Wout Poels blijft toch bij Bahrain Victorious

Wout Poels blijft toch bij Bahrain Victorious

foto: Cor Vos

donderdag 21 oktober 2021 om 06:55

Wout Poels heeft zijn contract bij Bahrain Victorious alsnog met één jaar verlengd. Anderhalve week geleden kwam de ploeg zelf nog met een bericht naar buiten dat het afscheid zou nemen van onder anderen Poels. Bronnen rond de wielerploeg hebben inmiddels aan WielerFlits bevestigd dat beide partijen er alsnog zijn uitgekomen.

Na vijf jaar Vacansoleil, een jaar Omega Pharma–Quick-Step en vijf jaar Team Sky gaat Poels in 2022 zijn derde jaar met Bahrain Vicotorious in. Dit jaar was de Noord-Limburger een van de opmerkelijke renners van zijn succesvolle ploeg in de Tour de France waar hij tot en met de laatste bergrit met Tadej Pogacar om de bergtrui streed. Uiteindelijk moest Poels pas op de slotcol naar Luz-Ardiden zijn hoofd buigen voor de tweevoudig Tourwinnaar.

Wout Poels in de bolletjestrui in de Tour de France – foto: Cor Vos

Desondanks maakte de ploeg op 11 oktober op Twitter bekend afscheid te nemen van zes renners: Wout Poels, Kevin Inkelaar, Eros Capecchi, Scott Davies, Marco Haller en Marcel Sieberg. Op het vertrek van Poels is de ploeg nu dus teruggekomen.

Bahrain Victorious kende overigens een succesvol seizoen 2021. De ploeg boekte liefst 31 overwinningen. De zeges in Parijs-Roubaix (Sonny Colbrelli), het Europees kampioenschap op de weg (Colbrelli), de koninginnenrit en eindklassement Benelux Tour (Colbrelli), de slotrit Benelux Tour (Matej Mohoric), drie ritten in de Tour de France (Dylan Teuns en tweemaal Mohoric), een rit in de Giro d’Italia en Vuelta a España (Damiano Caruso) en tweede plek in eindklassement Giro d’Italia (Caruso) waren het meest opmerkelijk.

Ondanks zijn 34 jaar heeft Poels al eerder aangegeven dat hij nog enkele jaren actief hoopt te blijven in het profmilieu. Zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik in 2016 is tot dusver zijn mooiste overwinning in zijn loopbaan.

Dit artikel delen:

42 Reacties

Lendilonus 21 oktober 2021 om 07:45

En ik maar denken dat Wout op een contract bij UAE of Astana zat te hopen zodat hij de ‘dubieuze 5’ kon volmaken. Ineos/sky, Bahrain en Quick-step/Lefevere staan natuurlijk al op de cv. Aan de andere kant, als je je iemand als Caruso zoveel beter ziet worden ben je op je oude dag misschien ook wel geneigd om nog watclanger te blijven

0
Aart van Woud 21 oktober 2021 om 08:53

Haha precies waar ik ook aan moest denken!

0
Lalsacien 21 oktober 2021 om 09:05

Vacansoleil???

0
Derierre de la course 21 oktober 2021 om 23:29

Wilde zeggen Vacansoleil/DCM was ook geen zuivere koffie hoor.

0
Rutgerj81 21 oktober 2021 om 07:57

Wat bedoel je met de ‘dubieuze 5’ en wat is de meerwaarde dit te noemen? Je reactie zit vol vervelende insinuaties.

0
Dikke Vrouw 21 oktober 2021 om 08:01

Ik geloof de 5 bestaande ploegen met de meeste referentie naar doping (bij staf en rijders). Er zijn lijstjes van…

0
Lendilonus 21 oktober 2021 om 08:40

Dit zijn voor mij inderdaad de 5 ploegen die ik op basis van verschillende zaken een stuk minder vertrouw dan de rest van het peloton. Wout die ook nog eens bij Vacansoleil(een ploeg waar ze vol trots Ricardo Ricco aantrokken) heeft gereden is voor mij dan ook een renner waar ik dan ook niet mijn hand voor in het vuur zou steken.

0
Peetvader 21 oktober 2021 om 08:59

Zet Jumbo daar maar bij als ploegen op basis van extreem goede prestaties verdacht zijn.

0
Turtlehead 21 oktober 2021 om 10:04

Goeie vraag Rutger. Woutje heeft immers ook nooit bij Rabobank gereden.

0
Fast Freddy 21 oktober 2021 om 12:04

Is er op DQS teentjes getrapt of gewoon wat ochtendhumeurtjes?

0
josi 21 oktober 2021 om 08:25

Merkwaardige zaak. Eerst zijn vertrek aankondigen en hem wat dagen later toch nog vatsleggen.

0
Verweggistan 21 oktober 2021 om 08:36

Even extra druk op de onderhandelingen door het vertrek aan te kondigen?

0
xistnc 21 oktober 2021 om 08:42

Zou goed kunnen. Verlaagde aanbieding gedaan, nog niet getekend, maar wellicht nog binnen de deadline zijn vertrek aangekondigd. Die verlaagde aanbieding is allicht alsnog beter dan wat hij bij Wanty of Cofidis zou kunnen opstrijken.

0
de adelaar 21 oktober 2021 om 08:42

Die had waarschijnlijk minder opties als wij WF volgers dachten…. En is er qua onderhandelingstactiek een besparing qua salaris voor de ploeg uitgesleept

0
Turtlehead 21 oktober 2021 om 10:06

Ja, heel vreemd. Je mag toch verwachten dat zijn magager hem allang in veilige haven had gebracht na zijn prima Tour.
En dan ook nog een eenjarig contract… Had toch meer uit gesleept moeten kunnen worden?

0
Elvs 21 oktober 2021 om 08:52

“De zeges in Parijs-Roubaix (Sonny Colbrelli), het Europees kampioenschap op de weg (Colbrelli), de koninginnenrit en eindklassement Benelux Tour (Colbrelli), de slotrit Benelux Tour (Matej Mohoric), drie ritten in de Tour de France (Dylan Theuns en tweemaal Mohoric), een rit in de Giro d’Italia en Vuelta a España (Damiano Caruso) en tweede plek in eindklassement Giro d’Italia (Caruso) waren het meest opmerkelijk.”

Hoewel volledig off-topic: voor mij waren de overwinningen van Padun toch echt het meest opmerkelijk

0
Aart van Woud 21 oktober 2021 om 08:54

En de sprintwinst van Mäder zonder dat hij uit het zadel hoefde in de Ronde van Zwitserland..

0
Melkzuur 21 oktober 2021 om 09:29

Of zoals Hans Vandeweghe schreef: “Ja, wat te denken van Sonny Colbrelli en Bahrain Victorious: van zestien overwinningen als Bahrain-Merida in 2019, over negen vorig jaar als Bahrain-McLaren tot dertig and counting dit jaar, dat is op zijn minst opmerkelijk. Die van Bahrain-Victorious doen het tweede deel van hun commerciële naam alle eer aan, maar sinds de stunts van Mark Padun in de Dauphiné en zijn plots verdwijning in de weken erna, zijn in Lausanne bij de International Testing Agency wat lampjes beginnen branden. Aan de fietsen kan het niet liggen, want dat zijn al jaren Merida’s. Ze letten wel beter op hun voeding. Oké.”

0
Wheely 21 oktober 2021 om 09:39

De juiste voeding is een niet te onderschatten wapen, daar ben ik van overtuigd.

0
Aerosolo 21 oktober 2021 om 09:40

Vandeweghe beschrijft het alsof Padun ontvoerd was.

0
Txirrindularitza 21 oktober 2021 om 09:49

@Aerosolo haha, precies dat maakt het zo mooi.

0
Turtlehead 21 oktober 2021 om 10:09

In het rijtje ‘meest opmerkelijk’ mag natuurlijk, naast idd Padun, de zwanenzang van Mäder in PN (door Roglic opgevreten) niet ontbreken.
Lange tijd was dat het hoogtepunt van het seizoen voor de ploeg…

0
lo squalo dello Stretto 21 oktober 2021 om 10:11

Vorig jaar was geen volledig jaar dus logisch dat ze toen minder overwinningen behaalden. Daarnaast hebben ze een tijd terug geïnvesteerd in talenten en dat komt er meer en meer uit (Padun is echt geen verrassing voor wie het beloftencircuit volgt, Mohoric was wereldkampioen bij junioren en het jaar erna meteen bij de beloften, Mäder was idem een hele sterke belofte).

Daarnaast hebben ze sowieso wel een pak geld; gezien het vertrek van Nibali/Dennis en erna Cavendish is er wel echt geld vrijgekomen voor subtoppers te halen en zo breed te scoren.

En er zijn ook renners die niet per se beter rijden bij Bahrein. Poels is niet beter dan in zijn INEOS-periode; Bauhaus is nog lang niet dominant; Bilbao is heel goed maar niet per se beter dan bij Astana; Landa idem (door pech helaas maar toch); …

0
xistnc 21 oktober 2021 om 10:56

Die prestaties halen het wat mij betreft allemaal niet bij de tweede plek van dikbil Tratnik in een loeizware Giro-etappe.

Tizanidine?

0
DrJ 21 oktober 2021 om 12:36

Blijkbaar heeft Landa dan z’n eigen voeding, want die reed nog geen deuk in een pakje boter.

0
Wheely 21 oktober 2021 om 13:25

Klopt. Landa is verslaafd aan Pintxos, erg lekker maar niet zo prestatiebevorderend helaas.

0
Txirrindularitza 21 oktober 2021 om 09:48

Het eiïge ‘U wordt bedankt en kunt wel gaan’-tweetje van vorige week wordt wel heel snel ingewisseld voor toch een jaartje extra. Je neemt niet zomaar afscheid van iemand lijkt me. Altijd benieuwd hoe een ‘u komt niet meer in onze plannen voor’ in een week tijd omgebogen wordt tot een ‘Poels kan nog van grote waarde zijn voor onze ploeg’.

0
Natte spons 21 oktober 2021 om 10:07

Dat is een prijs kwaliteit afweging en als de prijs zakt kan de balans eenvoudig naar de andere kant omslaan. Het kan ook zijn dat een andere renner met wie ze in onderhandelingen waren voor die plek toch niet komt/blijft.

0
Wheely 21 oktober 2021 om 09:52

Edit redactie: Bedankt, is aangepast!

0
AWestie 21 oktober 2021 om 10:06

Toevallig vandaag ook medisch rapport van Bahrein uitgekomen waar een niet verboden ‘muscle relaxant’ (Tizanidine) is gevonden, zie ik via twitter van @inrng. Daar ben ik iets benieuwder naar, om eerlijk te zijn.

0
Edwin Jansen 21 oktober 2021 om 10:09

Ik begin nu echt oud te worden merk ik. Het is mooi hoe iedereen er vol van overtuigd is dat de wielersport of weer eerlijk is of nog steeds renners bevat die de boel bedriegen en hoe er weer volop gediscussieerd wordt obv heel weinig kennis nog bewijs. Zoals altijd zullen we pas over een paar decennia weten hoe het zat en dan nog niet alles. Iedereen die denkt dat het vraagstuk opgelost kan worden zou denk ik zich eerst wat meer moeten verdiepen in de (sociale) psychologie. We kunnen met zijn allen insinueren totdat we een ons wegen en het maakt ook mooie verhaaltjes met mooi dramatisch taalgebruik, maar het heeft weinig met de werkelijkheid van doen. In mijn ogen is de wielersport niet zo heel veel anders dan 10 a 20 jaar terug. Het verdienmodel en dus de belangen zijn nog steeds hetzelfde, alleen is de toepassing van wetenschap en technologie en de evolutie van de mens wat verder. Dus ook het gedraai en gekonkel is nog steeds hetzelfde met het verschil dat er nu nog meer media aandacht is, maar of dat tot minder gesjoemel leidt betwijfel ik. Het zal niet veranderen tenzij ze echt zichzelf gaan corrigeren, maar daarvoor werkt het verdienmodel en de belangen niet mee.

0
Panache 21 oktober 2021 om 10:44

Onderstaande gaat over Bahrein. De inval lijkt met een sisser af te lopen als laboratoria als verzocht worden om op legale producten te testen. Desondanks zijn het hoe, wat en waarom uiteraard interessant.

https://doi.org/10.1002/dta.3164

Tizanidine, een imidazolinederivaat dat dicht bij clonidine ligt, is een centrale alfa-2-adrenerge receptoragonist. Therapeutisch wordt het medicijn gebruikt als spierverslapper onder de handelsnamen Sirdalud™ of Zanaflex™. Het medicijn is niet verboden door het Wereldantidopingagentschap, maar kan voor therapeutische doeleinden alleen worden verkregen via een nominatieve machtiging voor tijdelijk gebruik. De Franse volksgezondheidspolitie heeft het laboratorium verzocht om te testen op tizanidine in hoofdhaarmonsters die zijn verzameld bij internationale wielrenners. Met behulp van vloeistofchromatografie-tandem-massaspectrometrie (LC/MS-MS) en bevestiging door vloeistofchromatografie-hoge-resolutie-massaspectrometrie (LC/HRMS), na een nachtelijke incubatie van 20 mg boraatbuffer met pH 9,5 van 20 mg en daaropvolgende extractie met oplosmiddelen, werd tizanidine geïdentificeerd in het haar van drie atleten op 1,1, 3,7 en 11,1 pg/mg. Dit is het eerste bewijs dat tizanidine is opgenomen in mensenhaar. Het was echter niet mogelijk om de gegevens te interpreteren in termen van doses en frequentie van gebruik vanwege een gebrek aan gecontroleerd onderzoek.

0
Murcia 21 oktober 2021 om 11:18

Tizanidine lijkt een broertje van diazepam, Dat is bij mijn weten ook geen verboden product maar het merkwaardige is natuurlijk waarom topsporters een middel nemen wat gebruikt wordt door MS-patiënten. Het enige antwoord lijkt me dat medici binnen de ploeg er bepaalde voordelen in zagen. Voor wat betreft de prestaties van Bahrain was Padun de enige die een wel heel frappante curve liet zien. Na de Dauphine trad hij volkomen terug van de voorgrond en reed hij weer in de schaduwen. Dan gaan inderdaad wel wat belletjes rinkelen.

0
Chaba Jimenez 21 oktober 2021 om 14:59

Vingegaards curve augustus 2020 => 2de in de Tour is nét zo frappant.
Niemand lijkt er zich vragen bij te stellen. Alleen maar goed,
"geweldig!"
"top begeleiding he."
"Foodcoach"
"Ja, Foodcoach"

"en Ketonen"
"echt?"
"ja ja die gebruiken Ketonen hoor"
"maar verder niks toch??"

0
Murcia 21 oktober 2021 om 15:17

Zit toch echt wel een verschil hoor in die curve, in tegenstelling tot Padun waren zijn prestaties niet beperkt tot twee random dagen in de Dauphine om daarvoor en daarna weer weg te zakken in de anonimiteit, Vingegaard had al eerder flitsen van zijn kunnen laten zien zoals in Polen 2019 maar was juist niet constant. In dit hele jaar presteert hij al op een hoog niveau maar ook vorig jaar gaf de Vuelta al een inkijkje in zijn mogelijkheden. Bij Padun valt juist erg op dat er in dit seizoen en daarvoor bij de profs geen enkel wapenfeit van betekenis is voor die twee wonderdagen in de Dauphine. Juist torenhoge pieken zonder wapenfeiten eromheen zelfs geen knap werk als knecht is een alarmsignaal.

0
Chaba Jimenez 21 oktober 2021 om 15:54

ik zie dat omgekeerd,
Padun is een groot talent maar kan het misschien opbrengen om een jaar aan een stuk volledig voor zijn vak te leven.

Vingegaard daarentegen werd in Polen door een subtopper op 3 minuten gereden in een niet heel erg zware rit, vervolgens reed hij een Vuelta met als uitschieter één 14de plaats in een bergrit binnen komend op 3:34 van de winnaar.

8 maanden later rijdt ie 2de in de Tour. Dat is geen 3 maar 4 stappen vooruit.

6 maanden lang hetzelfde krankzinnig hoge niveau fysiek maar ook mentaal vasthouden lijkt me veel meer een quasi onmogelijke opdracht dan een Toekomstronde talent wat voor een keer de chocola in de kast laat, zijn ritjes van 6 uur heeft afgewerkt en eens uit zijn sloffen schiet in een voorbereidingskoers op de Tour de France waar men hem niet onder controle hield als man voor het Klassement.

0
Melkzuur 21 oktober 2021 om 16:36

@ Chaba: Vingegaard eindigde in de koninginnenrit van de Ronde Van Polen 2020 op een dikke minuut van Fuglsang, en op 46 seconden van Simon Yates, dat was toch gewoon erg goed? Dat zijn wereldtoppers als je 't mij vraagt. Zeker in dat jaar en in die periode. Fuglsang won de week nadien immers Lombardije.

0
Michiel 21 oktober 2021 om 16:46

VIngegaard heeft letterlijk een groot hart waardoor hij uitzonderlijk kan presteren. Ook nog eens platvoeten wat soms voor irritatie aan de achillespezen zorgt. En hij blokkeerde in het verleden wel eens door de spanning. Geen enkele reden tot wantrouwen wmb

0
Cochise 21 oktober 2021 om 20:22

Ik vind die stelling dat Padun voor en na de Dauphiné nooit wat liet zien ook sterk overdreven.
De vergelijking met Vingegaard vind ik voor 2019 (allebei een paar flitsen van hun talent) en 2020 (allebei redelijk anoniem) wel op gaan. Vingegaard draait dan wel een heel sterk en regelmatig 2021, terwijl bij Padun de piek wat opvallender is.
Dus ja, twee maten en gewichten bij de beoordeling, al zou ik m’n hand ook minder snel in het vuur steken voor een Oekraiener van Bahrein dan voor een Deen van Jumbo.

0
lampje 22 oktober 2021 om 07:01

Vingegaard is nog altijd een eenling. Bahrain is in zn geheel verdacht. Dat maakt dat ze de schijn toch net iets meer tegen hebben.

0
Blackcanyon 21 oktober 2021 om 20:51

Ik denk dat Wout zijn haar voortaan liever met Alpecin wilde wassen, maar dat de heren met een rood hoofd daar een hard hoofd in hadden en dachten: geen haar op ons hoofd. Toen was Wout toch aangewezen op de shampoo van Bahrein.

0
Kopinkas 22 oktober 2021 om 20:52

Dat scheelde maar een haar…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone