‘Wout van Aert mogelijk volgend jaar al naar LottoNL-Jumbo’

maandag 23 juli 2018 om 10:29
‘Wout van Aert mogelijk volgend jaar al naar LottoNL-Jumbo’

foto: Sirotti

De kans dat Wout van Aert volgend seizoen al in het tricot van LottoNL-Jumbo rijdt is aanzienlijk groter geworden. De huidige ploeg van Van Aert, Veranda’s Willems-Crélan, zou problemen hebben met de sponsoring van de formatie. Het huidige sponsorcontract loopt het einde van dit jaar af en de ploeg heeft te horen gekregen dat deze niet verlengd zal worden, aldus De Telegraaf.

De wereldkampioen veldrijden heeft al een contract getekend voor de periode 2020 tot en met 2022 bij de geel-zwarte-brigade, maar dit dienstverband gaat mogelijk al eerder van start. Eerder liet Veranda’s Willems-Crélan weten dat Van Aert zijn contract bij de ploeg zal uitdienen, maar financiële problemen gooien mogelijk roet in het eten.

Voor de Nederlandse ploeg is het financieel wél mogelijk om Van Aert in 2019 al onder contract te nemen. Dit bevestigde ploegmanager Richard Plugge reeds in eerdere communicatie.

Dit artikel delen:

33 Reacties

moa 23 juli 2018 om 13:21

De Tier voor het heuvelwerk? Aangevuld met De Plus.

r525 23 juli 2018 om 13:54

Voor Roglic moeten ze volgend jaar gewoon de Ardennenklassiekers en de TDF als hoofddoel inzetten. Zeker in een wedstrijd als LBL zie ik hem wel winnen.

EddyB1958 23 juli 2018 om 14:09

Ik,als Belg,heb in elk geval liever,dat een Van Aert volgend seizoen een grote koers wint in dienst van Jumbo,dan de zoveelste zege van het Blauw Witte Vreemdelingenlegioen Quick Step.

Dark Noise 23 juli 2018 om 14:24

Ik als Belg heb ook veel liever dat Wout bij Jumbo gaat rijden in plaats van bij Qs en al zeker niet bij Nick Nuyens blijft, ik moet die man niet, ook als renner altijd berekend en zuinig afwachtend gefietst, ook Timothy Dupont is daar met ruzie vertrokken, Nuyens lijkt mij niet geschikt voor zijn job

Laurens2015 23 juli 2018 om 14:36

Ik, als Nederlander, heb ook liever dat Wout naar TLJ gaat omdat het een hele mooie kwaliteitsinjectie betekent voor een ploeg die altijd subtop was en nu absolute top aan het worden is (met een van de beste sprinters vd wereld, drie klassementsmannen voor grote rondes en waarvan er 1 een van de beste is in kleine rondes: met Van Aert komt daar een van de beste klassiekerenners bij).

mus van de maasstad 23 juli 2018 om 15:09

@r525

Waarom ardennenklassiekers? En niet gewoon de route waar hij goed in is?
Nice/Tireno
Baskenland
Romandie
Tour

Je gaat een wereldtopper in 1 weekse ronde toch niet in dat drieluik gooien waarvan je totaal niet weet of hij daar mee kan doen om de winst?

snoep de hond 23 juli 2018 om 15:29

@mus van de maasstad,

Waarom niet de route waar hij goed in is en i.p.v. Romandie eens te testen wat hij klaar kan spelen in de Ardennenklassiekers?
Nice/Tireno
Baskenland
Ardennenklassiekers
Tour

Als je een wereldtopper in huis hebt op het gebied van steile klimmetjes zou toch zonde zijn om niet eens een keer een serieuze poging te doen om te kijken hoe ver hij kan komen in een wedstrijd als de Waalse Pijl of Luik?

Prima en begrijpelijk dat ze dit jaar aan hun planning hebben vastgehouden, maar ik zou het voor volgend jaar toch serieus overwegen om de Ardennenklassiekers in zijn programma op te nemen.

Glorious 23 juli 2018 om 18:39

Teunissen erbij en je hebt een goede klassieke ploeg. Misschien B. van Poppel en M. Lammertink voor de breedte en minimaal 28 renners. Verder zou ik kijken naar Bevin. Lijkt een hele goede versterking voor de (ploegen)tijdritten en wat Hollandse goede talenten.

Headlines

Materiaalzone

Populair