‘WK wielrennen 2020 is gelopen koers’

vrijdag 22 juni 2018 om 11:33
‘WK wielrennen 2020 is gelopen koers’

foto: Sirotti

De kans dat het WK wielrennen 2020 alsnog naar Nederland komt, is uiterst klein. Gisteren werd bekend dat de UCI het Italiaanse Veneto tot september het alleenrecht heeft gegeven om aan alle verplichtingen te voldoen. Het organisatiecomité dat het WK naar Groningen en Drenthe wilde halen, is teleurgesteld. “Ik heb het idee dat er in Italië hier en daar nog een handtekening gezet moet worden, maar dat het dan een gelopen koers is”, zegt Eric Kersten tegen RTV Drenthe.

Met zijn organisatiebedrijf The Organizing Connection was Kersten betrokken bij de organisatie van het WK wielrennen 2020 in het noorden van Nederland. Door die plannen kan nu een streep, ook omdat de Provinciale en lokale politiek het plan niet zagen zitten. Het initiatief was al aan het wankelen om de Provinciale Staten in Groningen tegen een subsidieverzoek van bijna zes miljoen euro had gestemd.

“De joker die wij hadden is verplaatst naar Italië. Ik had nog gehoopt dat ze het helemaal open zouden gooien, zodat iedereen mee kon bieden, maar dat is niet het geval.”

Kersten baalt ook van de negatieve sentimenten die rond de WK-plannen ontstonden. “Het is jammer voor ons dat het zo weinig over de inhoud is gegaan in deze periode. Er zijn veel misverstanden en onwaarheden naar buiten gekomen, waar wij weinig tegen konden beginnen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

leegloper 22 juni 2018 om 11:54

Misverstanden en onwaarheden? Wat dan? Het is gewoon veel geld voor een week koers.

kamiclan1 22 juni 2018 om 12:14

Hoe je het ook bekijkt. Het is gewoon een duur feestje. Ik kan me voorstellen dat de politiek in noord nederland (groningen) het geld liever aan iets anders besteden.

Skedel 22 juni 2018 om 12:21

Waardeloze mening die vent, als bedrijfje wat hoopt een graantje mee te kunnen pikken is hij allerminst objectief natuurlijk.

LightPhoenix 22 juni 2018 om 13:05

Het lijkt me ook wel wat om een gezamelijk wk te organiseren, je kunt vanuit limburg redelijk makkelijk naar belgie en duitsland toe. Als je daar een leuk rondje weet te leggen kun je de kosten over 2/3 landen verdelen.

Mwielerfan 22 juni 2018 om 23:29

Waardeloos organisatie bureau als ie niks tegen onwaarheden kon beginnen. Alles wat ie naar buiten had gebracht was wel op wielerflits gekomen dus hij heeft er geen zak aan gedaan gewoon. En passief zijn en achteraf lopen zeuren.
Zo’n waardeloos bedrijf zou ik nog geen honderd euro toevertrouwen

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair