WK-revelatie Korsæth tekent bij Astana
foto: Sirotti
donderdag 29 december 2016 om 19:07

WK-revelatie Korsæth tekent bij Astana

Truls Engen Korsæth heeft een tweejarig contract getekend bij Astana. De 23-jarige Noor reed zich in dienst van Alexander Kristoff op het WK in de kijker van de Kazachse ploeg. “Mijn droom komt uit”, zegt Korsæth in een persbericht.

Extra plek bij Astana
Korsæth staat vooral bekend om zijn tijdrijderscapaciteiten, al wist hij zich in een dienende rol te onderscheiden tijdens het voorbije WK in Doha (Qatar). In de Ronde van Vlaanderen U23 van 2015 werd hij derde achter Alexander Edmondson (Orica-Scott) en Gianni Moscon (Sky). Hoewel Astana haar selectie voor komend seizoen al had gepresenteerd, besloot het team om nog één renner aan de ploeg toe te voegen. Teammanager Aleksandr Vinokourov hoopt dat de Noor de klassiekerkern van de ploeg kan versterken. Korsæth komt over van Joker-Byggtorget.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 december 2016 19:20
Steengoede coureur!
29 december 2016 19:28
Beest!
29 december 2016 19:30
Weet de schrijver wat 'revelatie' inhoudt?

On topic: een leuke coureur om er bij te hebben. Wel "al" 23. De echte toppers maken rond die leeftijd de stap naar de (sub)top. Zie Groenewegen, Kung, Yates om maar drie totaal verschillende renners te noemen. Ik zie Korsaeth niet een Lutsenko 2016 voorjaar rijden, iets dat wel zo langzamerhand nodig is om richting (sub)top te groeien.
29 december 2016 19:50
Ik snap niet dat Katusha deze jongen niet heeft binnengehaald. Kristoff wilde hem erbij, er rijden al een paar Noren en deze jongen kan volgens mij gewoon direct mee in dat treintje en lekker de hele dag op kop sleuren. Bij Astana zal hij meer moeten aanpassen, zijn rol moeten vinden enz. Hoewel ze nu wel een Deense enclave hebben bij Astana.

Reacties zijn gesloten.