Wout van Aert en Peter Sagan ingeschreven voor Parijs-Nice
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 5 maart 2020 om 19:30

Wout van Aert en Peter Sagan ingeschreven voor Parijs-Nice

Wout van Aert en Peter Sagan lijken in extremis te kiezen voor deelname aan Parijs-Nice. Beide renners hebben zich volgens organisator ASO ingeschreven voor de Franse rittenkoers, hoewel zij dat vooraf niet van plan waren.

Astana, CCC, Mitchelton-Scott, UAE Emirates en Team Ineos nemen het zekere voor het onzekere en staan zondag niet aan het vertrek van Parijs-Nice, maar de organisatie kan alsnog rekenen op de aanwezigheid van veertien WorldTour-teams en vijf ploegen met een ProTeam-licentie.

Zo hebben Jumbo-Visma en BORA-hansgrohe laten weten te zullen deelnemen aan de ‘Koers naar de Zon’. De Nederlandse formatie heeft besloten om Van Aert alsnog in te schrijven, terwijl ook Sagan Parijs-Nice als plan B kan gebruiken.

Mocht Van Aert zondag aan de start staan, dan wordt het zijn debuut in Parijs-Nice. Voor Sagan wordt het na lange tijd een terugkeer naar de koers waar hij zijn definitieve doorbraak beleefde als prof. In 2010 wist de Slowaak de wielerwereld te verbazen door op 20-jarige leeftijd twee etappes te winnen. Sinds 2012 koos Sagan steevast voor Tirreno-Adriatico.

De definitieve selecties en de deelnemerslijst worden na de ploegleidersvergadering, daags voor de eerste etappe, bekendgemaakt. Jumbo-Visma laat desgevraagd weten nog bezig te zijn met de samenstelling van de selectie.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
5 maart 2020 19:40
Hoop dat deze koers ook niet afgeblazen wordt. Maar ik heb er wel vertrouwen in. Ook na de series van islamitische aanslagen, welke tientallen meer doden tot gevolg hadden als deze zware griep, raakten de Fransen niet in paniek
5 maart 2020 19:52
Stonden ze op de reservelijst dan?? Ik dacht dat een vereiste was om alsnog te kunnen starten.
    5 maart 2020 20:30
    Ja net als dat je in principe niet met 8 mag starten... Dit zijn natuurlijk onvoorziene omstandigheden waardoor van regels afgeweken kan worden.
5 maart 2020 19:55
Prima dat Wout Van Aert mag aansluiten.
5 maart 2020 19:57
Ben benieuwd of dit door gaat tot het einde? Met de angst voor het nieuwe griepvirus+ heb ik het vermoeden dat dit net als UAE tour zomaar stopt
    5 maart 2020 21:02
    Zo is het niet onmogelijk dat een sprinter P-N wint.
5 maart 2020 21:25
Kan voor hele sterke selecties zorgen op deze manier. Wordt het op papier een hele leuke wedstrijd in ieder geval.

Reacties zijn gesloten.