Wout van Aert krijgt met Christophe Laporte Franse meesterknecht bij Jumbo-Visma

Wout van Aert krijgt met Christophe Laporte Franse meesterknecht bij Jumbo-Visma

Laporte zegeviert in de Ster van Bessèges eerder dit jaar - foto: Cor Vos

Door Nico Dick, Youri IJnsen & Raymond Kerckhoffs
dinsdag 1 juni 2021 om 13:40

Jumbo-Visma beschikt vanaf 2022 over de diensten van Christophe Laporte, die overkomt van Cofidis. De 28-jarige Fransman geldt als snelle man, maar hij is vooral gehaald om de klassieke kern rondom Wout van Aert te versterken. Laporte staat op het punt om een contract te tekenen bij de Nederlandse formatie, weet WielerFlits.

Sportief directeur Merijn Zeeman maakt er geen geheim van dat Jumbo-Visma dit jaar tijdens de transferperiode inzet op het versterken van de klassiekerkern. De Nederlandse ploeg wil twee renners aantrekken die van het niveau van Mike Teunissen zijn, in ondersteuning van kopman Wout van Aert. De eerste is dus inmiddels vastgelegd in de persoon van Christophe Laporte. Met de snelle Fransman weet Jumbo-Visma een van de grotere vissen te strikken die beschikbaar zijn op de markt voor de kasseienklassiekers.

Laporte liet zich het afgelopen voorjaar veelvuldig zien in (voor)finales van de Vlaamse klassiekers. Zo werd hij onder meer tweede in Dwars Door Vlaanderen achter Dylan van Baarle, elfde in de Ronde van Vlaanderen en dertiende in Omloop Het Nieuwsblad. De Fransman was daarmee een van de revelaties van dit voorjaar. Daarnaast is hij ook inzetbaar als sprinter. Onlangs won Laporte nog het Circuit de Wallonie en werd hij negende in de deels onverharde Tro-Bro Léon, de koers die hij in 2018 al eens won. Hij rijdt deze zomer ook de Tour de France.

De Fransman viert in december zijn 29ste verjaardag. Sinds 2014 is hij prof. Tijdens alle acht seizoen kwam-ie uit voor Cofidis. In het rode shirt boekte hij tot op heden negentien profzeges.

Laporte sprint naast Van Aert in de Ronde van Vlaanderen om plek vijf – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

140 Reacties

japio 1 juni 2021 om 19:49

Goede toevoeging, daar zal WvA blij mee zijn. Maar hij zal niet voor een grijpstuiver fietsen. Is het budget verhoogd, of komt er ruimte omdat anderen wat minder gaan verdienen (alleen al de time-out van Dumoulin zal al enige ruimte gegeven hebben)

En dan, welke kandidaten zijn er nog? Ik vind Bisseger wel een goeie, al weet ik niet of hij beschikbaar is.

nickdt 1 juni 2021 om 23:02

Bisegger heeft nog een contract bij EF tot 2023, dus dan is die beschikbaar.

Gebruikersnaam 1 juni 2021 om 20:51

Hij is nu al vrij goed, benieuwd hoe goed hij gaat klimmen/tijdrijden met de Jumbo-bonus.

martijnvanhouwelingen 1 juni 2021 om 21:00

En wie zal die tweede renner zijn? Een andere Fransman? Is Turgis een optie?

Verweggistan 1 juni 2021 om 21:29

Terpstra :)

ProfrondeZevenbergen 1 juni 2021 om 21:43

Mooie versterking, goede transfer.

ulsen 1 juni 2021 om 23:22

Terpstra goede optie. Maar met Van Aert, Laporte, Teunissen e.a., waar blijven dan de grote talenten David Dekker, Olav Kooy en Pascal Eenkhoorn. die staan ongetwijfeld volgend jaar al een stap verder. Die kunnen dan nauwelijks meer opgesteld worden.

peervaneynthoven 1 juni 2021 om 23:41

Terpstra is m.i. totaal geen optie. Ver over de datum en niet meer competitief genoeg. Heeft altijd afgegeven op de ploeg JV en vooral op diens voorgangers. Grote waffel en dominant mannetje. Paste wel uitstekend bij dat andere dominante mannetje waar hij successen boekte, mede door de sterkte in de breedte van die ploeg.

Verweggistan 2 juni 2021 om 07:54

Terpstra heeft eens aangegeven dat hij nooit voor Rabo/jumbo wil rijden. Kwam door iets met rabo conti indertijd, die hadden hem afgewezen oid

klootje kriekeljon 2 juni 2021 om 03:13

Behoorlijk wat enthousiasme hier. Ik vind het toch een wat atypische aanwinst voor deze ploeg.

Het echte budget van de wielertak van Jumbo ben ik ook benieuwd naar.

FDJ 2 juni 2021 om 08:16

Enthousiasme is terecht. Laporte is niet de naam die je als eerste opschrijft voor een Nederlandse ploeg, maar wel een steengoede renner. Vond hem in het voorjaar één van de verrassingen. Eigenlijk vanaf de omloop tot aan Vlaanderen was hij erg goed. Helaas geen Roubaix dit jaar want daar zou hij ook goed voor de dag moeten komen.

Daarnaast een renner die je keurig in kunt zetten in de kleinere rondes in Frankrijk met een garantie op succes. Ben wel benieuwd of hij nog een landgenoot mee zal nemen.

klootje kriekeljon 2 juni 2021 om 08:42

Mag ook, logisch. Ik houd echter nog wat reserve. Fransman bij de ploeg, even aankijken.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone