Van Aert presenteert nieuwe outfit, comeback in Loenhout

zaterdag 30 november 2019 om 11:05
Van Aert presenteert nieuwe outfit, comeback in Loenhout

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft in aanloop naar de CAPS Urban Cross in Kortrijk zijn nieuwe cyclocross outfit gepresenteerd. Voor de drievoudige wereldkampioen komt de West-Vlaamse cross nog te vroeg, maar hij is er wel aanwezig om de media bij te praten over zijn fysieke gesteldheid en zijn comeback in de komende periode.

Van Aert kondigde vandaag aan dat hij vermoedelijk in de Azencross van Loenhout (27 december), die meetelt voor de DVV Trofee, zijn rentree maakt in het veld. Het enige voorbehoud is dat hij groen licht krijgt van de medische staf. Het wordt een kort crossseizoen voor de renner uit Herentals, die vooral in het teken zal staan van de klassiekers in het voorjaar.

“Normaal is Loenhout niet een van de zwaarste crossen”, licht hij toe. “Behoorlijk veel fietsen, het is vlakbij huis en ik kijk er elk jaar erg naar uit. De timing om in de kerstperiode te hervatten zat al een tijdje in mijn hoofd.” De cross volgt een week na een trainingsstage (11-19 december) in Spanje met Jumbo-Visma. Hij trekt er 5 december al naartoe om nog een week alleen te trainen.

foto: Cor Vos

Van Aert maakte tijdens het perspraatje in Kortrijk bekend dat hij zijn trainingen al heeft opgedreven. Onlangs zagen we hem al aan het werk op het strand van Sint-Anneke bij Antwerpen en tijdens een verkenning van Parijs-Roubaix, waar hij met zijn ploeg Jumbo-Visma vooral het materiaal testte. “We hebben daar veel stappen gezet en dat stemt me tevreden.”

Fysiek klaar zijn
Kan hij ook al verder kijken dan Loenhout? “Ik denk daar wel over na, maar het is wijs om af te wachten hoe komende maand verloopt. Ik wil benadrukken dat ik er fysiek echt klaar voor moet zijn en dat de mensen die mijn herstel volgen, dat moment ook opportuun achten om echt de comeback te maken. We schatten het momenteel positief in, maar hun go moet ik afwachten.”

Gisteren zat Van Aert 125 kilometer op de fiets, het langst dat hij tot op reden gereden heeft sinds zijn herstel van zijn zware val in de Tour de France. “Eigenlijk zonder al te grote problemen. Op dit moment gaat het fietsen best goed. Ik heb weinig pijn of reactie nog. Maar crossen is meer dan fietsen alleen: het is trekken en duwen op de pedalen.”

“En als er een loopstrook is, moet ik dat ook aankunnen. Op en af de fiets vraagt veel meer van de heup, dat toch het pijnpunt is. Dus daar zijn we nu mee aan het werk. Ik kan alle bewegingen maken, maar als ik nu een cross zou rijden, zou ik nog een paar dagen last hebben. Het is de bedoeling dat als ik mijn rentree maak, ik vooruitgang boek en het geen stap achteruit is.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

20 Reacties

Yeez 30 november 2019 om 11:12

En van 11 tm 20 december mee op stage met de ploeg

josi 30 november 2019 om 11:18

Een goed teken dat hij waarschijnlijk toch nog de nodige crossen kan meepakken.

04398 30 november 2019 om 11:29

Mooi nieuws en shirt, hopelijk volgend jaar ook op de weg in het zelfde shirt

john 30 november 2019 om 12:29

Dit is niet het shirt van de weg ploeg ,dit is voor de cross

Yeez 30 november 2019 om 11:35

Nog een paar dagen last hebben klinkt best heftig na een cross

Rawolf 30 november 2019 om 16:45

Dat is dan ook niet de bedoeling :p.

Wij gewone stervelingen hebben dat overigens ook hoor dus maak je geen zorgen

Jan 30 november 2019 om 11:37

Geen Hema erop?

Apemantus 30 november 2019 om 11:38

Heel mooi truitje hoor. Zou er geen moeite mee hebben als de afdeling op de weg hier ook in gaat rijden.

tendam 30 november 2019 om 11:41

Er staat een aantal persoonlijke sponsoren op, dus dat denk ik niet.

Apemantus 30 november 2019 om 13:11

Ja dat snap ik. Ik bedoel natuurlijk dat de generale layout (schuine baan over de borst ) van het shirt voor de weg hetzelfde is. Want die zwarte stukken op de schouders zijn sowieso erg lelijk. Het shirtje voor de weg zal wellicht cleaner en naar mijn smaak nog mooier zijn. Althans dat hoop ik.

Samlambeej 30 november 2019 om 14:01

minder sponsors = mooier

Ziet er al iets meer oranje uit als vroeger, wat ik aanmoedig; maar die zwarte stukken op schouders en uiteinde mouwtjes zijn weer niet te behappen.

Gewoon dat semi-oranje en een zwart vlak voor de JUMBO letters had prima geweest.

Heeft uiteraard alles te doen met sponsorlogo’s die beter zichtbaar zijn op zwart dan op oranjegeel.

tendam 30 november 2019 om 14:53

@apemantus
Maar ik denk dat deze aanpassing is gedaan om er meer sponsoren op te kunnen proppen. Over die lelijke mouwen heb je gelijk, al is dat alleen te zien als ze met de handen in de lucht over de finish rijden. Minder winnen is dus het devies ;)

Apemantus 30 november 2019 om 19:23

Al Wout z’n persoonlijke sponsoren zijn in zwart en rood, dus ik denk niet dat TJV deze aanpassing van het shirt speciaal voor Wout gedaan heeft, daar hadden ze namelijk ook gewoon het shirt van afgelopen seizoen voor kunnen pakken. Letterijk de enige sponsoren die op de zwarte achtergrond staan zijn Jumbo en Visma, en laten die nou net niet de persoonlijke sponsoren van Wout zijn. Hoe dan ook, we gaan het zien, maar zonder die zwarte stukken op de schouders en met wat minder sponsoren heb je een heel kek truitje.

Marco Willems 30 november 2019 om 12:23

Heel mooi shirt, ziet er strak uit!
Ik betwijfel of hij een goed seizoen gaat hebben komend jaar. Ik hoop dat ik het mis heb maar als je vanaf juli niet meer fatsoenlijk gefietst hebt dan zul je genoeg jus verloren hebben en die zie ik hem niet binnen dezelfde tijd weer erbij krijgen. Hoop dat hij iig geen mentale issues er aan over heeft gehouden en hij met vertrouwen en veilig gevoel op de fiets zit.

Kelder is de Man 30 november 2019 om 13:00

Vind t geen mooi shirt. Dat scheve zwart oogt heel ongemakkelijk en de Jumbo letters verdeling lijkt heel slordig. Je moet natuurlijk wat met die rits, maar midden door de M was mooier imo.

Samlambeej 30 november 2019 om 14:02

Domo, Cibel-Cebon en Caps blijven aan boord het WvA-team. Zou er dan toch mee te werken zijn, Nick?

Jean Dumas 30 november 2019 om 14:55

Echt Hema.

toke 30 november 2019 om 15:06

Zijn het het allemaal vrouwen de hier reageren? Of maken mannen zich tegenwoordig ook al druk over hoe een shirt er uit moet zien.

Simon1 30 november 2019 om 16:38

Een mooi truitje is zeker niet verkeerd.

horsm 30 november 2019 om 17:17

Oeps. Zomaar voor ‘vrouw’ worden uitgemaakt. En nog wel door Toke! Oeioeioei.

Headlines

Materiaalzone

Populair