Voorbereiding op Parijs-Roubaix: Waar kan Mathieu van der Poel de Jumbo-mannen verrassen?

zondag 9 april 2023 om 07:00
Voorbereiding op Parijs-Roubaix: Waar kan Mathieu van der Poel de Jumbo-mannen verrassen?
Podcast

De Ronde van Vlaanderen 2023 werd de snelste en misschien wel strafste editie die we tot nu toe in de geschiedenis aanschouwd hebben. Zonder Tadej Pogačar moeten dezelfde hoofdrolspelers nu het mooie weer maken in Parijs-Roubaix. Hoe, wie, wat, waar en waarom wint de Franse calvarietocht? Je hoort het in de WielerFlits Podcast!

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Uiteraard staan we nog eventjes stil bij de Vlaamse Hoogmis. Mathieu van der Poel die voor de derde keer dit jaar Wout van Aert wist te verrassen, superlatieven voor ‘de Eddy Merckx van onze tijd’ Pogačar en wat Maxim en Youri nog meer opviel. Met de hamvraag: welke lessen kunnen we trekken uit De Ronde en welke trends zijn zichtbaar?

Voordat de mannen naar de Hel van het Noorden trekken, haakt ook Materiaalzone-redacteur Ties aan. Team DSM en Jumbo-Visma gaan namelijk met een nieuw technisch snufje beginnen aan de Helleklassieker: een bandendrukregelaar. “Op papier is het een innovatie die ongelooflijke winst gaat opleveren. Als beide systemen doen wat ze moeten doen, dan zijn de mannen die zondag Parijs-Roubaix met dit snufje rijden onverslaanbaar.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Parijs-Roubaix 2023 – Nieuw duel tussen Van der Poel en Van Aert?

Een van die twee ploegen die ermee rijdt, is dus Jumbo-Visma. Zij zijn volgens Youri dé topfavoriet voor de kasseienklassieker. “Als ze het goed spelen, kunnen ze zelfs met drie op het podium eindigen. Dylan van Baarle en Wout van Aert in willekeurige volgorde op één en twee, Christophe Laporte die daarachter het sprintje van het achtervolgende groepje wint. […] Toch heeft binnen die ploeg voor mij Nathan Van Hooydonck de grootste kans.”

Maxim denkt er het zijne van en neemt zelfs eventjes de rol van Youri over, die doorgaans strooit met namen. “Jumbo-Visma is in de breedte de sterkste ploeg en kunnen elke aanval pareren. Want die gaat er komen: van Van der Poel, van Mads Pedersen, van Matej Mohorič, van Stefan Küng, van Jasper Stuyven, van Kasper Asgreen, van Filippo Ganna… Die kunnen állemaal Roubaix winnen dit jaar en dan zijn er zelfs nog een hele zooi outsiders. De concurrentie moet aanvallen, aanvallen, aanvallen om Jumbo-Visma uit te roken.”


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

27 Reacties

winningmood 6 april 2023 om 18:58

Laten we Filippo Ganna niet vergeten. Grootste hardrijder op het vlakken. En was al top in Milaan San Remo. En nu super gemotiveerd voor Parijs Roubaix.

4
SolitaryShell 7 april 2023 om 00:37

Ergens tussen Parijs en Roubaix.

2
Posterix 6 april 2023 om 16:02

De vraag is eerder: waar kan jumbo MvdP verrassen

1
winningmood 6 april 2023 om 18:50

Aan de contracttafel, met een aanbod wat Mathieu niet kan afslaan

-1
Posterix 6 april 2023 om 20:19

Zou dat samen gaan?

1
Bierbrouwer 6 april 2023 om 21:15

PR kent gelukkig altijd verassende mensen vooraan de koers. Maar met een WVA en DvB die wellicht niet fit zijn wordt het toch een glazen bol wie er zondag gaat winnen. MVP als winnaar zou met alle respect een geweldige kroon zijn. Na de Tireno had iedereen hem bijna al afgeschreven dit voorjaar.

1
Geit in mijn Kelderman 6 april 2023 om 20:27

Hoeveel gaat die bandendrukregelaar maken denken jullie? Als het echt zo is zoals het hierboven beschreven staat krijg ik een beetje klapschaats versus oude schaats vibes. Als jij met 3 bar meer of het asfalt kan denderen dan is dat op 265km killing voor iedereen die dat niet kan.

1
VincentK 6 april 2023 om 23:25

Ik vermoed dat WvA er niet mee rijdt. Vandaag tijdens de training hebben ze er niet op gereden en hij doet er wat geheimzinnig over. Zie interview Sporza.

0
Thijs E 7 april 2023 om 09:01

Matje kan verrassen door in de beginfase attent te koersen en zich niet weer op achterstand te laten zetten.

1
Batüwü Griekgriek 7 april 2023 om 09:39

Ik verwacht Kaden Groves ook vooraan.

1
Alexander 7 april 2023 om 11:31

Ik vond eigenlijk de grootste verrassing Ganna bij Milaan-San Remo. Die rijdt dit voorjaar echt loeihard. Hij is groot en zwaar; perfect voor Parijs Roubaix lijkt mij. Ik weet alleen niet hoe goed hij kan sturen. Qua power lijkt hij mij de grootste favoriet voor PR, maar Mathieu en Wout sturen dan weer fantastisch. In een sprint op velodrome lijkt mij Wout favoriet(lange snelle sprint). En qua ploeg veruit Jumbo. Als ik het zo optel is Wout toch ook de favoriet.

1
In de waaier 6 april 2023 om 16:09

Door veel harder te rijden dan Jumbo.

0
kingofthemolehill 7 april 2023 om 13:50

Mijn voorspelling is dat een aantal renners zal proberen Mathieu’s bordje leeg te eten voor hun eigen bordje en zich dan in de laatste 30 km realiseren dat hun eigen bordje al leeg is voor dat van MvdP. Dat betekent niet dat hij zeker wint. Kung, Ganna of Van Aert kan de uitzondering zijn. Een schuiver of lekke band kan de verhoudingen ook snel veranderen, vooral in PR. Je zag dat met Moscon een paar jaar geleden.

1
Wheely 7 april 2023 om 00:12

Ofwel; waar kan het blauwe mannetje de gele mannen verrassen?

0
KopOverKop 7 april 2023 om 12:12

WAAR KAN MATHIEU VAN DER POEL DE JUMBO-MANNEN VERRASSEN?
Aan de start door de JV mannen te vertellen dat hij bij hun al een reservatie gemaakt heeft. Bij de La Place (Jumbo) om een grote biefstuk frites omdat hij wat te vieren heeft eind van de dag.

0
Kopinkas 8 april 2023 om 20:58

La Place, is dat niet in de (zwart-gele) Bijenkorf?

0
wheelie23 7 april 2023 om 20:54

Ik begrijp echt niet waarom Yuri zegt dat van Hooydonk wint, hij is ook geen kopman. Ik denk dat v Baarle de beste uitslag voor Jumbo rijdt.

0
Mechia 7 april 2023 om 23:59

Van Aert en Van Baarle met vraagtekens. De rest van de ploeg goed maar niet van het niveau Kung, Ganna, Pedersen etc. Dus ben erg benieuwd ook wat de tactiek wordt. De wedstrijden die Jumbo won zijn vooral vanuit initiatief.

0
In de waaier 8 april 2023 om 09:07

De vraag is “hoe kan hij Jumbo verrassen”.

0

Ik denk ’s morgens aan de ontbijttafel.

0
Romāns Vainšteins 6 april 2023 om 15:23

Hij kan ze verrassen met zelf Alpecin tot aan de eerste stroken de koers laten dichthouden, behoudens werkelijk kansloze vluchters werkelijk niets laten gaan. Daarna tot aan het bos defensief in de spits van de koers rijden (wel meespringen maar niet vol meerijden) en dan vanaf Wallers vol er op en kijken wat er nog overblijft.

-1
fransestinkkaas 6 april 2023 om 17:58

In theorie in hele leuke strategie als je ploeg geen Alpecin-Deceuninck maar Jumbo-Visma heet. Jumbo heeft belang bij een lange gesloten koers aangezien vier mannen in hun ploeg als favoriet zouden kunnen zijn. Ik denk dat Alpecin juist belang heeft bij een vroeg opengebroken koers. Overigens verras je ze inderdaad wel met die strategie.

1
Wieler-Joke 7 april 2023 om 09:24

Dat vdp maar oplet dat de wind niet mooi op de kant zit zondag en dat hij weer in de tweede waaier zit, ik heb een voorgevoel als het meeste mooie volk dan vooraan rijdt dat ze vdp deze keer wel definitief gaan uitschakelen. Vorig jaar was het al bijna van dat maar toen zat er teveel mooi volk in de tweede waaier.

-1
Wheely 7 april 2023 om 09:34

Het is “schoon volk” ;-)

0
Pietspeed 7 april 2023 om 09:45

Bij de meet, als hij Wout of Laporte erop legt.

-1
garconextraordinaire 7 april 2023 om 08:11

WvA gaat just niks klaarspelen; teveel last van zn valpartij

-2
Lars Maden 6 april 2023 om 15:37

Er staan genoeg ploegen aan de start die niet veel onder doen voor Jumbo-Visma.

-3

Headlines

Populair

Materiaalzone