WK’s wielersport tot 2024 bij NOS

WK’s wielersport tot 2024 bij NOS

foto: Sirotti

woensdag 6 april 2016 om 19:50

Een overeenkomst tussen de UCI en EBU zorgt ervoor dat de rechten voor de wereldkampioenschappen wielrennen, baanwielrennen, veldrijden, mountainbike en BMX’en tot en met 2024 bij de NOS liggen. Ook de Wereldbekers veldrijden en baanwielrennen vallen onder de deal.

Breed gedragen
Het EBU is een samenwerkingsverband tussen verschillende Europese publieke omroepen. De nieuwe overeenkomst met de UCI loopt tot 2024 en geldt voor internet, radio en televisie. “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze nieuwe overeenkomst met de EBU ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van onze grootste wielerevenementen”, stelt UCI-voorzitter Brian Cookson in een persbericht.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Hakkie2 6 april 2016 om 20:01

De wereldbekers baanwielrennen, dat zou ik wel interessant vinden. Hopelijk gaan ze daar dan ook een stream van maken. Verder natuurlijk mooi dat de WK’s gewoon bij de NOS blijven.

0
Jeff®ey 6 april 2016 om 21:40

Dan moeten ze op tv misschien ook eens wat wielrennen uitzenden

0
Boum05 6 april 2016 om 21:44

Verschrikkelijk dat het bij de NOS blijft,
dan blijven we waarschijnlijk ook opgescheept met die 2 verschrikkelijke
reporters Ducrot en die andere naam krijg ik helemaal niet uit mijn mond.

0
xistnc 6 april 2016 om 21:46

@Boum05
Kun je niet beter gewoon een TeleVee kopen zonder geluid? Ik adviseer je bovendien een PC zonder toetsenbord…

0
Chrys 6 april 2016 om 21:56

@Boum05
Als het niet bij de NOS zit, komt het dus niet op de Nederlandse tv. Dat lijkt me al helemaal een slechte zaak. Dan maar de NOS hoor.

0
Hakkie2 6 april 2016 om 22:05

Bij de NOS haalt zoiets gewoon standaard hoge kijkcijfers, in elk geval hoger dan bij elke andere zender het geval zou zijn. Dus is het heel goed voor het wielrennen als de NOS dit uit zendt.

@Jeffrey: de NOS zendt redelijk wat uit, maar kan moeilijker een hele middag een zender leeg halen dan bijvoorbeeld Sporza. En dus is af en toe een stream best een goed alternatief. Zeker omdat ze, sinds ze dat doen, veel meer sporten aandacht zijn gaan geven. En dat ondanks een behoorlijke bezuiniging op het budget van de NOS die volledig op het bordje van de sportafdeling kwam, omdat ze (volgens mij terecht) niet wilden bezuinigen op de nieuws/journalistieke afdeling. Maar komende zondag zenden ze volgens mij Parijs-Roubaix ook bij de NOS van start tot finish uit op de tv.

0
achtpuntzes 6 april 2016 om 22:39

zit Sporza ook in de deal?

0
aapdedino 6 april 2016 om 22:49

@Hakkie, ze beginnen rond 12:50 met Parijs-Roubaix, direct na de marathon van Rotterdam.
@achtpuntzes, volgens mij hoort de VRT ook bij dit samenwerkingsverband.

0
Sunrider 7 april 2016 om 03:13

Zou het niet een keer tijd worden de streams grens vrij door te geven. Ik woon in het buitenland en natuurlijk kijk ik via andere kanalen maar het protectie gedrag is mij niet geheel duidelijk.

0
sooike 7 april 2016 om 08:51

We hebben de NOS toch helemaal niet nodig voor het wielrennen? Dijkstra en Ducrot zijn een regelrechte ramp. Waren we eindelijk verlost van Mart Smeets en nu krijgen we die twee er de komende jaren voor terug. Trouwens, die overeenkomst kan er wel liggen, maar dat wil nog niet zeggen dat ze de beelden ook uitzenden. Alleen het halve minuutje wielrennen in het Sportjournaal van 18.45 uur is voor de komende jaren gered.

0
Hakkie2 7 april 2016 om 08:58

@Sunrider: dat mag gewoon niet, omdat de UCI de rechten ook wil verkopen aan het land waar jij woont. De UCI heeft trouwens van de WK’s zelf ook een stream.

0
aardappeljager 7 april 2016 om 09:19

@sunrider helaas is de interesse vanuit Thailand te laag om de rechten te kopen. Je zult het dus via andere websites moeten doen

0
Culnamo 7 april 2016 om 10:48

Pffff… al dat gemopper om het gemopper hier.
Zowel Wuyts als Been als Ducrot krijgen hier altijd de wind van voren.
Commentator zijn is een ondankbaar werk: je doet het nooit goed! (behalve Jack van Gelder in de kwartfinale voetbal 1998 tegen Argentinië, natuurlijk)
Wuyts wordt afgezeken omdat hij te pro-belg/pro-EQS is. Been omdat ze een irritante stem heeft, Ducrot omdat hij te vaak over het oude/nieuwe wielrennen praat.

Laten we er gewoon van genieten. Alle drie zijn enthousiast, die gast van de Britse Eurosport eveneens. (naam kwijt). Been is erg geinteresseerd in weetjes, Wuyts en Decauwer hebben veel koerskennis en Ducrot heeft altijd hele leuke invalshoeken.
Allemaal hebben ze goede en slechte elementen. Ik ben vooral blij met het feit dat ze me helpen duiden, me informatie geven en me de gelegenheid geven van de koers te genieten.
Ik dank Dijkstra en Ducrot voor hun bizarre woordspelingen, Been om haar feitjes-op-zoek-woede, Wuyts om zijn kennis en die Brit om zijn enthousiasme waardoor ik niet kan stoppen met kijken.
Ik ben dat gejeremieer over commentators een beetje beu op dit forum.

Edit: ik heb mijn gal gespuwd :D

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone