WK-voorbereiding Mathieu van der Poel in hoogtetent

zaterdag 24 augustus 2019 om 12:05
WK-voorbereiding Mathieu van der Poel in hoogtetent

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel kiest voor een voorbereiding in België in aanloop naar het WK wielrennen, dat over vijf weken in Yorkshire wordt gehouden. Een hoogtestage was ook een mogelijkheid, maar de Nederlander reisde al veel en extra belasting wordt vermeden.

In de Arctic Race of Norway hervatte Van der Poel zijn wegprogramma na een langere periode op de mountainbike. In de openingsrit naar Leknes ging hij meteen verder met datgene waarmee hij vier maanden eerder in de Amstel Gold Race zijn wegcampagne onderbrak, namelijk winnen. In de tweede etappe moest hij het hoofd buigen voor Bryan Coquard, en in het verdere verloop van de Noorse rittenkoers zaten hoofdpijn, verkoudheid en misselijkheid hem dwars.

Van die fysieke ongemakken is hij intussen hersteld, waardoor de aandacht weer volledig op het wereldkampioenschap in Yorkshire kan worden gericht. In aanloop naar de Tour of Britain verblijft Van der Poel in België waar hij gebruik maakt van een hoogtetent, weet Het Nieuwsblad. Ook een hoogtestage in het buitenland behoorde tot de mogelijkheden, maar omdat de Nederlander al veel moest reizen werd besloten extra belasting te vermijden en te kiezen voor de hoogtetent.

“Bovendien kan je in een hoogtetent de trainingen beter monitoren. Omdat het WK op zeeniveau is, lijkt het ons beter om ook in België op zeeniveau gerichte en intense trainingen af te werken in plaats van het hooggebergte op te zoeken”, lichtte Kristof De Kegel van Corendon-Circus toe.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Michiel De Rooij 24 augustus 2019 om 12:15

Kan me herinneren dat Clement(?) ook eens in een hoogtetent verbleef, maar dat de effecten vies tegenvielen…

DemarrErik 24 augustus 2019 om 14:19

Gesink had zelfs een installatie ingebouwd in z’n slaapkamer.

Maar als het echt zou werken zou iedereen het wel doen toch? Je moet wel een enorme hekel aan je vrouw hebben als je vrijwillig 3x per jaar 3 weken op een berg gaat zitten terwijl je ook thuis in een tentje kan liggen.

Random wielerliefhebber. 24 augustus 2019 om 14:39

Het werkt wel maar iets minder goed.

Denk dat ook heel veel wielrenners dit doen alleen er word nooit over gesproken.

Bij die docu over alex richardson zag je ook dat hij het gebruikte en dat is nieteens een WT rijder

west 24 augustus 2019 om 14:47

Je bent in zo’n tent alleen de 8 uur per dag dat je slaapt “op hoogte”. Als je echt op hoogte bent, eet je op hoogte, kijk je tv op hoogte, zit je in bad op hoogte, begint je training op hoogte… Dat zijn toch al gauw 4 tot 16 extra uren per dag op hoogte… Da’s 50 tot 200% extra.

VerstandOpNul 24 augustus 2019 om 14:47

Clement ouwehoert gewoon te veel..

DemarrErik 24 augustus 2019 om 15:03

@west; dat is een goeie toevoeging. Daar zal het verschil wel in zitten inderdaad.

Wachten op de eerste renner die een dergelijke installatie in zijn hele huis laat installeren.

Ruben_ 24 augustus 2019 om 12:18

Wf loopt wel een dag achter met dit nieuws

Turtlehead 24 augustus 2019 om 14:34

wtf dus? Wieler-telaat-flits

EddyB1958 24 augustus 2019 om 15:21

Het is niet waar wat Ruben post, ze zijn niet één maar twee dagen achter. https://www.wielerkrant.be/nieuws/2019-08-22/opvallend-mathieu-van-der-poel-bereidt-wk-in-yorkshire-voor-in-tent

Ruben_ 24 augustus 2019 om 18:56

Haha correct.

sooike 25 augustus 2019 om 10:56

En dit keer geen enkele reactie van de redactie. Terwijl ze er toch om bekend staan redelijk lange tenen te hebben…

hanjovdberg 24 augustus 2019 om 17:44

Even googlen en je vindt al een hoogtetent te huur voor +/- 125€ per week. Dus kostentechnisch is het veel interessanter dan een hoogtestage van 1-2 weken met hotel/begeleiding en ratteplan.

Het ‘enige’ waar je je lichaam goed op voorbereid is inspanningen op hoogte met minder zuurstof aankunnen.

Er zal ook zeker wel een effect zijn op inspanning in het algemeen maar dat is veel minder dan op hoogte. Maar alles wordt ingezet om Mathieu aan de wereldtitel te helpen en dat is mooi

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.