romāns Vainšteins 28 november 2017 om 09:21

Pfff, ga lekker de weg op man.

xistnc 28 november 2017 om 09:25

Goh, ook hierover wil Ivan Basso weer wat zeggen. Veelzijdige kerel, van alle markten thuis.

Chaba 28 november 2017 om 09:27

Zou wel helemaal passen in het beeld. Als hij een breuk kan forceren en hij kan bij Lotto aan de slag, zijn een carrière op de weg wel heel dichtbij. Lekker alle voorjaarsklassiekers meepakken.

achtpuntzes 28 november 2017 om 09:49

duidelijk dat Wout het niet bij zichzelf zoekt dat Mathieu beter is, maar het ligt dus aan het materiaal en de ploeg.
ik voorzie dan ook een tweede biografie die nog uitkomt voor het wegseizoen begonnen is.

Admirals 28 november 2017 om 09:51

@8.6

Waar zegt hij dit dan?

Dann2 28 november 2017 om 09:55

Wout blijft bij zijn ploeg, maar zou zelf zijn training schema willen volgen, maar nu staat alles in het teken van het voorjaar, en zeker WK, en dan de eerst wedstrijden op de weg tot 200 km. En dat wil hij anders zien, maar wie hem betaalt is baas

Hoebele 28 november 2017 om 10:05

Kwamkwammertijd…

achtpuntzes 28 november 2017 om 10:06

@ Admirals:
volgens mij suggereert Wout dat de fietsen te traag zijn. en met een betere fiets kan hij wellicht dat half minuutje per uur op Mathieu wel dichten. en aangezien Wout nogal snel een biografie schrijft is dit daar wel voer voor. dus wie weet…

delgado 28 november 2017 om 10:22

Kijk, dit is mooi, een beetje drama. VDP en VA zijn topcrossers, maar er is eigenlijk totaal geen rivaliteit tussen hen, of andere controverse, omdat het twee ideale schoonzonen zijn. Dat zou het allemaal wat interessanter maken.

Wout gooit nu een bommetje, netjes.

sportfanaat 28 november 2017 om 10:24

Misschien Cancellara eens vragen, die had nooit last van trage fietsen..

Henki 28 november 2017 om 10:30

@Delgado,
Wel een bommetje op zichzelf/zijn eigen ploeg… Nu nog een bommetje van een van de twee op de ander en er is wat meer vuur :D

Col du Bramont 28 november 2017 om 10:31

Een trage fiets :)! Of is Wout wat traag dit seizoen?

JimboX 28 november 2017 om 10:33

Deel 2 van de biografie begint wat stroefjes. In ieder geval fijn dat het aan externe factoren ligt en niet aan hemzelf.

delgado 28 november 2017 om 10:35

@Henki
Beter iets dan niets :)

Wat de exacte reden is van Wout’s ontevredenheid is natuurlijk wel speculatie. Ik zie in elk geval geen enkele bron voor die ’trage fietsen’.

Cyclinglover 28 november 2017 om 10:50

Wat de prestaties in het voorjaar betreft kan ik het wel enigzins begrijpen aangezien ik uit een gesprek met Van Aert zelf en Timothy Dupont heb gehoord dat de wegfietsen voor 80% tweedehands waren, en bijgevolg dus zeker niet aan het minimumgewicht en dergelijke kwamen. In de cross zijn alle Felt fietsen nieuw, ik vermoed dat Wout zijn frustratie van de weinige overwinningen probeert te uitten met het verhaal van de wegfietsen in zijn achterhoofd, ofwel is MVDP gewoon zoveel sterker geworden.

Mwielerfan 28 november 2017 om 10:54

Mooie rel

Stenalic 28 november 2017 om 11:01

En dan te bedenken dat Matje meer technische mankementen heeft dit seizoen dan Wout… On that note, volgens mij gaat hij overstappen van Stevens naar CANYON volgend seizoen.

Pizzi 28 november 2017 om 11:04

Motortje maar weer monteren dan, Wout ;)

JeDaRe 28 november 2017 om 11:07

Misschien moet hij het advies van Roger de Vlaeminck maar gewoon gaan opvolgen. Die zegt vanochtend dat Van Aert er ‘niet genoeg voor doet’. ‘Ik deed vroeger zes trainingssessies per dag. Om zes uur ‘s ochtends ging ik met trainer Georges Debbaut naar de duinen. Kwartiertje opwarmen, kwartiertje duinen op sprinten en kwartiertje uithouding: lopen in het zand. Om halfnegen ging ik turnen: buikspieren, rugspieren, lenigheid. Daarna reed ik 120 kilometer op de weg, met wat intervalspurten tussendoor. Soms reed ik daarna nog achter de derny: dan probeerde ik aan 60 per uur uit het wiel te komen en naast de brommer te rijden. Eventjes, om mijn pure snelheid te trainen.’ Aldus interview in Nieuwsblad (28-11-’17)

vlek 28 november 2017 om 11:16

Treurig! De spanning in deze sport zou weer eens in dat uurtje tijdens de wedstrijd moeten zitten.

Spruch 28 november 2017 om 11:27

@Romans
Als hij aangeeft dat de fietsen te traag waren voor resultaten in de voorjaarswedsrrijden , dan gaat het om de wegfietsen. Reden te meer om met deze fietsen juist niet de weg op te gaan en nog even voor het veld te kiezen.

Geraint 28 november 2017 om 11:45

Als je hoort dat enkele wegrenners zich hebben moeten behelpen met enkele tweedehands crosskaders in het voorjaar klopt er wel degelijk iets niet in die ploeg.

@achtpuntzes,
Wout suggereert helemaal niks. Hij heeft aan over iets niet tevreden te zijn binnen de ploeg en gaat er niet op in. “Insiders” beweren dat het om de fietsen zou gaan.

Mitch 28 november 2017 om 12:25

Jammer voor Wout dat hij in het verkeerde land geboren is. Is in zijn doen een echte ‘dikke nek’ uit Holland. Niet te beroerd om zijn mening te ventileren en recht voor zijn raap. Heel anders dan het zachtmoedige Vlaamse karakter van Mathieu. Ik mag hem wel, die Wout. Kom toch lekker voor ons fietsen, in Vlaanderen word je toch niet gewaardeerd.

Col du Bramont 28 november 2017 om 12:33

Gewoon gezeur van een renner die niet de prestaties haalt waar hij op hoopt. De geometrie van de Felt fiets is vrij standaard en wijkt niet af van andere merken, gewicht ook niet echt en als je lijkt naar de soort carbon verwacht ik niet dat de stijfheid veel zal verschillen.
Met de groep, onderdelen, wielen en banden is ook niets mis. Kortom gezeur allemaal. Zet vd Poel op een oud stalen of ALU cross frame van zijn Pa en hij wint met evenveel gemak.

mark vv 28 november 2017 om 12:37

Benen laten spreken inplaats van je mond.
' jankerd'

Headlines

Materiaalzone

Populair