Wout van Aert na Gent-Wevelgem: “Van der Poel wilde blijkbaar liever dat ik verloor”
foto: Cor Vos
zondag 11 oktober 2020 om 16:44

Wout van Aert na Gent-Wevelgem: “Van der Poel wilde blijkbaar liever dat ik verloor”

Wout van Aert heeft na afloop van Gent-Wevelgem zijn onvrede geuit over de tactiek van Mathieu van der Poel. Beide kemphanen zaten in de finale mee in de beslissende vlucht, maar konden niet sprinten om de zege. “Er was er maar één die de hele tijd naar mij keek. Die wilde blijkbaar liever dat ik zou verliezen dan dat hij zelf de koers zou winnen. Dan heb ik het over Van der Poel”, reageert Van Aert bij Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik denk dat hij vergeten is dat ik al veel gewonnen heb en dat ik dan begin te gokken. Nu hebben we allebei niets”, is de kopman van Jumbo-Visma hard over zijn eeuwige concurrent van Alpecin Fenix. “Ik heb gereden om de koers te winnen, maar ik kreeg geen vrijheid.”

Van Aert hoopte de groep bij elkaar te houden en dan nog te kunnen sprinten in Wevelgem. “Ik denk dat ik in de sprint mijn kans had, maar wist ook dat aanvallen gingen blijven komen. Maar ik kan niet op alles blijven reageren, en toen zat altijd dezelfde op mijn wiel”, doelt hij op Van der Poel.

‘Gemiste kans’
Het werd een zware editie van Gent-Wevelgem. “Het was een harde koers en zoals verwacht gingen we met een kleine groep de finale in. Ik had goede benen en ik was bij de beteren van de koers, maar op het laatst is het altijd een beetje gokken. Helaas is het geen prijs, jammer genoeg”, aldus Van Aert.

“Ik ben wel teleurgesteld, want het zat erin”, stelt de winnaar van onder meer Strade Bianche en Milaan-San Remo. “Ik had goede benen, dus dit is een gemiste kans. Ik heb al een heel mooi jaar gehad, en ik moet ook durven gokken om iets te maken van de sprint. Maar dat pakte vandaag verkeerd uit.”

RIDE Magazine
152 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2020 17:29
Van Aert heeft net zozeer het recht om er iets van te zeggen als dat van der Poel natuurlijk lekker zelf uit mag maken wie en wanneer hij wel of niet iets terughaalt.
Dat gezegd hebbend laten ze zich allebei wel erg kennen met het meegesleept worden in de onderlinge strijd waarbij ze niet voor elkaar onder willen doen qua cool in beeld rijden.

Vandaag krijgen ze geen koude prijs want de koelste was Pedersen en verreweg de coolste Bettiol, die zat er volgens mij ook gewoon mee te lachen.
11 oktober 2020 17:29
Waardeloze reactie van een slecht verliezer. Als WvA had willen winnen had hij, hoe dan ook, zelf moeten rijden achter Pedersen.

Ter verdediging van WvA: ik denk dat hij NIET door had dat MvdP niets meer in zich had, en daarom de blunder maakte niet achter Pedersen aan te rijden EN de onjuiste conclusie trekt dat MvdP hem de overwinning niet gunde. Kortom, de grote verliezer vandaag is WvA, want MvdP kon niet meer beter aan het eind.

MvdP smeet te vroeg met zijn krachten, alweer, en gokte een paar keer verkeerd en moest daardoor ook wel smijten met die krachten...
    11 oktober 2020 17:40
    Dat is een vrij serieuze mogelijkheid ja, het is ook niet altijd 100% in te schatten natuurlijk.
    11 oktober 2020 22:17
    heb de hele koers gezien.. En op de meest onlogische momenten zie ik VDP hard op kop sleuren.. Hij smijt echt met zijn krachten constant op momenten dat het echt niet nodig is. Daar moet hij echt eens vanaf
11 oktober 2020 17:39
Komen na anderhalf jaar prima gedrag toch de zeer nare trekjes in het karakter van Van Aert weer naar boven?
    11 oktober 2020 17:47
    Die zag ik afgelopen tour al bij het akkefietje met Sagan.
    Hopelijk kan hij het weer ombuigen want dit gedrag is vrij misselijk wmb.
    11 oktober 2020 18:11
    Je kunt een Van Aert wel bij Niels Albert vandaan halen, maar de aangeleerde valsigheid van Niels Albert blijkbaar niet bij Van Aert. Vedettengedrag. Nog heel even en hij gaat zijn rollen weer tevoorschijn halen.
11 oktober 2020 17:50
Denk dat VDP nog altijd op het systeem van Van Aert werkt... en andersom ook wel een beetje.

En de concurrentie vaart er wel bij. Want ze weten dat die twee mannen toch wel achter elkaar aanrijden. Je zag ze blijven zitten en profiteren.

Denk dat beide mannen er goed aan doen om even met elkaar te babbelen. Want op deze manier rijden ze elkaar in kansloze positie. Ik denk niet dat een van beide hier baat bij heeft.
11 oktober 2020 17:53
Wielerflits moet het hebben van de leden. Veel leden = veel reclamegeld. Af en toe vette koppen boven de artikelen en voila , iedereen gaat los. Er wordt hier weer van een mug een olifant gemaakt. Mocht VDP echt gereden hebben om Van Aert te doen verliezen dan was hij niet aangeschoven bij Sporza om die onzin de wereld uit te helpen. Dan had hij Van Aert lekker in zijn gefrustreerde sop laten gaar koken.
11 oktober 2020 17:57
Ik ben het niet met WvA eens, als hij wil winnen door een demarrage, dan is er een goede kans dat hij zijn cartouches verschiet. Had hij er voor gekozen om de groep bij elkaar te houden, dan had hij in mijn ogen een betere kans gehad. Hij zag een kans om alles uit elkaar te rijden en dat is mislukt. Door een concurrent die wellicht ook belang had bij het bij elkaar houden van de groep. MvdP heeft niks geks gedaan, hij heeft zijn kruit moeten verschieten op zijn sterkste concurrent, maar hij kon hem toch ook niet zomaar laten rijden?
Beiden hebben een strategie gekozen die deze keer niet heeft gewerkt. Wellicht had Wout teveel schrik van een sprint? MvdP misschien ook? Pedersen is sterk en de rest zat te linkeballen.

Mooie koers! En ik blijf fan van Wout en Mathieu, echte strijders.
11 oktober 2020 17:58
Het verschil tussen Wout en Mathieu. Wout is eerzuchtig en wil grote koersen winnen. Mathieu wil alleen maar koersen winnen. Mathieu is een liefhebber en geeft het publiek spektakel. Van de laatste etappe van Binck Bank tour heb ik meer genoten dan van die saaie grote koersen als Milaan San Remo, Waalse Pijl of Luik. Wout is een zeer goed coureur en zeer symphatiek. Ik gun hem alle voorspoed. Het enige dat hij moet leren is om zichzelf iets minder serieus te nemen en - net als Mathieu - voor het plezier te gaan.
11 oktober 2020 18:04
Slechte verliezer van Aert, hij was zelf niet sterk genoeg meer de laatste kilometers.
11 oktober 2020 18:05
Slechte verliezer noem je dit, ben je de beste rij je weg op het laatste klimmetje zo niet word het een lastig verhaal zoals gewoonlijk in Gent Wevelgem
11 oktober 2020 18:10
De polemiek is gestart. Ik denk dat we bij beide heren hebben kunnen zien dat die tweestrijd zeker ook in hun hoofd heeft gespeeld vandaag. Die twee zijn ontzettend eergierig!

Op zich goed dat Van Aert nu aangeeft volgende zondag niet alles dicht te zullen rijden maar ik denk dat de rede het vanavond wel weer zal overnemen en dat hij erop zal terugkijken: 'Toeme, ik heb me laten kennen.'
11 oktober 2020 18:13
De kritiek is hier plots wel erg hard. "Triestige reactie", "waardeloze reactie", "slechte verliezer". Dit is de frustratie die onmiddellijk na de koers spreekt, als je dat niet kan plaatsen ben je toch enigszins van slechte wil.

En die frustratie is toch begrijpelijk? Van Aert zal men in een finale nooit laten rijden en er zal altijd naar hem gekeken worden om anderen terug te halen. Dat is logisch en tegelijkertijd frustrerend voor hem. Jullie zullen zeggen, dat is het lot van iemand die opzichtig een van de sterkste renners van het peloton is, en dat klopt ook. Maar nogmaals, dat maakt het niet minder frustrerend. Of je moet zo veel sterker zijn dat je iedereen continu terughaalt en nog steeds wint, maar dat is uiteraard niet te doen (en de verdachtmakingen zouden in dat geval niet lang wegblijven).

Kortom, gewoon een menselijke en begrijpelijke reactie onmiddellijk na de koers.
    11 oktober 2020 18:18
    Het is lastig voor van Aert om de schuld bij zichzelf te leggen. Het ligt altijd aan een ander of zijn materiaal. Dan ben je gewoon een slechte verliezer.
    11 oktober 2020 18:29
    "Het ligt altijd aan een ander"

    Jij schrijft nu uitspraken van anderen óver Van Aert aan hemzelf toe. Wanneer zei hij dit? Na het WK? Natuurlijk niet, hij was heel realistisch in z'n reactie toen. Als we op deze manier gaan argumenteren, is er geen sprake meer van eerlijkheid.

    Het vervelende gevoel dat ik krijg bij de vele overdreven reacties hier, is dat de messen al lang geslepen waren en men gewoon aan het wachten was op de eerste slipper van Van Aert.
    11 oktober 2020 18:36
    Jij kan Van Aert onsympathiek vinden of niet mogen, maar Van Aert zoekt bijna nooit excuses na een wedstrijd.
11 oktober 2020 18:14
Zielige reactie van van Aert. Andersom zou hij precies hetzelfde doen. Of zou hij het wiel niet pakken en gewoon laten rijden?
11 oktober 2020 18:15
Wat een flauw ventje.
11 oktober 2020 18:16
Toch wel een matige reactie van van Aert die ik normaal hoog hebben zitten. Je bent hier topfavoriet, natuurlijk wordt er dan naar je gekeken en passen anderen daar hun koersgedrag op aan. Dat is wielrennen. Hij doet nu net alsof van der Poel hier alleen gestart is om hem het leven zuur te maken. Feit is dat er een super sterke kopgroep was, en niemand er echt vandoor kon gaan. Ook van Aert niet. Hij kon het verschil niet maken. Als je dan een aantal keer je kruit verschiet en een Pedersen niet ga je het gewoon niet redden.
11 oktober 2020 18:16
edit wf: let op je taalgebruik

wat een zielige reactie van Van Aert. Volgende wedstrijd rijdt iedereen in jouw dienst kerel dan krijg je de overwinning op een presenteerblaadje. Waar haalt VDP het lef vandaan om Van Aert te counteren. Een groter onrecht bestaat er niet in de wereld. Zelfs een grootheid als van Aert is niet veel meer dan een Calimero als het tegen zit.
    11 oktober 2020 19:12
    Qua taalgebruik vind ik het ook niet netjes om onder een naam te posten die de winnaar van de grootste koers ter wereld voor geit uitmaakt.
11 oktober 2020 18:20
Dat gaan we krijgen nu WVA koning is geworden en als hij dan eens niet wint, komt de ware aert (!) boven. Beetje peper in interviews, ik hou er wel van. Slug match in Vlaanderen!
11 oktober 2020 18:25
Van der Poel en Van Aert reden beiden teveel op elkaars wiel. Dat was al zichtbaar voor de laatste beklimming van de Kemmel. Andere renners zoals Pedersen zagen dat ook en maakten daar slim gebruik van.
Niet zeuren Wout, dat is gewoon koers.
11 oktober 2020 18:44
Wanneer gaan al die renners eens leren dat je niet achter Woutje aan mag rijden en blind voor hem op kop moet rijden? Dit kost hem zeges! Haha.
11 oktober 2020 18:48
Grappig, eerst een jaar lang iedereen hier positief doen over Wout omdat hij in een Hollandse ploeg rijdt, maar nu hij toch wat veel de beste is en die Nederlandse trui er ook terug is in dezelfde koersen, nu krijgt hij hier vol de wind van voren. En wss hebben ze allebei gewoon gelijk, Mathieu heeft inderdaad enkel oog voor Wout in de finale, maar MVDP zag ook wel wie de sterkste man in koers was.
11 oktober 2020 18:50
Van Aert reed vandaag vanuit zichzelf, VDP reed vandaag met de blik op WvA.

Denk dat Wout juist in het koppie bij Mathieu zit. Terecht, want hij is de beste renner van 2020.
11 oktober 2020 18:53
Van Aert is wellicht rijp voor een sportpsycholoog. De frustraties jegens Sniper (Nuyens) maakte dat ie een gans seizoen VdP aan de horizon zag verdwijnen. En met die giftige retoriek die soms op Sporza gebezigd wordt krijg je toch al gratis frustraties erbij.
    11 oktober 2020 19:01
    Denk dat dat wel meevalt voor een renner die een dik jaar geleden mss nooit meer op hetzelfde niveau zou kunnen koersen en dan terugkomen tot het niveau van de beste renner van het peloton in 2020, dan ben je niet alleen fysiek, maar ook psychologisch redelijk sterk denk ik dan. Leuk weetje: Wout eindigt dit jaar in elke wegkoers waar ze samen starten voor MVDP, ik heb voor het gemak volgende zondag ook al meegeteld ;-) . Van een beetje polemiek is de koers nog niet slechter geworden. We zullen zien wie er het beste mee omgaat volgende week.
11 oktober 2020 19:01
De reactie van Mihai Simion op Twitter staat mij wel aan. https://twitter.com/faustocoppi60/status/1315334463530950658?s=20
    11 oktober 2020 19:14
    Aangezien er geen eigendomsrecht op meningen zit kun je het dan ook hier als je eigen inzicht neertypen, dat scheelt naar twitter gaan.
    11 oktober 2020 19:27
    Romans
    Man man man man man - J. De Cauwer
11 oktober 2020 19:07
Jammer dat Wout dit moet zeggen, maar het was niet anders..
Van Aert dicht gaten op Kung, Trentin,... en Matthieu op...Wout
Onverwachts was Wout de betere vandaag. Benieuwd voor volgende week
11 oktober 2020 19:28
Gaat Wout van Aert nou serieus lopen bitchen op Van der Poel over die laatste 2 kilometer? De Wout van Aert die vergeleken met Van der Poel verreweg het minste werk opknapte in de achtervolging? Die Wout van Aert?

Gast, ga weg. Slechte verliezer.

Dit is waarom ik die Van Aert slecht kan verdragen. Toprennen, geweldenaar, maar zo kleinzielig en bij vlagen arrogant. Bah.
11 oktober 2020 19:29
Beide krijgen van mij 0 punten, wat een debacle. Ik hoopte op een duel op het scherpst van de snede. Beide te bang om te verliezen van elkaar, "bah bah"!

Reacties zijn gesloten.