Wout van Aert over geruchten toekomst: “Ermee lachen is het beste wat ik kan doen”

vrijdag 3 augustus 2018 om 11:32
Wout van Aert over geruchten toekomst: “Ermee lachen is het beste wat ik kan doen”

foto: Sirotti

Wout van Aert kan na zijn ritzege in de Ronde van Denemarken lachen om een foto waarop zijn leiderstrui zo is bewerkt dat hierop zowel de ploegnamen Veranda’s Willems-Crélan, Aqua Blue Sport en LottoNL-Jumbo staan. Hiermee wordt ingespeeld op de verhalen die de laatste tijd de ronde doen rondom de ploeg van Van Aert. “Ermee lachen is het beste wat ik kan doen”, zegt hij zelf over deze perikelen via Instagram.

Van Aert heeft voor 2019 nog een contract bij Veranda’s Willems-Crélan, maar de toekomst hiervan is onzeker door het stoppen van Veranda’s Willems. Woensdag kwamen de geruchten over een eventuele fusie met Aqua Blue Sport, welke door Nick Nuyens en consorten werd ontkend. LottoNL-Jumbo is mogelijk de lachende derde, aangezien zij Van Aert al vastgelegd hebben voor de periode 2020 tot en met 2022 en eventueel wel de middelen hebben om de Belg per 2019 reeds onder contract te nemen.

Ritzege opgedragen aan Michael Goolaerts
Na afloop van de tweede rit in de Ronde van Denemarken zegt Van Aert in een persbericht dat deze zege voor Goolie is. “De ontlading was erg groot toen ik over de meet reed, maar ik had liever een overwinningsgebaar gemaakt voor Michael. Jammer genoeg heb ik dat op dat moment niet kunnen laten zien, maar deze overwinning heb ik wel voor Michael gepakt. De laatste maanden is dat een enorme motivatie geweest tijdens het trainen”, aldus de wereldkampioen veldrijden.

Zijn aanval op het einde was van tevoren ingepland. “Ik had op voorhand deze etappe aangekruist. Ik had vernomen van renners die hier al gereden hebben dat deze rit beslissend is. Ik wist dat ik alles op één beklimming moest zetten als ik de koers wilde winnen. En dat pakte goed uit.”

Nu is het voor de Belg taak zijn leidende positie in het klassement te behouden. “Het is belangrijk dat ik zaterdag in de tijdrit zelf goed voor de dag kom, maar we gaan het dag per dag bekijken. Morgen is ook al belangrijk, we moeten geen stappen over slaan. Het is natuurlijk wel mijn bedoeling om een goed klassement te rijden”, zegt Van Aert over zijn klassementsambities.

Dit artikel delen:

12 Reacties

ah-ja 3 augustus 2018 om 11:43

denk dat het hem niet zoveel uitmaakt, als hij maar van die vervelende Nuyens af geraakt

Janitjoe 3 augustus 2018 om 11:48

Als ik lees dat Nuyens ook mee gaat naar het nieuwe team als het allemaal doorgaat dan ik gezegd hij er uit of ik er uit.

peervaneynthoven 3 augustus 2018 om 12:22

wordt die ronde ergens uitgezonden of een stream??

Geflitst 3 augustus 2018 om 12:25

oeps

LightPhoenix 3 augustus 2018 om 12:33

@Geflitst: photoshop …

ONCE 3 augustus 2018 om 12:40

Lol

Polly 3 augustus 2018 om 12:50

Lol, leuke grap.
@Geflitst, jij kijkt graag alleen naar de plaatjes? ;)

Dark Noise 3 augustus 2018 om 13:01

Wakker worden Geflitst

Davide_Formolo 3 augustus 2018 om 13:24

@Polly, DarkNoise en LightPhoenix Volgens mij was Wielerflits in de war, want de eerste zin van het artikel suggereerde vanochtend nog dat Van Aert deze trui gekregen had. Ik denk dat Wielerflits dus eerder degene is die wakker moet worden (of even de bronnen moet checken) ;)

Luuk Zuijderwijk 3 augustus 2018 om 14:57

Het was in eerste instantie wat ongelukkig geformuleerd ja, hebben we reeds aangepast

Dark Noise 3 augustus 2018 om 16:45

Davide, met een klein beetje gezond verstand kan je toch wel begrijpen dat een wedstrijdorganisatie zo geen fratsen gaat uithalen met een trui toch?

krypton 3 augustus 2018 om 17:03

Is het al helemaal zeker dat Van Aert sowieso naar Jumbo (Lotto stopt) gaat in 2020 overigens? Zo wordt het hier wel gebracht, maar er is nog geen bevestiging toch?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair