UCI paseert Veneto voor WK 2020 en kiest voor Zwitserland, net als voor het WK 2024

donderdag 27 september 2018 om 14:05
UCI paseert Veneto voor WK 2020 en kiest voor Zwitserland, net als voor het WK 2024

foto: Sirotti

Het WK wielrennen van 2020 gaat aan de neus van Veneto voorbij. Lange tijd leek de Italiaanse regio de beste papieren te hebben, maar de UCI kiest toch voor Zwitserland als decor voor de mondiale titelstrijd. De internationale wielerbond zetelt in het Mid-Europese land en heeft ook het WK van 2024 toebedeeld aan het Duitstalige deel van Zwitserland.

Een een uitgebreid persbericht van de UCI, deelt de bond een recordaantal WK-toewijzingen uit. De editie van 2020 vindt plaats in de kantons Vaud en Valais. “Het is voor de elfde keer dat de organisatie van het WK wegwielrennen in Zwitserse handen valt. Wel is het de allereerste keer dat een groot UCI-evenement het Franstalige deel van het land aandoet. De wedstrijden spelen zich af in de Rhône-vallei in het hart van de Alpen, vlakbij het hoofdkantoor van de UCI. Het parcours van sommige wedstrijden hebben een selectief profiel.”

WK 2024 ook naar Zwitserland
Ook de wereldkampioenschappen wegwielrennen en het WK voor para-wielrenners zijn toegewezen aan Zwitserland. Aan het Duitstalige deel, welteverstaan. “Vier jaar na het WK in het Franstalige deel van Zwitserland, keren de beste renners er terug om opnieuw voor de regenboogtruien te strijden. Tussen het Jura-gebergte en de Alpen in, vindt het WK dan plaats in het Duitstalige deel van Zwitserland. Het WK voor para-wielrenners vindt parallel plaats in dezelfde regio.”

WK 2022 en WK 2023
De UCI stelt in hetzelfde persbericht dat de organiserende stad van het WK 2022 ook snel bekend gaat zijn. De internationale wielerbond wil vanaf dat seizoen om de vier jaar het WK toebedelen aan een fietsland in opkomst. Eerder maakte de bond al bekend dat het concept van een ‘Super-WK‘ vanaf 2023 om de vier jaar plaatsvindt. “Dit evenement kennen we op z’n laatst toe tijdens de volgende Management Committee-meeting, aan een van de kandidaten die in de race zijn voor de organisatie.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

ditisdavid 27 september 2018 om 14:21

Meer bepaald bij het hoofdkantoor van de UCI omdat niemand het geld bij elkaar kon krijgen. Verdienmodel van het WK is dan ook waardeloos.

Edit: WK 2024 gaat ook naar Zwitserland, hetzij het Duitstalige gedeelte (meer is nog niet bekend gemaakt).

0
Kruisberg 27 september 2018 om 14:25

Maar waarom moet je altijd verdienen aan een wk dan? Feestjes kosten nou eenmaal geld.

0
ditisdavid 27 september 2018 om 14:27

Omdat de prijs-kwaliteit van een groterondestart veel beter is. Geïnteresseerde overheden zien ook wel dat WK’s zwaar verlieslijdend zijn, ook tov alternatieven zoals de start van een grote ronde.

0
Mwielerfan 29 september 2018 om 20:09

Hoop dat ze zelf net zo veel inkomsten afromen als ze bij externe organisaties doen. Anders hadden E het net zo goed wel in veneto kunnen doen, of Groningen

0
Birdheart 27 september 2018 om 14:24

Nu benieuwd of ze zelf alles op tijd op papier krijgen. Koste dekkend enzo

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone