Wout van Aert krijgt favorietenrol Roubaix van Adrie van der Poel: “Bijna lachwekkend”

vrijdag 7 april 2023 om 08:42
Wout van Aert krijgt favorietenrol Roubaix van Adrie van der Poel: “Bijna lachwekkend”

foto's: Cor Vos

Adrie van der Poel was na afloop van de Ronde van Vlaanderen stellig: Wout van Aert is zijn absolute topfavoriet voor Parijs-Roubaix een week later. Donderdag reageerde Van Aert op die opmerking van Van der Poel senior. “Dat is bijna lachwekkend wat Adrie zegt”, vindt de kopman van Jumbo-Visma.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

WielerFlits sprak na afloop van de Vlaamse Hoogmis met Adrie van der Poel. Zijn zoon Mathieu was vlak daarvoor tweede geworden achter Tadej Pogačar, terwijl Van Aert in een achtervolgende groep naar de vierde plaats sprintte. “Maar ik denk dat er in Roubaix maar een topfavoriet is, dat is Wout van Aert”, reageerde Adrie duidelijk.

“Simpel, omdat daar geen bergjes in zitten. Daar ga je hem niet zomaar eraf rijden”, voegt hij toe. “Mathieu is de betere, bergop. Maar in Roubaix zitten geen bergen in het parcours. Het is een heel andere koers en ik denk dat Wout er beter tot zijn recht gaat komen. Alleen de manier van koersen zal bij hun (Jumbo-Visma, red.) ook anders moeten, denk ik.”

Donderdag begon Sporza in gesprek met Van Aert over de uitspraken van Adrie van der Poel. De Belgische kasseienspecialist noemde het ‘bijna lachwekkend’ dat hij de favorietenrol in de schoenen kreeg geschoven. “Als je Mathieu zowel in Milaan-San Remo als in de Ronde ziet rijden, dan is er maar een favoriet voor Roubaix natuurlijk”, vindt WVA.

Bekijk hier de uitspraken van Adrie van der Poel over Wout van Aert:

Lees ook:
Wout van Aert met vraagtekens richting Parijs-Roubaix: “Last van knie en ribben”
Lees ook:
Voorbereiding op Parijs-Roubaix: Waar kan Mathieu van der Poel de Jumbo-mannen verrassen?

Dit artikel delen:

54 Reacties

Paauwer7 7 april 2023 om 10:00

Ik ben het in deze wel eens met Adrie. Is er ooit al iemand op het vlakke weggereden van Van Aert? In de ronde is inderdaad Van der Poel sterker door de heuveltjes. Daarnaast heeft Jumbo een ploeg met drie a vier kanshebbers op de overwinning, Van der Poel zal dus meer werk moeten doen, Van Aert kan zich dan in zijn wiel sparen voor de sprint. Toch zijn er hier mensen die hun onderbuik het woord laten doen heb ik het idee.
Adrie heeft dit trouwens gezegd voordat Van Aert naar buiten bracht dat hij wat pijntjes heeft. Daarnaast lees ik van Mathieu zelf overal dat hij zegt dat hij in vorm is en er klaar voor is. Hij verschuilt zich dus niet. Het wordt in mijn ogen heel erg lastig voor Van der Poel om te winnen, hij moet hopen dat Ganna en Kung met hem samen werken om niet de hele dag achter de feiten aan te lopen. Maar Van der Poel kennende gaat hij weer ergens op een gek punt de koers keihard maken.

8
Westland95 7 april 2023 om 10:12

Roubaix ’21 reden ze weg van Van Aert op het vlakke.

-2
Paauwer7 7 april 2023 om 10:22

@ Westland ’95 Het regende toen en Wout was ook niet in vorm. Nu is zijn conditie wel goed.

-1
ThorHushovd 7 april 2023 om 11:47

Euh bij MSR deed Ganna het nog, voor de sprint om plek 2.

-1
KopOverKop 7 april 2023 om 11:56

Inderdaad. Adrie gaat ervan uit dat Wout weer in vorm is en op het vlakke kan hij altijd en lang flink vermogen trappen envaak beter dan zoon MvdP.

Niets lachwekkende aanz wel gewoon Adrie die zich nooit verstopt of erom liegt.
In de laatste episode van Patrick Lefevre vertelt hij ik meen ivm de Ronde dat hij gewoon niet goed genoeg was en het geen zin heeft zichzelf achter een lichte verkoudheid te verschuilen.

0
ken dcq 7 april 2023 om 13:45

@kopoverkop, en in die aflevering bestoeft hij de hier zo gehate en onmenselijke Lefevre ook omdat het door hem is dat hij er terug bovenop raakte. Inderdaad Adrie is heel eerlijk :-)

Maar zijn focus op Van Aert is toch soms ook wel wat lastig, Mathieu heeft geen afleiding van het favoriet zijn nodig. Alles bij elkaar heeft Mathieu 80% kans om te winnen en ik geef Wout maar een 10%, want die gaat vast komen te zitten in een ploegspel.

-1
Mooie Sjors 7 april 2023 om 14:08

Ach bij Adrie weet je nooit zeker of hij het nu meent of dat het een mentaal steekspelletje is. Misschien dat hij na Van Aert zijn zalvende woorden over het parcours in Hoogerheide het wel gewoon oprecht meent dat Wout de topfavoriet is…

-1
Stoemper 7 april 2023 om 09:18

A3 spreekt gewoon feiten, simpel

6
Pietspeed 7 april 2023 om 12:24

Helemaal goed. TJV wint op RVV na zo'n beetje alle relevante voorjaarsklassiekers. Daarbij komt dat Wout, nb zelf gezegd, zijn focus met name op PR heeft gezet, en omringd is door het sterkste team. Misschien dat Ganna of een top Kueng Wout kan lossen. Wout met zijn grote motor, inhoud en vermogen is bij uitstek de uitgesproken favoriet. PR is een koers op zijn lijf geschreven. Bovendien, mbt Thieu : heeft Wout op het vlakke ooit bij Thieu moeten lossen of sterker is Wout uit het wiel gereden? Nog nooit gezien. Wel andersom. Niets onredelijks wat A3 zegt.

4
biggy 7 april 2023 om 14:36

Wout gaat vdP in zijn beste vorm ooit echt niet lossen op het vlakke. Ik zie het eerder andersom gebeuren als je naar de vorm kijkt van beide tenoren.

-2
Cayolle 7 april 2023 om 10:25

Of Van Aert meteen topfavoriet is, weet ik niet, ook gezien zijn huidige vorm en de huidige vorm van MvdP.
Maar verder kan ik de redenering van Adrie goed volgen: Dit is een wedstrijd waarvoor Van Aert, gezien zijn intrinsieke kwaliteiten (fysiek en mentaal: heel lang een hoog tempo kunnen rijden en nooit opgeven), zeer geschikt is. Bij MvdP hoort toch meer explosiviteit en intervallen en dat zijn zaken die minder in PR en meer in de RvV tot uiting komen.

6
Burn 7 april 2023 om 09:21

Ik zie van der Poel ook Laporte en van Baarle niet makkelijk lossen. Er zijn daarnaast nog een paar kanshebbers zoals Ganna en Kung, maar dat zijn allemaal eenlingen.

Zodra Jumbo een overtal heeft en de rest van de knechten weg zijn, zullen ze gaan demarreren en van Aert blijft in het wiel van Mathieu. Van der Poel beseft dan ook dat hij niet kan blijven reageren. Grote kans dat zowel van Aert als van der Poel niet om de overwinning gaan sprinten, maar dat het iemand anders van Jumbo wordt die, eventueel samen met een paar andere renners die ook meegaan met de beslissende demarrage, om de overwinning gaan sprinten.

3
makkelijk 7 april 2023 om 11:41

Je hebt niet superveel aan je ploeg in Roubaix. Uiteindelijk gaat het er vooral om dat je steeds bij de eersten opdraait en Jumbo gaat dat echt niet als collectief doen. Ik geloof dat van der Poel, Küng, van Baarle en Mohoric veel geschikter zijn voor Roubaix dan van Aert of Ganna die toch iets defensiever koersen.

Aan de andere kant, als van Aert zich fantastisch voelt rijdt hij natuurlijk gewoon lekker op kop. Als Laporte zich ook top voelt kunnen ze erg gevaarlijk worden. Van Baarle zal vast z’n eigen koers rijden.

0
biggy 7 april 2023 om 14:40

In de finale na dik 200km kunnen Laporte en van Baarle echt geen demarrage opvangen van een vdP in vorm. Die zullen direct in de achtervolging moeten en komen er gewoon niet meer bij. De vraag is of Wout ook daadwerkelijk een mogelijke zege afstaat aan iemand anders uit het team gezien zijn voorjaar vrij bedroevend is.

Om eerlijk te zijn zie ik niemand vdP volgen diep in de finale als hij nog een demarrage in de benen heeft. Het zal afhangen van hoeveel energie iedereen heeft moeten gebruiken tijdens de race.

0
Mooie Sjors 7 april 2023 om 14:47

Van Aert zijn voorjaar vrij bedroevend? 3de in MSR, winst in E3, 2de in GW en 4de in de RVV. Is dat nu ook al bedroevend? :D

4
Lars Maden 7 april 2023 om 11:40

Zinloos gelul vooraf. Wat maakt het uit wie wie als topfavoriet noemt.

2
SpeedyLegs 7 april 2023 om 14:30

Voor het juiste tegenwicht zou het goed zijn ook de mening van de vader van Wout te vragen en publiceren. Lijkt me net zo relevant van die van AvdP.

2
Beekman 7 april 2023 om 10:24

Allemaal veel bla bla wat die ploegtactiek en sterkte van Jumbo betreft, Als MvdP op bepaalde stroken de gashandel opendraait dan wil ik nog wel eens zien wie er allemaal van het "sterke blok" kunnen volgen. En ik word onderhand een beetje ziek van die onnozele opmerkingen van "ik moet sjus niks", hebben ze weer iets gehoord, moet je dat weer tig jaren aanhoren.

1
Emergo 7 april 2023 om 12:57

A la “wegbeemsteren”, “pannekoeken” en “ketonen”:.

1
Kopinkas 7 april 2023 om 10:52

Vraagje: heeft Adrie hier ook het parcours uitgetekend?

1
Batüwü Griekgriek 7 april 2023 om 10:58

En op hoeveel meter van de finish liggen de balken?

2
Cornelius 7 april 2023 om 19:43

Ik zou zeggen: de wedstrijd eindigt op ‘de balkjes’. Maar dat is al weer een ‘paar jaartjes’ geleden. (t.b.v. de jongere lezertjes: de originele vélodrome roubaisien waar de aankomst plaats vond tot 1914 had een piste van hout).

0
Thijs E 7 april 2023 om 08:59

Traditie; Adri vindt WvA favoriet, Wout vindt van niet.

Voor Adri win-win, hij heeft gelijk als WvA wint en is blij als Matje wint. Voor WvA is het als Vlaming cultureel verplicht om een ander tot favoriet te bombarderen.

0
Adorni 7 april 2023 om 09:13

Iemand die zijn wonden likt topfavoriet noemen, wie doet dat nu?
Wielerflits, A3,…
Allemaal om de druk van Matje af te houden. Draai de vraag om: waar rijdt Wout er VDP af?

0
Wheely 7 april 2023 om 09:33

Op de vélodrome.

2
Comments 7 april 2023 om 10:21

Dit alles passend in wijze waarop de Belgische pers hun vak beoefenen. Stoken, ruzie zoekend, haat en nijd is fijn.

3
KopOverKop 7 april 2023 om 12:00

Adorno, wat wonden likken. Alsof een topper zoals Wout na een iets mindere koers met hellingen zoals de Ronde na een week niet gewoon topfavoriet is.
Een renner die ondertussen in vorm is en al vaak met zijn macht, inhoud ervandoor is gegaan.
Dat is geen slachtoffer zoals jij het optekenen.

1
Adorni 7 april 2023 om 12:18

@KopoverKop: ken je de uitdrukking ‘zijn wonden likken’ niet? Van Aert zegt dat hij nog last heeft van zijn blessures na val in de Ronde.

@wheely: op de vélodrome kan. Maar als goeie journalist zou je de bal moeten terugkaatsen naar A3: “Jij zegt Van Aert favoriet, maar waar gaat er Van Aert Matje afrijden?”

-2
Panache 7 april 2023 om 13:42

"waar gaat er Van Aert Matje afrijden"
Is die vraag relevant na de E3 sprint en het gegeven dat Wout van Aert normaliter een sterkere sprint heeft? In 75% van de gevallen sprint Van Aert beter, geen garantie (verre van) maar ik denk dat TJV en de renner zelf zouden tekenen voor een sprint op de wielerbaan van Roubaix tussen Wout en Mathieu. Onder aan de streep lijkt dat scenario (controleren en daarna afvalkoers) de grootste winstkans voor Van Aert zelf.

0
Man met de hamer 7 april 2023 om 09:52

Mooie traditie dit. Cultureel erfgoed.

0
horsm 7 april 2023 om 11:18

Haha… ja, inderdaad. Het hoort bij de voorpret, Adrie die druk op Van Aert legt.

0
makkelijk 7 april 2023 om 11:37

De topfavoriet is degene die niet lek rijdt, niet achter een valpartij zit en het hardst rijdt.
Dat zal Küng wel zijn.

0
Whyze Katje 7 april 2023 om 12:34

Van mij mogen ze allemaal winnen als we maar een leuke wedstrijd te zien krijgen, Nederlander, Belg, Spanjaard, Italiaan, …. wat maakt dat nou uit. Strijd, beetje drama, …. zodat je op het puntje van je stoel moet zitten!

0
Schollekop 7 april 2023 om 14:09

PR is altijd een beetje een tombola. Als je gevrijwaard blijft van pech of valpartijen kun je ver komen. Daarom zegt favoriet of topfavoriet zijn vrij weinig in deze koers door de hel die voor mij de mooiste koers is.

0
Kartouche 7 april 2023 om 16:08

Wout mag iets minder zijn/lijken, maar als ploeg is JV favoriet. Daar hebben ze minder troeven om mee te spelen. Veel zal afhankelijk zijn hoe de ploegmaten van Mathieu het doen: kunnen zij mee tot in de finale en eventuele gaten dichtrijden, meegaan met de vooruitgeschoven posten van JV, enz.

0
Marco Polo 7 april 2023 om 16:10

Best logisch van AvdP. Zeker met zo’n ploeg om zich heen is Van Aert favoriet (of een van zijn ploeggenoten). Mathieu zal echt iets moeten verzinnen om te kunnen winnen. Aan de andere kant: het is Parijs Roubaix en er kan ook zomaar iemand anders zijn neus aan het venster zetten waardoor alle polemieken irrelevant worden. Ik ga in ieder geval genieten, het spel is alvast op de wagen om de c media.

0
Kartouche 7 april 2023 om 16:24

Adrie steigeren? Wout reageert op Adrie en niet andersom. Het zijn vooral de mensen hier die steigeren.

0
Evlojami 7 april 2023 om 17:50

De druk voor JV zal groot zijn. Voorjaar zeker geslaagd qua aantal eerste plaatsen maar nog geen monument dit jaar. Het zal van moeten zijn. En die druk zal Van Aert zeker voelen. En als je dan al met pijn in je lijf gaat opstappen in juist deze koers: het gros van de renners zou ws niet eens worden opgesteld na die val in RVV met alles wat er nog komen moet.

0
Nonkel Jef 8 april 2023 om 09:21

Het wordt Wout’s day of glory!
Hij loopt super gepikeerd rond ( kijk naar zijn interview op Sporza) en is klaar om eindelijk een keer alles of niets te spelen. Matje daarentegen, is super ontspannen, mss wel te ontspannen voor PR.
Matje wordt Zondag vroeg uitgeschakeld en verdwijnt al voor het bos van Wallers uit de kop van de koers. De Jumbo’s koersen als door een bij gestoken en geraken met WVA, Laport en Van Baarle voorop in de koers. Wout eist het op en gaat vanop Carrefour de l’Arbre met een enorme grinta solo naar de piste in Roubaix.
Alternatief: MVDP is een maat te sterk voor iedereen en kletst iedereen uit het wiel op de stenen van Mons en Pevele. Die kans is even groot denk ik.

0
Whyze Katje 7 april 2023 om 09:17

Beetje onderlinge psychologische “oorlogsvoering”. Je tegenstander onder druk zetten begint nou eenmaal voor de wedstrijd. Het zou nieuws zijn als het niet zo was.

-1
Wheely 7 april 2023 om 09:21

Blijft schitterend dit, sinds de rentree van beide heren in het veld dit seizoen is het duel aan. Na Roubaix is het voorlopig even klaar maar het WK zal weer volop in het teken staan van de boys!

-1
Pietspeed 7 april 2023 om 09:38

Geen woord Spaans, niets gelogen, glashelder en gewoon redelijk wat A3 zegt. Maar ja, Wout moet just niks. Ga dan ook niet in op wat A3 zegt. Ok, TJV dan de topfavoriet.

-1
Melkzuur 7 april 2023 om 10:22

TJV moet voluit koersen als MvdP niet in de buurt is. Zitten ze in een groepje met MvdP, dan laten ze best het werk aan hem (en/of zijn team) over.
Daarnaast moeten ze nog rekening houden met Ganna, Sheffield (mijn dark horse), Küng, Mohoric en Asgreen.
Ook belangrijk om op z’n minst te proberen: Van Hooydonck mee in de vroege vlucht.

-1
dakraamflats 7 april 2023 om 10:27

Wat is het toch een heerlijke kleine familie. Het is dat er bij enkelen nog wat Nederlandse vlaggetjes staan, want eigenlijk is het een Vlaams onderonsje. Dan van Baarle maar, tenminste ene echte Ollander.

-1
Lars Maden 7 april 2023 om 11:38

De eerste Nederlander die het over Ollanders heeft moet ik nog tegenkomen.

4
Cornelius 7 april 2023 om 19:24

Dylan van Baarle is nu juist wel een Hollander: geboren in Voorburg, een stad in de provincie Zuid-Holland (en in 1992 nog een aparte gemeente).

0
Bonifatius 7 april 2023 om 16:31

Mathieu wint. Hup Mathieu! Eerlijk geleend

-1
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone