Wout van Aert ontgoocheld: “Sponsors bedank je niet met achtste plaats”

Wout van Aert ontgoocheld: “Sponsors bedank je niet met achtste plaats”

©Photopress.be

woensdag 6 februari 2019 om 17:48
Interview

Wout van Aert wilde zijn veldritseizoen in schoonheid afsluiten, maar de Brico Cross in Maldegem draaide uit op een fiasco. De drievoudige wereldkampioen miste zijn start en kwam nooit meer in het verhaal voor. “In je laatste wedstrijd in de outfit van je sponsors wil je echt niet als achtste finishen”, zuchtte hij.

Van Aert bolde over de finish en haastte zich snel door naar de camper en bijhorende warme douche. In nog een laatste bezoekje in de interviewtent had hij duidelijk geen behoefte. Eenmaal opgefrist maakte hij wel nog de tijd vrij om zijn verhaal te doen.

Sinussen
“Ik voelde me niet honderd procent deze morgen”, begon hij. “De voorbije nachten sliep ik al niet zoals het hoorde en deze morgen werd ik wakker met een helse koppijn. De sinussen zaten de voorbije twee dagen al vast, vannacht werd het dus nog erger. Tijdens de verkenning van het parcours voelde ik amper kracht in de benen. Maar ik wilde er toch het beste van maken. Zoals ik gisteren al vertelde, ik wilde mijn seizoen in schoonheid afsluiten. Dat is jammer genoeg niet gelukt.”

Op de koop toe schoot Van Aert bij de start uit zijn klikpedaal. “Nog maar eens. Dat was vloeken, ja. En waar ik vooraf voor vreesde, bleek ook tijdens de cross. Ik had niet meer de kracht om terug te komen. Met die achtste plaats kan ik absoluut niet tevreden zijn. Ach, het is wat het is. Het belangrijkste nu is dat ik niet ziek word. Daar heb ik wel wat schrik voor.”

Girona
Over revanchegevoelens wilde Van Aert het ook niet hebben. “Dat concept van ‘revanche na het WK’ vind ik belachelijk. Wat koop je er mee als je het WK verliest en hier wint? Maldegem staat wel een paar treetjes lager in de hiërarchie. Nee, het was eerder het unieke gegeven dat ik vandaag voor het eerst en het laatst met dat zwarte shirt van start ging. Daar staan mensen en bedrijven op die ik dankbaar moet zijn en die ik iets wilde teruggeven. Dat doe je niet met een achtste plaats.”

Morgen vertrekt Van Aert met de wagen naar Spanje. In Girona wil hij een paar dagen tot rust komen vooraleer maandag met zijn trainingsschema’s richting het voorjaar te beginnen.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Geraint 6 februari 2019 om 18:06

Ik zag bij het interview voor het WK ook al een koortsblaas bij Wout. Toch al een teken dat de weerstand verzwakt is. Volgens mij is hij gewoon vermoeid wat ook niet echt hoopvol is naar het voorjaar toe.

Baik-Baik 6 februari 2019 om 18:28

Of totale decompressie na het WK en een ellendig cross seizoen.

Max1 6 februari 2019 om 19:16

Wout heeft vorig jaar een te lang en te zwaar seizoen gedraaid en hij krijgt daar nu de rekening voor gepresenteerd. Een lange rustperiode (maanden) en daarna een gestage opbouwfase zou nu eigenlijk het best zijn. Ik vrees eerlijk gezegd voor het voorjaar.

wielrenner 6 februari 2019 om 19:52

Roemloos ten onder vrees ik.

koos verrek 6 februari 2019 om 19:56

Zit geen ‘jus’ meer in. Zou me verbazen als ie een even goed voorjaar doet als vorig jaar..

Romāns Vainšteins 6 februari 2019 om 20:14

Gewoon even chillen, misschien de Omloop verkloten/laten schieten en op naar het echte werk met RvV en PR er in.

Vincent Lacressonniere 7 februari 2019 om 00:00

Ik had voor afgelopen winter nog nooit van decompressie als wielerterm gehoord, maar waarschijnlijk is dat inderdaad waar Wout last van heeft. Ik heb er zelf ook een beetje last van. Mijn vrouw dan weer niet, evenals Mattiheu. Ben benieuwd wie het komende jaar al dan niet last gaat hebben van decompressie. Of is dat echt slechts iets voor de winter?

Decompressionele groet,

Vince

Geraint 7 februari 2019 om 07:10

U volgt het wielrennen of sport in het algemeen nog maar een paar dagen Vince?

Vincent Lacressonniere 7 februari 2019 om 09:02

Nee hoor Geraint,
Ik volg en beoefen de sport al sinds mijn vroege jeugd. Het valt mij op dat het in de laatste artikelen veel over decompressie is gegaan. Soms treedt het op en soms weer niet, een fenomeen.

Ik had er nog nooit van gehoord of het was me nooit opgevallen. Misschien een Vlaams ding?

Gedecompressioneerde groet,

Vince

LaurentJalabert 7 februari 2019 om 11:01

Inderdaad een term die opeens gebezigd wordt binnen het wielrennen (door Wout in zijn column eb vervolgens veelvuldig herhaald is door Wielerflits)

Volg hier