Wout van Aert: “Mijn eigen keuze om niet te verlengen bij mijn huidige team”

zondag 22 juli 2018 om 08:21
Wout van Aert: “Mijn eigen keuze om niet te verlengen bij mijn huidige team”

foto: Sirotti

Wout van Aert is gisteravond op Twitter kort ingegaan op zijn aanstaande vertrek bij Veranda’s Willems-Crélan. De Belg blijft renner bij die ploeg tot eind 2019, maar onderhandelingen over een langer verblijf zijn stopgezet. Vermoedelijk ligt zijn toekomst bij LottoNL-Jumbo, meldden Nederlandse en Belgische media eerder deze week.

“Ik wil even benadrukken dat het mijn eigen keuze is geweest om niet in te gaan op het voorstel om te verlengen bij mijn huidige team”, schrijft Van Aert, die dit afgelopen dinsdag persoonlijk kenbaar heeft gemaakt aan het management van de ploeg.

“Ik voel dat ik de stap naar de WorldTour moet zetten om verder te groeien. Verder ga ik uiteraard met honderd procent inzet koersen in 2019, zoals ik altijd heb gedaan”, aldus de Belg.

LottoNL-Jumbo
Volgens verschillende media draagt Van Aert vanaf 2020 het tenue van LottoNL-Jumbo. De Belg kon rekenen op interesse van meerdere WorldTour-ploegen. De aanwezigheid van zijn huidige coach Marc Lamberts bij LottoNL-Jumbo zou echter hebben meegespeeld in zijn keuze voor de ploeg van onder anderen Dylan Groenewegen en Robert Gesink.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Secondant 22 juli 2018 om 08:58

Volkomen logisch. Krijgt vermoedelijk bij Lotto Jumbo het kopmanschap in de voorjaarsklassiekers en de ondersteuning is verre van slecht te noemen. Prima keuze. Kan daarnaast ongetwijfeld nog best een paar veldritten rijden in de winter als hij dat leuk zou vinden. De sponsor zal het ongetwijfeld toejuichen.

boehoe 22 juli 2018 om 09:31

Wiens keuze zou het anders zijn?

Spartacus 22 juli 2018 om 09:36

@boehoe In het persbericht van Veranda werd gezegd dat het management van Van Aert onredelijke eisen stelde en dat daarom de onderhandelingen werden gestaakt. Conclusie: relatie is verziekt, die gaat wel eerder weg.

Janitjoe 22 juli 2018 om 11:39

https://sporza.be/nl/2018/07/21/van-aert-moet-stap-naar-worldtour-zetten-om-verder-te-groeien/

Rest mij de vraag komt die nou wel of niet naar Jumbo? Of doet iedereen zo geheimzinnig ivm 1 augustus regel?

gardeyn 22 juli 2018 om 11:44

@janitoe: ik vrees dat je zelfs tot 1 augustus 2019 moet wachten.

Viktrodriguez 22 juli 2018 om 11:46

Gezien zijn prestaties in het voorjaar en leeftijd een volstrekt logische stap om naar een WT-ploeg te gaan als ie op de weg wil blijven ontwikkelen. Mocht hij eventueel een paar veldritten willen blijven rijden, dan zijn de opties ook niet zo groot lijkt mee. Buiten Nederlandse (incluis het nog steed NL ogende Sunweb) en Belgische ploegen zullen ze weinig op hebben met deze sport. Naast dus kennelijk zijn persoonlijke coach bij die ploeg.

Janitjoe 22 juli 2018 om 11:50

@gardeyn Ik doel op wat Verhoeven beweerd dat er n og niks rond is dus net zou dan net zo goed alsnog een ander WT team kunnen worden.

Tom Rey 22 juli 2018 om 11:55

Kan goed dat meneer van Aert in onderhandeling is me teen totaal andere ploeg dan Lotto Jumbo en zo zijn prijs wat kan opdrijven.

Natrix maura 22 juli 2018 om 13:05

Wel heel leuk dat VanAert nu van vijand in vriend verandert. Stel je voor dat Tom voor Sky kopman was. Dan hadden we het hier over de geweldige helden Rowe, Kwiat en Bernal.

nickdt 22 juli 2018 om 13:09

@Janitjoe

Verhoeven mag nog niet zeggen of het rond is of niet.

titanio82 22 juli 2018 om 14:47

Die Wuyts zit ook in een lekkere spagaat. Enerzijds Van Aert niet afvallen. En anderzijds niet durven of willen zeggen wat de reden is dat QS maar bitter weinig belangstelling toonde voor Van Aert terwijl ze voor Evenepoel het vuur uit de sloffen liepen. De naam Van der Poel zal in dit kader bij Wuyts niet over de lippen komen, die bijt liever z’n tong af.

west 22 juli 2018 om 15:13

@boehoe
Ik denk dat we er allemaal versteld van zouden staan als we wisten wat er allemaal bekokstoofd wordt door managers en zaakwaarnemertjes…

leegloper 22 juli 2018 om 15:30

@titanio82,
Wat is dan de reden dat QS weinig belangstelling had? Weet jij meer? Wat heeft Van Der Poel ermee te maken?

leegloper 22 juli 2018 om 15:31

@Natrix maura,
Heb je gelezen hoe er op Poels en diens tijdritoverwinning is gereageerd? Ik denk niet dat we over helden zouden spreken. Wel een stuk milder dan nu.

t731 22 juli 2018 om 15:43

Goede aankoop voor Lotto Jumbo. Een garantie op resultaat in de voorjaarsklassiekers, waarvoor ze nu niemand meer hebben. Zou ook een perfecte kracht zijn in het treintje van Groenewegen in de grote rondes. Ik vraag me wel af hoe ze hem kunnen betalen?

titanio82 22 juli 2018 om 21:36

@Leegloper. Ik weet er niets van, maar zo door de jaren heen kun je aardige conclusies trekken. Ooit in een caravan gesprek zitten Lefevere en Klaas Vantornout tegenover elkaar en ging het over de nieuwe toen nog opkomende twee tenoren. Begint Klaas een vurig pleidooi voor Van Aert te houden over hoe hard hij wel niet reed in de Ronde van Luik….. zegt Lefevere slecht, “tja maar Mathieu is een echt winnaarstype hé”.
Marc Dierickx en Ludo Peeters…. De body language van Peeters in een vraaggesprek hierover afgelopen winter zei voldoende. Zie daarnaast de lauwe belangstelling van Lefevere afgelopen voorjaar voor de toch wel opmerkelijke prestaties van Van Aert en je zou kunnen concluderen dat er reeds een mondelinge overeenkomst is om een in 2021 gearriveerde Van der Poel als nieuw boegbeeld van QS binnen te halen. Allemaal aannames en veronderstellingen uiteraard. Dat vader Adrie daarnaast de nodige warme contacten met het QS team onderhoudt, is niet eens een publiek geheim.