Wout van Aert over BK-parcours: “Oerlastig, het zal sukkelen zijn om recht te blijven”

Wout van Aert over BK-parcours: “Oerlastig, het zal sukkelen zijn om recht te blijven”

foto: PhotoPress.be

Wout van Aert aast zondag in Kruibeke op zijn vierde titel bij de eliterenners. Zaterdag verkende de Belg naar eigen tevredenheid het parcours al. De wereldkampioen vertelde tegen de camera van Sporza het volgende:  “Het parcours is oerlastig, maar ik doe het graag. Het zal overal sukkelen zijn om recht te blijven.”

Of de wedstrijd echt zo lastig zal worden, is mede afhankelijk van de te vallen neerslag. De verwachte neerslag morgen zal de wedstrijd volgens Van Aert net iets minder zwaar maken: “Dan blijft het wat nat en zal je minder hard moeten duwen. Als het opdroogt, gaat het helemaal plakken. Maar voor de techniciteit zouden de schuine kanten wel wat mogen opdrogen. Anders wordt het heel lastig om recht te blijven.”

Van Aert is tevreden met zijn keuze om eerder naar Kruibeke af te reizen het het parcours te verkennen: “Ik ben toch wel blij dat ik vandaag naar hier ben gekomen om toch al een indruk te krijgen. Het zat al een hele week in mijn gedachten om vandaag eens te komen kijken. Nu is er wat meer op gereden en kan je hier meer komen doen dan op woensdag, toen waren er nog geen sporen.”

De wereldkampioen kijkt er in ieder geval naar uit. “Ik ben er zeker klaar voor”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

4 Reacties

FDJ 12 januari 2019 om 19:34

Dan heeft hij een parcours op maat gezien dit seizoen. Al een paar maand aan de sukkel.

HSV 12 januari 2019 om 19:41

Hij pakt die titel wel morgen. Maar Aerts zou ik het gunnen.

ah-ja 12 januari 2019 om 22:51

Van Aert moet m pakken

Taliesin 12 januari 2019 om 23:12

Ik zie hem dit gewoon niet verliezen morgen.
Hopelijk wel een mooie wedstrijd. als ik Aerts was zou ik probeer lang mijn krachten te spraren en af te wachten morgen. Hij rijdt zich wat snel over de kop tov Van Aert.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair