Wout van Aert naast podium in Boom: “Geen goed gevoel vandaag”

zondag 6 december 2020 om 16:22
Wout van Aert naast podium in Boom: “Geen goed gevoel vandaag”

foto: Cor Vos

Voor Wout van Aert was in de Superprestige van Boom de vierde plaats weggelegd. Hij kon in de finale het tempo van Eli Iserbyt (winnaar), Michael Vanthourenhout en Toon Aerts niet volgen. “De vierde plaats is waar ik thuis hoor”, zegt hij na afloop.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Ik had geen goed gevoel vandaag, dat is spijtig”, aldus Van Aert. “Ik miste mijn start volledig en toen ik vooraan het initiatief nam, was het proberen om te proberen. Maar het is wat het is. In de finale had ik niets meer over.”

‘Beste resultaat mogelijk’
Iserbyt reed twee rondes voor het einde weg uit de kopgroep van vier. “Hij had daar al een paar meter en daarna schoof Toon onderuit en ik iets verderop. Eli kan, als hij een gat heeft, heel snel een mooie kloof uitbouwen, dat heeft bij vandaag weer benut”, kijkt Van Aert terug. “Ik moet er blij mee zijn, dit is het beste resultaat mogelijk. Mijn benen voelden niet goed aan.”

foto: Nico Dick/WielerFlits

De crosser van Jumbo-Visma kijkt terug op een lastige cross. “Het zag er misschien wel goed uit, maar het was niet beter dan vorige week. Dat had ik wel gedacht. Mijn vorm is wel volgens verwachting. Na vorige week was het misschien te optimistisch, maar in de finale waren die gasten serieus beter vandaag”, zegt hij.

“Het was echt cross en je kon zien dat ik geen overschot had”, vertelt hij over de finale. “Ik kwam er niet door. Als je conditioneel beter bent, heb je meer overschot en maak je minder fouten. Meestal is dat niet toevallig, want als je onder druk staat dan maak je sneller een fout.”

Trainingskamp
Komend weekend ontbreekt Van Aert in het veld, want hij gaat op trainingskamp naar Spanje. “Het is niet de bedoeling om even goed te blijven, ik ga trainen om beter te worden. De bedoeling is om in de kerstperiode echt goed te zijn en daar gaan we nu aan werken”, aldus Van Aert.

Dit artikel delen:

25 Reacties

KennyKlimmen 6 december 2020 om 16:28

Duidelijk over zn top heen. Gaat niks meer worden..

Murcia 6 december 2020 om 16:39

Vooral bij de start zie je dat Wout plaatsen en energie verspeelt. Verder geeft hij een prima samenvatting van zijn cross en de vorm van dit moment. Hij kan lange tijd mee met de beste 3 a 4 man maar heeft nog geen overschot. Geen man overboord en eigenlijk ook wel mooi dat de terugkeer niet meteen tot overwinningen leidt. Dit zou namelijk betekenen dat de rest heeft stil gestaan. Toch benieuwd wat Matthieu volgende week doet. Normaal gesproken probeert hij bij de start al het initiatief te pakken.

Staf V 6 december 2020 om 19:54

Als je de cross aandachtig hebt gezien dan zal je de ‘kwak’ van Thijs Aets toch wel gezien hebben op de startmeet, anders eens terugspoelen.

Romāns Vainšteins 6 december 2020 om 21:59

Hoort dat niet gewoon bij schuimbekkend door de blubber hengsten, een kwak hier en daar?

chiller87 6 december 2020 om 16:57

Wout staat een paar kg te zwaar ;-) hij hoeft ook niet zijn tourgewicht hier te hebben, maar een omloop met korte klimmetjes, vanuit een lage snelheid vertrekkende is gewicht wel belangrijk. Ik verwacht hem na zijn stage veel dominanter.

DeGroteMolen 6 december 2020 om 17:35

Of hij krijgt na zijn stage elke cross een flinke draai om zijn oren van Mathieu. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor. Dat ligt meer voor de hand.

adelaarvanantwerpen 6 december 2020 om 18:15

Vorig jaar is echt geen goede waardemeter, want hij reed maar een beperkt aantal crossen en kwam terug van een blessure.

Beer 6 december 2020 om 19:39

En het jaar daarvoor moest hij tijdens het cross-seizoen zijn eigen éénmans-team uit de grond stampen. Dat seizoen was ook niet echt een waardemeter. Ik verwacht van Aert dit seizoen terug dichter in de buurt van VDP. Kan ook kei hard tegenvallen natuurlijk, maar ik geloof er in.

jan jansen 7 december 2020 om 07:00

En het jaar daarvoor had hij ook iets, maar ik weet niet meer wat, etc.

Beer 7 december 2020 om 08:48

Toen had hij de wereldtitel; denk ik…

FritsvanHoefelen 6 december 2020 om 17:02

Nu lekker op trainingskamp

Joaquim Agostinho 6 december 2020 om 17:33

Gaat ie op trainingskamp..?

Michelangelo 6 december 2020 om 18:02

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat hij zelfs een fiets meeneemt richting Spanje.

Wheely 6 december 2020 om 18:22

Grega Bole?!

Joaquim Agostinho 6 december 2020 om 18:26

Roglic?

Staf V 6 december 2020 om 19:51

Eerlijke media zou melding maken van de ‘kwak’ die Wout krijgt van Thijs Aerts op de startmeet, daardoor valt hij terug naar de 30ste plaats, mooie strategie van de ploeg Nys, wel niks nieuws, vroeger moest onze huidige bondscoach ook niks anders doen dan Wellens hinderen.

FritsvanHoefelen 6 december 2020 om 21:38

Bizar dat deze misstand in de doofpot wordt gestopt

Romāns Vainšteins 6 december 2020 om 22:11

Hebben jullie ook kamervragen?

Barry Batsbak 6 december 2020 om 23:25

Realistische fans zouden beseffen dat Wout vorige week zijn podium ook maar te danken had aan de val van Toon Aerts die door Van Aert veroorzaakt werd. Mooie strategie van TJV. Die brengen wel vaker anderen ten val. Nou goed?

VerstandOpNul 6 december 2020 om 20:00

Ach, hij neemt in z’n eentje meer geld mee naar huis dan het hele podium.. Dat zal toch best goed voelen..

matwiel 6 december 2020 om 23:41

Dus je bent journalist en vind dat je journalistieke vrijheid hebt en dat je kritisch mag zijn, maar als er iemand een kritische reactie plaatst verwijder je die reactie???

Bazzz 7 december 2020 om 11:12

Gebeurd heel regelmatig!

freirefreire 7 december 2020 om 01:48

Tsja. Als Wout niet meer verbetert, dreigt het scenario van afgelopen winter: Met Toon, Eli en anderen figureren achter een oppermachtige Mathieu.

Nina 7 december 2020 om 08:11

Als je vierde wordt op een dag waar het allemaal wat minder gaat, is er niets om je zorgen over te maken. Wout van Aert staat binnenkort weer waar hij echt thuis hoort: op het hoogste schavotje.

Bazzz 7 december 2020 om 11:13

Staat de winnaar dan niet meer op het hoogste schavot?

Headlines

Materiaalzone

Populair