Wout van Aert maakt doel van BK op de weg

woensdag 4 mei 2016 om 10:00
Wout van Aert maakt doel van BK op de weg

foto: Gauthier

Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert kijkt met ambitie naar het Belgisch kampioenschap op de weg. “De omloop moet me in elk geval liggen”, stelt hij tegenover Het Laatste Nieuws. “Niet te gemakkelijk en een licht hellende aankomststrook. Waarom zou ik er geen doel van maken?”

Van Aert werkt momenteel op Mallorca aan zijn vorm, onder toeziend oog van ploegleider Niels Albert, die vertrouwen heeft in zijn pupil. “Hij rijdt weer rap”, zegt de tweevoudig wereldkampioen veldrijden. “Dat de Boonens en Van Avermaets van deze wereld maar opletten.” Van Aert zelf is voorzichtiger in zijn uitspraken. “Ik zeg niet dat ik Belgisch kampioen zal worden, maar ik geloof dat ik een kans maak. Het is ook een doel zonder stress. Ik heb nog niets bewezen op de weg, dus ik heb niks te verliezen.”

Het Belgisch kampioenschap wordt dit jaar verreden aan de Lacs de L’Eau d’Heure. “Vanaf nu zal ik gericht naar het BK toewerken”, stelt Van Aert. “Na een paar kermiskoersen rijd ik de Ronde van België, de Ster ZLM Toer en Halle-Ingooigem. Een betere voorbereiding kan ik me niet wensen. In het eerste deel van mijn zomerseizoen wil ik afzien en mijn grenzen verleggen. En ik stel mij één doel: het BK.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

elander 4 mei 2016 om 10:24

Van Aert reed vorig jaar al mooi mee in de Ardennenrit in de Ronde van België. Wellicht heeft hij dit jaar nog progressie gemaakt, dus waarom niet? Hij heeft in elk geval een grote motor en kan een stukje hardrijden.

F e r o x 4 mei 2016 om 10:32

Is voor mij een van de favorieten. Zal er dicht bij zijn.

Rhohan 4 mei 2016 om 10:33

Dan zou die een heuse Leicester City’tje doen… vorig jaar nog als laatste gefinisht ;)

Spinergy 4 mei 2016 om 10:45

Pauwels was er ook al eens dichtbij en de Wout trapt nog wel een tandje groter.

maklukzat 4 mei 2016 om 11:02

Wel iemand om rekening mee te houden. Heeft de leeftijd nog om progressie te boeken.

Omhoog73 4 mei 2016 om 11:08

Het belgisch kampioenschap junioren zeker?

Sjohrz 4 mei 2016 om 11:29

Verwacht een veel leuker bk dan nk, wordt weer het bk live volgen

stoemper 4 mei 2016 om 12:12

Ik vind dat echt niet kunnen. De wegrenners rijden en volledig seizoen met alle klassementskoersen en dan komen die crossers fris de kampioenschappen afpakken. Moeten ze echt verbieden. Oneerlijk en schandalig

Sephiroth 4 mei 2016 om 12:17

stoemper, afpakken, prima maar net zo goed als wanneer een wegrenner het veld in gaat: de trui moet wel zichtbaar blijven binnen de tak van sport. Dus als van Aert dit doet, moet hij naar mijn mening ook komend seizoen op de weg te zien zijn.

vos 4 mei 2016 om 12:24

Deze stoemper meet met twee maten

Hermantk 4 mei 2016 om 12:33

Hahah, beste comment van de week door stoemper!
cc @ Michel Wuyts

F e r o x 4 mei 2016 om 12:47

Moet zeggen dat ik het ook wel heel jammer vindt als een nationale trui vervolgens nergens te zien zal zijn. In België is hij zelfs al een tijdje niet meer in de Tour van voor op te merken. Tom Steels tegen Zabel en Cipollini met zijn Belgische driekleur was fantastisch. Enkel Gilbert kwam er nog eens tussen in die 15 tal jaar.

Robs234 4 mei 2016 om 13:23

@ Sephiroth
‘Correct me if I’m wrong’, maar volgens mij bedoelt Stoemper dit cynisch…
Hebben we immers niet elke winter de discussie dat mannen als Stybar en Boom even een uitstapje maken naar het veldrijden om de prijzen op te halen…

Darth333 4 mei 2016 om 13:27

Haha @stoemper Gelukkig kon ik me wel die uitspraak van Michel Wuyts herinneren.

Vic413 4 mei 2016 om 14:57

Als hij wint zal hij waarschijnlijk meer wegritten winnen in de belgische trui dan Preben denk ik.

DeGroteMolen 4 mei 2016 om 16:33

Mooi toch. Het begint met ambitie.

Jibi 4 mei 2016 om 18:16

@ Sephiroth
‘Correct me if I’m wrong’, maar volgens mij bedoelt Stoemper dit cynisch…
Hebben we immers niet elke winter de discussie dat mannen als Stybar en Boom even een uitstapje maken naar het veldrijden om de prijzen op te halen…

Hoeveel prijzen heeft Lars Boom de laatste paar jaar opgehaald in het veld?
OP de weg heeft hij in 2016 nog helemaal niets opgehaald. Ik vond het jammer dat hij zelfs een keer of 5 niet eens finishte(DNF:does not finish). Op de website wvcycling.com kun je de naam Lars Boom intypen en per jaar zijn resultaten bekijken. Die stellen echt teleur.
Als Nys aan Boom een contract gaat geven als veldrijder,dan waht hem dezelfde teleurstellingen als een Belgische sponsor die destijds alsnog een contract gaf aan Thomas Dekker. Als je echt kijkt naar “de resultaten” van Boom dan zie je een dalende lijn. Ik gun hyem beter,maar zijn neergang is denk ik niet meer te stuiten. Zijn enige wapenfeit is een 3e plaats in een dernycriterion.
Wout van Aert kondigt inmiddels aan dat hij kanshebber is op het BK op mde weg. Daar geloof ik wel in.

polke 4 mei 2016 om 18:29

@jibi Lars boom werd ook nk toe hij nog crosser was en dat was dan wel de gelijk de laaste keer ook. Ik hoop dat wout geen Bk word want dan zal die ook voor de weg gaan kiezen. Dat zal jammer zijn voor de cross

Jibi 4 mei 2016 om 19:19

Nee……………..Wout doet én het veld én de weg. Daar heeft hij de capaciteiten voor. Vroeger kon dat Adr van der Poel ook. Ofschoon je tijden niet met elkaar kunt vergelijken-hoor ik tenminste wel eens zeggen,denk ik toch met weemoed terug aan Kuiper,Raas,Knetemann,Zoetemelk. Deze coureurs reden vrijwel alles. Als je de uitslagen vergelijkt van een Jan Raas en Adri van der Poel,dan heb ik het idee dat de media op een onwerkelijke de talenten van heden zwaar overschatten. Inmiddels is Boom al 9 jaar profrenner op de weg en hij won noch een klassieker(Vlaanderen,Roubaic etc),noch een semi-klassieker(Kuurne,gent-Wevelgem,brabantse Pijl etc). Een Wout van Aert-die wielerflits nu beschrijft-zou daartoe -gezien zijn laboratoriumresultaten- mogelijk toe in staat zijn. En mogelijk ook nog Mathieu van der Poel. Een type Kuiper,Raas,Knetemann,Zoetemelk zie ik echter niet snel meer komen.

vlek 4 mei 2016 om 19:27

Mocht Van Aert het BK winnen en daarna ooit ritten in Vuelta en Tour, dan heeft hij het geweldig gedaan op de weg.

Headlines

Materiaalzone

Populair