Wout van Aert: “Met vijf man naar de streep, natuurlijk denk je dan aan winnen”

vrijdag 29 maart 2019 om 18:34
Wout van Aert: “Met vijf man naar de streep, natuurlijk denk je dan aan winnen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert gaf zijn toch al indrukwekkende voorjaarscampagne nog eens extra glans met de tweede plek in de E3 BinckBank Classic. Eerder was hij al dertiende in Omloop Het Nieuwsblad, derde in Strade Bianche en zesde in Milaan-San Remo.

“Dat is heel mooi en zeker vandaag was het toch een van de moeilijkste koersen van het voorjaar”, vertelde Van Aert aan Sporza na afloop van de wedstrijd. “Ik heb ook al gevoeld dat het nog wat lastiger was dan de vorige koersen, maar ik ben blij dat ik weer finale kon rijden.”

Atypische sprint
In de finale bleef de Belg van Jumbo-Visma over met Zdeněk Štybar, Greg van Avermaet, Alberto Bettiol en Bob Jungels. In de allesbeslissende sprint moest hij dan zijn meerdere erkennen in Štybar. “Als je hier naar de finish komt met vijf jongens, denk je natuurlijk aan winnen.”

“In je achterhoofd weet je dat Štybar wel een voordeel heeft doordat hij twintig kilometer in het wiel kon zitten. Maar het is altijd een atypische sprint na zo’n koers. Je kunt moeilijk een sprint aangaan met de gedachte, dat tweede zijn ook goed is.”

Gefocust op Štybars aanval
Op drieënhalve kilometer van de meet probeerde Štybar al weg te rijden bij zijn concurrenten, maar Van Aert reageerde als door een wesp gestoken. “Ik was gefocust op die aanval, omdat ik wist dat die ging komen.”

“Dat was heel slim van hem; want ook al reed hij niet weg, hij matte ons daarmee nog extra af. We mochten hem geen tien meter geven, want dan hadden we hem niet meer teruggepakt. Makkelijk was het niet, maar het was de enige tactiek om meteen op het wiel te zitten”, aldus de Belg.

Dit artikel delen:

20 Reacties

ghostwriter 29 maart 2019 om 18:47

Van Aert is misschien wel de niet-Quick Step klassiekerrijder die tot nu toe het meest indruk maakt. Behalve in Omloop Het Nieuwsblad (wat zijn eerste wegwedstrijd van het jaar was) hoorde hij elke keer bij de beste. Ik neem aan dat in de Ronde van Vlaanderen de gehele Jumbo-Visma ploeg in zijn dienst zal rijden. Als hij deze vorm kan vasthouden is hij namelijk één van de favorieten.

kelderfan 29 maart 2019 om 18:48

Wout Van Aert is gewoon erg goed bezig en had alleen de pech tegen 2 Quicky’s te moeten opboksen. Hopelijk krijgt hij in de RVV wel de steun van Teunissen in de finale.

ChefSpijker 29 maart 2019 om 18:56

Heb ’t gevoel dat Teunissen hier best wel flink overschat wordt. Gewoon een prima renner die ook nog wel stapjes zet, maar ik denk dat het onrealistisch is om te verwachten dat die met de beste 5/10 meegaat in de topklassiekers wanneer alle toppers in vorm er zijn.

Ook toen Wout aangekondigd werd als nieuwe Jumboman waren sommigen ervan overtuigd dat Teunissen niets onder zou doen voor Wout. Terwijl Wout vorig jaar al enorm veel potentieel had laten zien in de echte topklassiekers en dus niet een koers van niveau Dwars door Vlaanderen.

Zoals Jumbo vandaag reed was toch al erg goed in dienst van Wout, met hoofdrollen voor Teunissen, Danny en Jansen. De koers hard gemaakt en gezorgd dat hij goed vooraan zat op de bepalende momenten. Meer kun je niet eisen van de ploeg.

Oblomow 29 maart 2019 om 21:43

@ChefSpijker

Teunissen zat vorig jaar in Vlaanderen een groep achter Van Aert (na de woensdag ervoor het podium te hebben gehaald in Dwars) en eindigde in Roubaix in dezelfde groep.

Compliment aan de zaakwaarnemer van Van Aert dat hij een volledig vrije rol voor zijn cliënt uit heeft weten te onderhandelen. Het verschil in werklast tussen jongens als Teunissen, Van der Hoorn, Grondahl Jansen en zelfs Van Poppel aan de ene kant en Van Aert aan de andere is tamelijk bizar. Die vier allemaal eergisteren nog aan het knechten voor Groenewegen terwijl Van Aert nog geen trap voor een teamgenoot gedaan heeft.

Gent-Wevelgem, waar Van Poppel natuurlijk gewoon in stelling gebracht moet worden, zal wat dat betreft interessant worden.

Romāns Vainšteins 29 maart 2019 om 23:10

Teunissen is nu gewoon in dienst gesteld en als van Aert in het juiste gezelschap weg is hoeft hij niet meer voor een klassering te vechten. Sterker nog beter uitbollen vd volgende koers.

ChefSpijker 30 maart 2019 om 01:30

@Oblomow >>> In Roubaix reed Wout lek in de finale, zat anders gewoon mee voor top 5.

Mwielerfan 29 maart 2019 om 18:54

Ik ben geen fan maar dit is zeer overtuigend zeg!

Domestique 29 maart 2019 om 18:56

Echt wel grote klasse… Altijd met open vizier koersend en blijft bescheiden. Kan dit jaar zomaar de Ronde of Roubaix pakken.

Tenzij Mathieu…

boenk 29 maart 2019 om 19:31

Mathieu rijdt Parijs Roubaix al niet, dus daar hoeft hij al geen schrik voor te hebben.

Domestique 29 maart 2019 om 19:37

Juist, toch wel jammer eigenlijk…

Schollekop 29 maart 2019 om 19:13

Geweldige renner waar nog veel rek op zit. Opvolger van van Avermaet denk ik.

Titaantje 29 maart 2019 om 20:00

Topper. Na zijn “oke” veldritseizoen vreesde ik voor een matig wielerjaar zonder echte stappen ten opzichte van vorig jaar, maar hij bevestigt echt een toprenner te zijn voor dit werk.

chasse patat 29 maart 2019 om 20:42

Ik kan mij het meest op Wout in Parijs-Roubaix verheugen, al vond ik dat hij sterk omhoog ging op de klimmetjes en vooral op de Oude Kwaremont en Paterberg. Dat biedt dus ook al hoop op de Ronde.

Mwielerfan 30 maart 2019 om 00:07

Kan ie een groepje afhouden? Tijdrit na 250km moet ik hem nog zien doen. Vanmarcke en stybar leken ook wel eens de beste op de kasseien maar daarmee heb je nog niet gewonnen

mus van de maasstad 30 maart 2019 om 06:22

Een natte PR geef ik hem veel meer kans op de overwinning dan een droge.

rput 29 maart 2019 om 21:35

Eerder een opvolger van Vanmarcke

boenk 29 maart 2019 om 23:12

Hij is nu al veel constanter dan Vanmarcke ooit geweest is. Kan bergop mee, waar Vanmarcke al lang moet passen. Is een veel betere rouleur dan Vanmarcke in zijn stoutste dromen ooit mocht van dromen te zijn. Heeft geen top spurt, maar is beduidend sneller dan Vanmarcke. Ook al is het geen van der Poel, hij heeft zijn fiets toch net iets beter onder controle dan Vanmarcke. En qua koersinzicht is nu ook al duidelijk dat hij enkele niveautjes boven Vanmarcke zit. Zit altijd waar hij moet zitten, leest de koers fenomenaal goed voor een jonge renner die eigenlijk pas op de weg komt rijden…

Dus ik ben geneigd het niet eens te zijn met de vergelijking. Al klopt het wel dat de positieve eigenschappen van Vanmarcke, dat Van Aert die ook heeft (grote motor, veel inhoud).

Mwielerfan 30 maart 2019 om 00:08

Eerste jaren ging alles bij vanmarcke Ook stukken beter, won sprint van boonen etc

boenk 30 maart 2019 om 01:31

Hij won ooit eens een spurt van Boonen ja. Los daarvan is het bij enkele ereplaatsen gebleven, waar Van Aert nu al niet meer voor onder moet doen. Die "etc" hoef je bij Vanmarcke dus helemaal niet te zetten, want er is bij hem geen "etc". Domme renner, onhandige renner. Geen koersinzicht, geen flair… Nee, Van Aert is geen nieuwe Vanmarcke. Veel slimmer, meer koersinzicht, betere rouleur, sneller aan de meet, beter bergop…
Beste resultaat in Milaan San Remo: 24ste
Van Aert rijdt in zijn eerste deelname de spurt voor de overwinning en wordt 6de.
Beste resultaat Strade Bianche: 4de
Van Aert staat bij zijn twee eerste deelnames op het podium. Twee maal 3de.
Beste resultaat Vanmarcke E3 Harelbeke: 4de.
Van Aert is meteen 2de en wordt enkel geklopt door de man die 30km in het wiel zat.
Jammer dat Van Aert vorig jaar in Roubaix op een slecht moment lek rijdt, of hij had daar ook al een even goed resultaat neergezet als Vanmarcke.

kielabokki 30 maart 2019 om 04:24

Verstandig van Yung Wout om zich op de weg te richten, nu al meer faam vergaard dan al die jaren kermisrondjes. Ook VDP mag voorlopig even meneer tegen van Aert zeggen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair