Wout van Aert: “Heel leuk om het seizoen zo te beginnen”

Wout van Aert: “Heel leuk om het seizoen zo te beginnen”
zondag 4 oktober 2015 om 18:18

Wout van Aert scoorde vanmiddag tijdens de Superprestige-cross in Gieten vier op vier. De 21-jarige Belg was ook in het Drentse zand oppermachtig, net als in de drie andere veldritten waar hij startte. Van Aert was uiteraard content met zijn prestatie: “Dat geeft elke keer een kick, om een wedstrijd te winnen. Maar ik ben ook realistisch dat dit niet kan blijven duren, al blijf ik natuurlijk zo lang mogelijk genieten van dit moment”, vertelt hij na afloop aan WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

‘Lars ideale kompaan’
Van Aert begon vroeg aan zijn opmars, toen hij de achtervolging op de ontsnapte David van der Poel inzette. “Hij hield het goed vol. Voor mij was het de bedoeling om die achtervolgende groep een beetje uit te dunnen. Het was vervelend koersen om heel de tijd te wringen om op kop die technische zone in te gaan. Toen ik een gaatje had, kreeg ik direct Lars van der Haar mee. David moest dan al snel lossen. Lars was voor mij ook de ideale kompaan om mee op pad te gaan, omdat hij ook altijd wil koersen.”

Geen tweede versnelling bij Van der Haar
Op iets meer dan twee rondes van het einde wrong de Belg zich los van onze landgenoot, op het lastige loopgedeelte heuvelop. “Ik kwam uit de zandstrook en zag dat hij op tien meter zat. Mijn ploegleider Niels Albert stond daar en riep dat ik niet meer moest wachten. Toen heb ik tot aan de aankomststreep flink doorgetrokken. Dat kon Lars op dat niet meer, dat maakte vandaag het verschil. Het is wel een aangenaam gevoel om weg te kunnen rijden, want het is toch een risico als je met Lars naar de streep rijdt.”

‘Ik ben heel goed in vorm’
Op dit moment staat er geen maat op Van Aert. Toch weet hij niet of hij de absolute topvorm al te pakken heeft. “Ik denk dat ik zeker een hele goede conditie heb. Maar of ik in absolute topvorm ben of niet, is moeilijk te meten. Ik ben uiteraard heel goed, maar hoop wel dat ik dit lang kan volhouden. Ik denk dat het beter is om met mijn voorsprong (in de klassementen, red.) op de rest bezig te zijn, dan dat ik nog iets moet goedmaken. Iedereen deelt zijn winter in zoals hij dat wil. Lars gaat misschien nog net iets beter worden. Maar ik denk dat ik met deze conditie elke wedstrijd vertrouwen mag hebben.”

Saai cross-seizoen op komst?
In dat geval kon het wel eens een hele saaie crosswinter zijn, ook omdat rivaal Mathieu van der Poel langdurig uitgeschakeld is. “In het verleden zijn er ook seizoenen geweest dat Sven Nys 25 of dertig crossen won. Ik denk dat de mensen het veldrijden op zich niet snel saai vinden. Het gaat ook niet altijd om het wedstrijdverloop, maar om de beleving eromheen. Dat vinden mensen vooral belangrijk. En wat ik zelf belangrijk vind is dat ik natuurlijk de wedstrijden kan blijven winnen”, sluit Van Aert met een glimlach af.

Dit artikel delen:

3 Reacties

dumoman 4 oktober 2015 om 19:05

Nee das zeker niet saai voor de Belgen als constant een Belg wint, ik snap ook niet goed waarom niet belgen hieraan mee doen.

0
Spartacus 4 oktober 2015 om 19:56

Tja, ik gun het hem natuurlijk van harte, maar als dit blijft voortduren en er bovendien weinig uitzendingen te volgen zijn, dan vrees ik dat de interesse in veldrijden hier in Nederland snel gaat afnemen.

0
titanio82 4 oktober 2015 om 20:53

Lekker zo door blijven gaan Wout. Niet afgeven en blijven knallen, het liefst met zoveel mogelijk voorsprong. Bart Wellens is je voorbeeld. Maar niet janken als het bij het verdelen van de truien 2 x feest is in Kapellen. Beste man in koers wint niet altijd.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone