‘Wout van Aert mogelijk volgend jaar al naar LottoNL-Jumbo’

maandag 23 juli 2018 om 10:29
‘Wout van Aert mogelijk volgend jaar al naar LottoNL-Jumbo’

foto: Sirotti

De kans dat Wout van Aert volgend seizoen al in het tricot van LottoNL-Jumbo rijdt is aanzienlijk groter geworden. De huidige ploeg van Van Aert, Veranda’s Willems-Crélan, zou problemen hebben met de sponsoring van de formatie. Het huidige sponsorcontract loopt het einde van dit jaar af en de ploeg heeft te horen gekregen dat deze niet verlengd zal worden, aldus De Telegraaf.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
De wereldkampioen veldrijden heeft al een contract getekend voor de periode 2020 tot en met 2022 bij de geel-zwarte-brigade, maar dit dienstverband gaat mogelijk al eerder van start. Eerder liet Veranda’s Willems-Crélan weten dat Van Aert zijn contract bij de ploeg zal uitdienen, maar financiële problemen gooien mogelijk roet in het eten.

Voor de Nederlandse ploeg is het financieel wél mogelijk om Van Aert in 2019 al onder contract te nemen. Dit bevestigde ploegmanager Richard Plugge reeds in eerdere communicatie.

Dit artikel delen:

33 Reacties

Secondant 23 juli 2018 om 10:39

Zou vervelend zijn voor de Veranda´s Willems-Crelan brigade zijn, waar naast Van Aert nog een aanzienlijke groep zijn brood verdiend.

0
boehoe 23 juli 2018 om 10:42

Wat een soap. Zou Carrefour niet instappen?

0
Timocycling 23 juli 2018 om 10:46

@Boehoe: ik vermoed dat zij enkel zouden instappen als van Aert bij zou tekenen.

Ik denk dat LTJ altijd de intentie heeft gehad om het in 2019 te regelen, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de huidige sponsor. Ik denk voor beide partijen het beste om dit per 2019 gewoon te doen.

0
josi 23 juli 2018 om 10:47

Sponsors staan wellicht ook niet te trappelen als het al duidelijk is dat het boegbeeld van de ploeg zal verdwijnen.

0
storm-biker 23 juli 2018 om 10:55

Ploeg is procontinentaal geworden voor Wout van Aert. Met zijn aanstaande vertrek kan ik me voorstellen dat sponsors niet willen verlengen.

0
ddijkers 23 juli 2018 om 10:56

Als ik een potentiele sponsor zou zijn zou ik me terugtrekken, gezien de lekkere communicatie tussen het team en wout. Ben wel voor een snellere overgang van Wout. Snel het veld uit waardoor MvdP hopelijk ook sneller vertrekt ;)

0
jdijkhof 23 juli 2018 om 11:09

Zou mooi zijn voor Jumbo en voor Van Aert. Hij kan namelijk volgend jaar alleen beter worden door constant op World-Tour niveau te trainen en coursen.
Voor alle mensen die onder contract staan mag ik hopen dat ze snel nieuw werk vinden.
Voor de renners zal dat moeilijk worden maar voor ploegleiders, mechaniekers enz ook.
Hopelijk komt er juist hierom een nieuwe sponsor die een budget samenstelt waardoor iedereen kan blijven behalve Van Aert dan
Zou voor iedereen de beste oplossing zijn.

0
Col du Bramont 23 juli 2018 om 11:24

Het Carrefour verhaal bleek achteraf niet meer dan opgeblazen lucht te zijn. De verhoudingen waren in het veldseizoen al gestoord te noemen, als je de recente persverklaring leest mag je inmiddels van ernstig gestoorde arbeids verhoudingen spreken.
Leek me meteen al duidelijk dat van Aert zeer waarschijnlijk al in 2019 voor TLJ uit zal komen. Zowel sportief als publicitair gezien een perfecte move van TLJ.

0
Samlambeej 23 juli 2018 om 11:28

Kan Jumbo dan ook monocolor shirt in dat sinaasappel oranje van sommige winkelborden nemen en simpele zwarte broeken. Op welke fietsen gaan ze rijden komende jaren?
Omdat ik dat goedkope zwart gele associeer met Lidl en Ryanair. Met de celeste Bianchi’s heb je helemaal een nare kleurecombinatie.

0
ghostwriter 23 juli 2018 om 11:34

Het zou voor Van Aert natuurlijk ook veel beter zijn als hij volgend jaar al bij de Jumbo ploeg aan de slag gaat. Hij zal daar met onder andere Wynants, Van Emden, Leezer, Van Hoecke, Teunissen (als hij daadwerkelijk bij Jumbo tekent) Roosen en Jansen een veel sterkere ploeg voor de klassiekers om zich heen krijgen. Jumbo zou met Van Aert erbij bij de subtop ploegen voor de klassiekers horen (waarbij Quick Step de enige ploeg in de top is).

0
r525 23 juli 2018 om 11:57

Goh wat een verrassing…
Dit is natuurlijk de hele intentie geweest van Jumbo, tactisch slim gespeeld.

0
Nul verstand 23 juli 2018 om 11:58

Zou graag zien dat Lotto Jumbo nog een renner voor de heuvelklassiekers aantrekt. Had op dat terrein meer verwacht van Battaglin, maar die maakt het niet waar. Snap dat geld niet op de rug groeit, maar wat ze nu opstellen in de heuvels is gewoon om droevig van te worden.

0
nickdt 23 juli 2018 om 12:00

@Nul Verstand

Als Tolhoek zich ontwikkeld hebben ze er eentje.

0
Nul verstand 23 juli 2018 om 12:08

@Nickdt,

Dat klopt. Die ontwikkelt zich zeer goed. Weet alleen niet of Antwan de explosieve renner is die daar top 10 gaat rijden.

Hoor altijd dat de WorldTour punten erg belangrijk zijn. Het zou daarom wel handig zijn als ze iemand hebben die iig top 10 kan rijden.

0
EddyB1958 23 juli 2018 om 12:10

Lidl België Quick Step,Jumbo België Van Aert,en de Belg winkelt verder bij Colruyt.

0
tendam 23 juli 2018 om 12:11

@nul verstand
Roglic. Alleen ik weet niet of die daar zin in heeft. Qua Nederlanders denk ik dat er in Bouwman wel een Ardennencoureur schuilt, meer dan een klimmer.

0
EddyB1958 23 juli 2018 om 12:13

@nulverstand,zou Roglic geen renner kunnen zijn voor de Ardennen?

0
snoep de hond 23 juli 2018 om 12:14

@Nul verstand,
Ik denk dat ze die met Roglic al iemand in huis hebben die in staat moet zijn om kort te eindigen in de heuvelklassiekers. Verder moet je als ploeg keuzes maken en iemand aantrekken die bewezen heeft top 10 te kunnen rijden in bijvoorbeeld Luik vraagt zeer waarschijnlijk om een flinke investering.

0
vlek 23 juli 2018 om 12:16
Quote:
Hoor altijd dat de WorldTour punten erg belangrijk zijn.

Dat is inderdaad een van de redenen dat ploegen hele bewuste keuzes maken en zich richten op koersen waar ze die punten kunnen pakken.

0
Komi 23 juli 2018 om 12:35

Laurens de plus kan denk ik wel wat in de ardennen. En roglic zeker ook maar dat botst met zijn korte rondes doelen waar hij absolute wereldtop is. En ik had zelf gehoopt op Dylan teuns, benieuwd waar die belandt

0
Boomie1 23 juli 2018 om 12:43

@snoep de hond, @nul verstand: Is het niet al jaren een bewuste keuze van TLJ om met Roglic, Bennett en andere mannen te gaan voor rondjes als Parijs-Nice, Tirreno, Catalonie, Baskenland en Romandie? Ze zetten daar met Roglic toch zeker dit jaar vol op in. Waarom zouden ze dan nu ineens voor de heuvelklassiekers moeten gaan?

0
EddyB1958 23 juli 2018 om 12:46

@komi,ik dacht ook aan Teuns, maar dan wel de Teuns jaargang 2017.

0
ghostwriter 23 juli 2018 om 13:01

@Nul verstand
Met Van Aert halen ze iemand binnen die naast de kasseienklassiekers ook als kopman in de Amstel Gold Race kan worden uitgespeeld. Voor de Clásica de San Sebastián en de Ronde van Lombardije hebben ze Roglic. Alleen voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik hebben ze geen goede kopman omdat Roglic zich in die periode op het algemeen klassement in korte rondes richt. Ik zou geen extra man voor de heuvelklassiekers aantrekken maar talenten als Bouwman en Tolhoek een vrije rol geven in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

0
snoep de hond 23 juli 2018 om 13:10

@Boomie1,
Van mij moet er niks. Ik wilde er alleen op wijzen dat mocht TLJ in de toekomst toch mee willen doen in de Ardennenklassiekers dan lijkt het mij logischer dat ze een poging wagen om te kijken hoe ver ze met Roglic komen i.p.v. dat ze veel geld op tafel gaan leggen om een kopman aan te trekken die zich al bewezen heeft op dat terrein (dit laatste is namelijk waar Nul verstand om leek te vragen).

Echter wil ik je er op wijzen dat het ook mede een bewuste keuze was omdat TLJ de afgelopen jaren niet echt een renner had binnen de ploeg die in die wedstrijden ook maar enigszins kans had om mee te doen om de prijzen.
Roglic heeft dit jaar in Baskenland, Tirreno en eergisteren in de Tour echter dingen laten zien waardoor het niet raar is om te verwachten dat hij ook in staat moet zijn mee te doen in de heuvelklassiekers.
Daarbij kan zie ik ook niet in waarom het volgend jaar geen optie zou kunnen zijn om een vergelijkbaar voorjaar te draaien als dit jaar (met Tirreno en Baskenland) en dan i.p.v. Romandië aan de klassiekers mee te doen.

0
kelderfan 23 juli 2018 om 13:10

@ghostwriter
Ik denk juist, dat Tolhoek, Kuss en Bouwman de jonge talenten voor ’t ronde werk zijn.
Met Daan Olivier, De Tier en De Plus? heb je genoeg talenten voor die heuvelklassiekers.
Ook Powless kan dat werk goed aan. Als Wout van Aert ook nog zijn karretje kan aanhaken.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone