WK 2022: Foss zorgt voor daverende verrassing in tijdrit, brons voor Evenepoel
foto: Cor Vos
zondag 18 september 2022 om 09:01

WK 2022: Foss zorgt voor daverende verrassing in tijdrit, brons voor Evenepoel

Niet Filippo Ganna, Remco Evenepoel of Stefan Küng, maar Tobias Foss is de nieuwe wereldkampioen in het tijdrijden. De Noor, die normaal uitkomt voor Jumbo-Visma, wist de wielerwereld te verbazen door in Wollongong naar het goud te snellen. Küng moest genoegen nemen met zilver, brons was er voor Evenepoel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het WK wielrennen 2022 wordt deze week verreden in Wollongong, Australië. De eerste dagen staan in het teken van het WK tijdrijden en vandaag waren de elitevrouwen- en mannen aan de beurt. Bij de vrouwen wist Ellen van Dijk met verve haar titel te verdedigen en zich zo voor een tweede opeenvolgende keer tot wereldkampioene tegen de klok te kronen. Bij de mannen waren de meeste ogen gericht op titelverdediger en topfavoriet Filippo Ganna, de kersverse Vuelta-winnaar Remco Evenepoel en de Zwitsers Stefan Küng en Stefan Bissegger. Deze kleppers kregen een parcours van 34,2 kilometer voor de wielen geschoven.

Edoardo Affini – foto: Cor Vos

Thuisfavoriet Plapp zet eerste richttijd neer 
Maar laten we beginnen bij het begin. De individuele tijdrit bij de elitemannen werd om 05.42 uur Nederlandse tijd afgetrapt door de Maltees Daniel Joseph Bonello. De 35-jarige Bonello bleek – zoals verwacht – echter niet in staat om hoge ogen te gooien. Het was toch vooral uitkijken naar de tweede renner op het parcours: toptalent Luke Plapp. De 21-jarige Australiër werd als thuisrijder net iets harder aangemoedigd door het publiek en wist aan de finish de eerste échte richttijd neer te zetten. Met een tijd van 41.26 minuten, aan een gemiddelde snelheid van 49,5 kilometer per uur, mocht Plapp plaatsnemen in de hot seat.

De tijd van Plapp leek al snel van de tabellen te worden geveegd door Edoardo Affini. De Italiaanse tempobeul kwam goed uit de startblokken en zette aan het eerste tussenpunt de snelste tijd neer, maar verloor in deel twee van de tijdrit toch wat van zijn pluimen. Aan de streep was het verschil vier seconden in het voordeel van Plapp. De Australiër was zo voor even gerustgesteld, maar moest al snel weer vrezen voor zijn koppositie. Magnus Cort, Yves Lampaert (de winnaar van de openingstijdrit in de Tour) en met name Stefan Bissegger (de regerende Europees kampioen tegen de klok) waren inmiddels ook bezig aan hun tijdrit.

Bissegger legt de lat nóg wat hoger 
Cort bleek niet bij machte om zich te mengen in de strijd om de betere ereplaatsen, maar Lampaert en Bissegger wisten hun status wel waar te maken. Beide mannen waren aan het eerste tussenpunt nog langzamer dan Affini, maar kwamen daarna pas echt onder stoom. Dat bleek ook wel aan het derde tussenpunt: Lampaert (30.06 minuten) en Bissegger (29.59 minuten) doken daar ruim onder de tussentijden van Plapp en Affini. Ook de Franse tijdritkampioen Bruno Armirail (30.07 minuten) was goed onderweg en kwam in de buurt van de tijden van de Zwitser en Belg.

Stefan Bissegger – foto: Cor Vos

Van deze drie kleppers kwam Armirail als eerste over de streep en de Fransman wist met een eindtijd van 41.12 minuten de voorlopige snelste tijd te realiseren. Een scherpe tijd en dus moest Lampaert in de laatste kilometers nog alle zeilen bijzetten om onder de tijd van zijn Franse concurrent te duiken. De West-Vlaming slaagde in zijn missie, maar wel met slechts vierhonderdste van een seconde, wat zeker niet genoeg bleek voor een medaille, laat staan de wereldtitel. De tijd van Lampaert werd namelijk al vrij snel weer verbeterd door Bissegger, die de lat met 40.50 minuten nog wat hoger wist te leggen.

Met de Zwitser als de nieuwe man in de hot seat, ging de tijdritstorm voor even liggen. In de derde reeks gingen er met Mikkel Bjerg, Tobias Foss en Magnus Sheffield nog wel meerdere tijdritspecialisten van start, maar de grootste belagers van Bissegger volgden pas in de vierde en laatste golf. Althans, dat was toch de verwachting. Stefan Küng, Tadej Pogačar, Remco Evenepoel en last but not least Filippo Ganna: met deze tijdritkleppers begonnen we aan de apotheose van dit WK tijdrijden. Küng, de Europese kampioen van 2021, zette als eerste grote favoriet een tijd neer aan het eerste meetpunt na 7,1 kilometer.

Küng snelste aan eerste meetpunt, Evenepoel en Ganna geven iets toe 
En de Zwitser wist met 8.51 minuten een uitstekende tussentijd te realiseren, al konden we pas conclusies trekken na de doorkomst van Pogačar, Evenepoel en Ganna. De Sloveen leek niet meteen een bedreiging te vormen voor Küng, aangezien Pogačar al zestien seconden moest toegeven na iets meer dan zeven kilometer. Evenepoel was daarentegen wel goed op dreef en bleef aan het meetpunt binnen de seconde van zijn Zwitserse rivaal. En Ganna? De tweevoudig kampioen was pas goed voor de vijfde tussentijd, al bleef hij met 8.53 minuten wel in de buurt van Küng en Evenepoel.

Remco Evenepoel – foto: Cor Vos

Een driestrijd om de wereldtitel leek in de maak, al was het ook uitkijken naar jonkies Magnus Sheffield en Tobias Foss, die in de schaduw van de grote blikvangers ook bezig waren aan een uitstekende tijdrit. Küng bleef intussen stevig doormalen en kreeg na verloop van tijd met Bauke Mollema zelfs een renner in het vizier. Dit was een flinke tegenvaller voor de Nederlandse kampioen, maar voor Küng een teken dat het crescendo ging richting de finish. Aan de finish zagen we inmiddels ook nog de nodige deelnemers binnendruppelen. Sheffield kwam na een val in de slotfase niet verder dan 41.47 minuten, maar Foss zette met 40.03 minuut een nieuwe toptijd neer.

Küng lijkt op weg naar wereldtitel… maar dat is buiten Foss gerekend
De Noor bleef maar liefst 47 seconden sneller dan Bissegger en deed zo een gooi naar een medaille. Foss moest echter nog wel wachten op de finish van de laatste starters. Küng, Pogačar, Evenepoel en Ganna moesten eerst nog aan het tweede tussenpunt passeren, en daar werden we al een stuk wijzer. Küng ging namelijk rustig door op zijn elan, klokte 29.06 minuten en was elf seconden sneller dan de verrassend sterke Foss. De tijd van Küng bleef een onoverbrugbare  horde voor zijn concurrenten. Evenepoel gaf namelijk al vijftien tellen toe, een teleurstellende Ganna volgde daar al op bijna veertig seconden en Pogačar was driekwart minuut langzamer.

Tobias Foss – foto: Cor Vos

Küng leek met andere woorden op weg naar zijn eerste wereldtitel in het tijdrijden. Er leek in de laatste kilometers geen vuiltje aan de lucht voor de Zwitser, maar dat was buiten Foss gerekend. De Noor kende een ijzersterke slotfase, Küng verloor alsmaar meer terrein in de resterende kilometers naar de finish en bleek aan de streep drie seconden langzamer dan de verbazingwekkende Foss. Die laatste lag zo plots in pole position voor de titel, al moesten we nog even wachten op de binnenkomst van Evenepoel. De Belg wist in de slotfase nog iets dichterbij te sluipen, maar kwam alsnog negen seconden tekort en moest genoegen nemen met brons.

Foss kon vervolgens al voorzichtig een feestje vieren, ook al moest Ganna nog binnenkomen. De Italiaan kende echter een teleurstellende race tegen de klok en was met een zevende plaats de grote tegenvaller van dit WK. Maar na de finish ging alle aandacht uit naar de verrassende nieuwe wereldkampioen tijdrijden, Tobias Foss. Küng moet – niet voor het eerst in zijn carrière – genoegen nemen met zilver. Brons is er dus voor Evenepoel. Pechvogel Ethan Hayter (de Brit kreeg onderweg af te rekenen met kettingproblemen) en Bissegger maakten de top-5 vol.

En of Foss blij is met zijn wereldtitel! – foto: Cor Vos

In de top-10 komen we verder nog de namen van Pogačar, Ganna, Nelson Oliveira, Yves Lampaert en Bruno Armirail tegen. De twee Nederlandse deelnemers aan dit WK, Bauke Mollema en Daan Hoole, speelden geen rol van betekenis. De 23-jarige Hoole finishte als 23ste op meer dan twee minuten van winnaar Foss, twee plekken voor Mollema, die niet verder kwam dan een teleurstellende 25ste plaats.

RIDE Magazine
241 Reacties
Sorteer op:
18 september 2022 09:22
Slechts de 8e wedstrijddag voor Foss sinds eind juni!
Frisheid en uitzonderlijk goede dag. Maar dat maakt het niet minder verdiend. Tijd liegt niet.
18 september 2022 09:33
In de voetballerij zeggen ze dat de bal rond is. Kennelijk is een fietswiel ook rond.
18 september 2022 10:06
Ontzettend leuk dit. Het mooiste van de wielersport is daverende verrassingen.
Ook voor Foss kan zoiets weleens de complete switch van talent naar topper betekenen.

Dat van Aert hij niet meegestreden heeft is echt een enorme inschattingsfout geweest, dit was helemaal zijn ding geweest.
    18 september 2022 10:12
    Foss is sowieso de enige renner die, om beter te klimmen, alleen al in zijn gezicht 5 kilo kan afvallen.
    18 september 2022 10:16
    Zoals Pogacar het weer eens treffend verwoordde:
    "It's a surprise, but in cycling we like surprises."
    18 september 2022 10:32
    @Maillot
    Dat was een lekkere uitspraak van Pogacar. La Planche schemerde erin door…
    18 september 2022 14:03
    Pogacar lijkt zich sowieso echt als een “likeable” renner te ontwikkelen. Een keer niet de Tour winnen draagt daar natuurlijk ook aan bij.
18 september 2022 10:21
Heerlijk toch!! en ik dacht dat het aankomende nacht was, heb niets gezien lol. Maar super dit, van harte gefeliciteerd
18 september 2022 10:41
Een tijdrit die vanuit kijkersperspectief, zoals José een paar keer aanhaalde, echt wel gebaat was geweest bij een extra tijdsopname.
Vreemd dat Evenepoel in zijn communicatie nooit de naam Foss te horen kreeg. Misschien lag bij Küng in de communicatie de nadruk ook teveel op Ganna en Evenepoel?
Foss als dark horse én als blinde vlek?
Met het oog op de wegrit mooi dat Evenepoel - every inch the soccer player - al peptalk richting teamgeest verkoopt, en WVA’s presteren in de WK tijdritten van de vorige jaren ook nog eens in de verf zet, als deel van ‘Team Belgium’
Maar uiteindelijk is er maar één man die in alle tijdritkampioenschappen waar hij aan de start kwam (OS zijn ‘Spelen’) telkens een medaille pakte…
Met het oog op de wegrit gaat Hayter er zeker staan.
Mogelijk podium: 3. Hayter 2. Van Aert 1. De verrassende wereldkampioen
    18 september 2022 10:49
    Waarom en hoe had Evenepoel de naam Foss moeten horen dan?

    Bij het eerste tussenpunt zaten er vijf op een zakdoek, waaronder Küng en Ganna. Bij het tweede tussenpunt was Küng nog ruim de snelste, terwijl Ganna er doorheen zakte. En het stuk na het tweede tussenpunt hebben we slecht in beeld gekregen, sowieso qua tijden.

    Misschien was het een idee geweest om in het laatste stuk om de 2km iemand te posteren. Daar had hij dan in de voorbereiding zelf om kunnen vragen. Zoals het nu verliep is het totaal verklaarbaar dat Foss niet in zijn oortje langs kwam.
    18 september 2022 11:11
    Ja, een melding bij tussenpunt 2 "derde tijd, na Küng en Foss" was inderdaad compleet onlogisch geweest.
    18 september 2022 12:30
    @Maillot
    Precies dat!
    18 september 2022 13:05
    @Kopinkas ik meende dat Jan Ulrich ook bij al zijn deelnames een medaille heeft gepakt bij het WK tijdrijden. Hij heeft meermaals niet meegedaan maar de keren dat hij meedeed was het altijd raak.
    18 september 2022 14:39
    @Lalsacien
    Voor één keer was ik niet verder dan de huidige generatie gaan kijken, omdat ik bij Evenepoel ook het EK (en uiteraard BK) meerekende.
    Kan me voorstellen dat ook een Cancellara dan in deze categorie kan vallen (al weet je maar nooit dat die als jonkie toch buiten de prijzen viel ). Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb…
    18 september 2022 23:44
    @Lalsacien
    Al even gekeken: Cancellara had maar liefst 5 deelnames aan het WK nodig voor hij zich in de prijzen reed, met een derde plek in 2005.
    Tony Martin debuteerde dan weer met een 7de plek in 2008, en zou tot 2015 (alweer 7de) onafgebroken op het podium staan.
    Dit vraagt om verder speurwerk :-)
Foss is al 25. Dacht dat hij veel jonger was.
18 september 2022 09:13
En Mollema ook.
18 september 2022 09:17
Lijkt wel of geen van de favorieten thuis hebben gegeven vandaag.
    18 september 2022 09:33
    Ganna, die gaf niet thuis.
    De rest op niveau, alleen reed Foss sneller.
18 september 2022 09:20
Nederland drama. Daar is wat mis met materiaal? TREK rijdt het hele seizoen al goede tijdritten.
    18 september 2022 09:24
    Aan de snelpakken kan het niet liggen.
    18 september 2022 09:25
    @Laatste man ze rijden op de fiets van de ploeg. Daar is niets mis mee. Nederland heeft gewoon geen toppers in de tijdrit.
    Jawel, Arensman. Maar die was er dus niet.
    18 september 2022 09:48
    Valt tegen van Mollema en Hoole. Dumo waar was je?
    18 september 2022 09:58
    Ook Arensman had hier geen podium gereden. Is, zeker in een grote ronde een goede tijdrijden, maar ik schat er toch zeker 5 hoger in.
18 september 2022 09:29
volgens lampaert was de wind op het laatste stuk heel wisselvallig
    18 september 2022 10:40
    Heeft ie met alle renners meegefietst dan?
18 september 2022 09:56
Als dan van Aert, Roglic, Dennis en Dumoulin er niet zijn voor de Jumbo, dan maar Foss
    18 september 2022 10:05
    Je vergeet Vingegaard nog
18 september 2022 10:48
Foss toch een tijdje uit de roulatie geweest, die heeft stiekem getraind!
Top prestatie!
    18 september 2022 10:50
    Zo stiekem als Foss in Canada meereed, dat zie je niet vaak op de schaal van de stiekemigheid…
18 september 2022 10:52
Dat ongeloof bij Foss was toch wel prachtig om te zien.. Lijkt net als Vingegaard een beetje timide knaap, hopelijk geeft deze trui hem meer zelfvertrouwen komend seizoen..
    18 september 2022 11:35
    Zelfvertrouwen alleen zal niet genoeg zijn, afgaande op zijn prestaties tot vandaag.
18 september 2022 11:50
Overigens chapeau voor de renner van Guam! (Oceanisch eilandje met 170.000 inwoners), om deel te nemen én niét laatste te eindigen! Dat is pas sport :)
18 september 2022 12:03
Dit was de uitgelezen kans geweest voor Wout van Aert, om vandaag goud te pakken.
    19 september 2022 04:16
    Waarom denk je dat hij nog sneller zou gereden hebben dan Foss?
18 september 2022 12:09
Het interessantste deel van het interview met Evenepoel vind ik eigenlijk het stukje waarin hij tussen de regels door laat doorschemeren dat de renners voor hem harder door de bochten kunnen/durven gaan. Hij weet dus heel goed wat zijn sterke en zwakke punten zijn tegenover zijn rechtstreekse tegenstanders.
Je kan er ook in lezen dat Evenepoel denkt dat hij op zijn best is in minder technische parcoursen.
    18 september 2022 14:41
    Het was ook nog eens duidelijk in beeld, dus dat verhaal klopt.
    Des te jammerder dat we Foss verhoudingsgewijs zo weinig in beeld kregen.
    18 september 2022 15:59
    Dit moet je zien in zijn zienswijze en niet in zijn kunde. Met het oog op de wegrit wou Remco geen risico nemen met 50% kans om tegen de vlakte te gaan. Als je ziet dat Foss 250 meter wegrijdt van Küng in de laatste vijf kilometer, dan zegt dat genoeg over het risico dat deze nam.
18 september 2022 13:20
Het maakt geen ruk uit en materiaalpech en valpartijen horen erbij maar iemand een idee hoelang Hayter en Sheffield verloren bij hun pech? Voor hetzelfde geld kregen we Hayter-Foss-Sheffield als podium?

Hulde trouwens voor Pogacar en Evenepoel dat ze hier uberhaupt aan de start stonden. Dikke duim naar beneden voor iedereen die spreekt over "afwezigen", die hebben altijd ongelijk. Enkel Van Aert kan nog zijn "gelijk" halen als hij volgende week de wegrit wint, maar ik zou het minstens even mooi vinden als het iemand is die hier ook de tijdrit durfde te betwisten.
    18 september 2022 14:44
    Bij Sheffield is het helemaal giswerk, want zijn val (of welk ander race-incident dan ook) is zelfs nooit in beeld geweest…
    Hulde voor Hayter dat hij ondanks de morele tik toch weer vol doorging. Revanche volgende zondag…
    18 september 2022 15:29
    Sheffield: https://mobile.twitter.com/legruppetto/status/1571402281068777473?s=48&t=Bx8Y5Ne2yr0bEigTcAxjIg
    18 september 2022 16:38
    Denk dat Hayter misschien nipt wel, nipt niet brons zou gehaald hebben. Echt zonde. De smak van Sheffield was wel behoorlijk, die verliest toch zeker zo'n minuut en een top 5 plaats. Wat een talenten.

    Mooi ook van Evenepoel. Hij doet het toch maar weer.
    Proficiat voor Foss. Van een verrassende winnaar gesproken. Hopelijk de déclic. Was ook al goed in Canada natuurlijk.
    18 september 2022 21:29
    Pizzi
    Sheffield was goed bezig, maar schatte blijkbaar een bocht compleet verkeerd in.
    Bedankt voor het beeldmateriaal. En hij heeft er niets aan overgehouden?
    19 september 2022 04:21
    Akkoord met je stelling dat iedereen die het over een gemiste kans heeft voor Van Aert een duimpje naar beneden mag krijgen - Wout heeft zijn keuze gemaakt en wil enkel en alleen WK op de weg worden dit jaar - de WF volgers dienen dit te respecteren en hoeven niet te reageren alsof de overwinning in de tijdrit zo voor het oprapen lag!

    Hij startte niet, dus kon ook geen WK worden - kous af!
18 september 2022 17:06
Normaal staat toch altijd een Nederlander in de titel? Nu is daar gekozen voor de nummer 3..
    18 september 2022 18:59
    Moeten ze maar kopwaardig presteren. ;)
    18 september 2022 19:14
    De Nederlander die meereed vandaag vindt het deze keer heus niet erg dat hij niet in de kop staat.
18 september 2022 09:22
Mooi, die lichte ontgoocheling bij REV. Rijdt anders een prima tijdrit. 3e tijdritmedaille bij de profs, volgende week knallen naar goud.
    18 september 2022 09:24
    Juist! Doet het gewoon heel goed. Vlak achter 2 specialisten en vlak voor 2 andere.
    18 september 2022 09:29
    Hij is zelf toch ook specialist?

    Overigens denk ik dat hij zeer tevreden mag zijn met brons, met de Vuelta in het achterhoofd.
    Als hij zich er volledig op focust volgend jaar voor mij de topfavoriet.
18 september 2022 12:45
De prestatie van Evenepoel vandaag was het indrukwekkendst. Niemand kan zo snel rijden na de winst van een grote ronde. Fenomenaal hoe hij omgaat met én immense vermoeidheid én jetlag.
18 september 2022 13:01
Hoe is dit mogelijk? Foss heeft het hele jaar nog geen pepernoot gereden. Eindelijk helemaal hersteld van Covid??
    18 september 2022 13:16
    Hij rijdt voor TJV. Waar ze vóór de laatste tijdrit in de tour afspraken dat, indien Pogacar niet sneller reed dan Vingegaard, Vingegaard zou remmen op het einde zodat Van aert de tijdrit zou winnen (ik verzin het niet, letterlijk de woorden van Van aert).
    18 september 2022 13:40
    En dat is de reden dat Foss hier kon winnen, @denieuweMerckx?
    Apart argument....
    18 september 2022 13:52
    @hjjanssen1973 Een val in Februari en daarna in Settimana heeft de voorbereiding voor de Giro van Foss in de war geschopt. Hierdoor niet goed gepresteerd in de Giro. Daarna bijna geen wedstrijden meer gereden, muv Noorse kampioenschappen, ronde van Duitsland, Quebec en Montreal. In Quebec en Montreal zag je de Foss van de Giro 2021 terug.
    18 september 2022 14:54
    @hjjanssen1973 Je kon tijdens de gpMontreal vorige week al zien dat Foss zeer goed in vorm was. Hij heeft dat extreem veel werk verricht in dienst van en was qua vorm op zijn minst al heel dicht bij de top 10 van die dag. Daarnaast wellicht met relatief weinig koersdagen nog vrij fris op dit moment.
    18 september 2022 17:29
    Dank voor de reacties, en ergens begrijpelijk. Maar we hebben het hier wel over de 1e stek op het WK tijdrijden. Heeft hij eerder al eens serieuze tijdritten gewonnen?
18 september 2022 15:50
Als je er zo doorzakt als Ganna op tweederde van de afstand in het uurrecord, trek je dan niet beter zelf de stekker eruit ? De kans is niet denkbeeldig dat hij slechter doet dan zijn ... trainer.
    18 september 2022 16:39
    Ja, stel je voor. Dat zou wat zijn. Dan kan hij misschien de trainer gaan trainen... Nu, dat concept bestaat al langer natuurlijk 'train the trainer'.
18 september 2022 10:09
Mooi dat gezicht van remco na de finish. Die dacht hier met 2 vingers even de gouden plak te komen halen
    18 september 2022 10:10
    Die keek naar de tijd van topfavoriet Mollema en begreep er zich niet goed aan. ;)
    18 september 2022 10:16
    Die keek naar het hoogste treetje en dacht: "Heb ik werkelijk van hém verloren? Dat moet dan toch wel aan de wind, de eksters of het inhalen van voorgangers hebben gelegen, zeker!"
    18 september 2022 10:27
    hij zat er toch niet zover af, maar gaf zelf ridderlijk toe niet beter te kunnen. Vingers in de neus zou het nooit geweest zijn, verliezen van Foss ipv Ganna is wél verrassend. Misschien haalt hij ooit dat goud wel binnen, nu heeft hij 2x brons en zilver bij de profs in deze discipline. Na LBL, San Sebastian, 2 ritten in de Vuelta alsook witte trui en rode trui, denk ik dat ie best tevreden is. Oh ja, nog een aantal rittenkoersen eerder dit jaar, maar die 'tellen' we nooit mee omdat die altijd wél met de vingers in de neus gewonnen worden.
    18 september 2022 10:37
    Met een jaar waarin hij piekt richting voorjaar en tour is die wk-titel iets eenvoudiger qua focus natuurlijk.
    18 september 2022 10:48
    @rv
    En met een jaar waarin hij piekt richting Giro nog een stuk eenvoudiger…
    De WK tijdrit van volgend jaar komt al vrij kort na de Tour.
    Nadeel van Giro focus is dat LBL een lastig verhaal wordt.
18 september 2022 09:47
Werd wel een beetje moe van het gezer over de wind op Sporza. Zelfs Evenepoel (“Foss zat veel eerder in het programma, toch?”) deed daar aan mee. Gelukkig dat Pogacar op datzelfde Sporza daar korte metten mee maakte.
    18 september 2022 09:49
    ...zeg je er ook even bij dat Evenepoel zei dat de omstandigheden voor iedereen dezelfde waren en dat Foss een verdiende winnaar is, en dat hijzelf het maximum gegeven heeft?
    18 september 2022 09:53
    Wat een leugens vertel jij nu YogiBear. Dat heeft Revket nooit gezegd.

    Hij sprak enkel positieve woorden uit en je zag dat ze waarde hadden, want ze waren gemeend.
    18 september 2022 09:54
    ...hij zoekt àbsoluut geen excuses, bekijk het ganse interview. Brons gewonnen, ik denk dat er vandaag andere (echte) verliezers zijn
    18 september 2022 09:58
    @LDV Terug geluisterd “Ik weet niet exact meer wanneer Foss gestart is, vrij vroeg zeker”. Dus ja, letterlijk gezien klopt mijn quote niet, maar Evenepoel maakt wel zeker de aanname. De interviewer geeft als antwoord “Ne, hij zat in de zelfde golf” Antwoord Evenepoel “In, oh ja, ik wist ook eigenlijk niet wanneer of hij startte”. Sluit wel af met “toch een eerlijk resultaat”
    18 september 2022 09:59
    Sporza vraagt of de wind een rol speelde. Remco vraagt wanneer Foss gereden heeft, vrij vroeg?
    Vervolgens bevestigt hij dat de wind niet draaide en voor iedereen even strak stond. Hij deed hoegenaamd niets af van de overwinning van Foss.
    18 september 2022 10:02
    @yogiBear
    Niemand had hem blijkbaar tussentijden van Foss doorgegeven, dus geen gekke vraag van hem. En hij stelt die alleen om fatsoenlijk op de vraag van Sporza te kunnen antwoorden.
    18 september 2022 10:06
    Evenepoel zei dat de wind in zijn 2e rondje veel harder stond dan in zijn eerste. Foss zat helemaal vooraan in de laatste groep en was dus al bijna binnen toen de wind sterker begon te blazen.

    Onbedoeld heeft Evenepoel dus wel gesteld dat hij er meer hinder van ondervond, als we dan toch elke punt en komma gaan analyseren.
    18 september 2022 10:06
    @YogiBear ...hij wist het echt niet, maar als hij hoort dat hij in dezelfde groep zat, doet hij daarvoor ook zijn hoed af voor die prestatie... waar heb je het laten liggen? Nergens zegt hij, ik rijd mijn beste tijdrit die ik kàn rijden... geef je in de toekomst ook deze woorden mee? Anders heeft het veel weg van "framing".
    18 september 2022 10:42
    @tramontana Ik ga er in mee dat Evenepoel echt wel credits geeft en spreekt van een terechte en verdiende winnaar. Waar het mij om ging is dat Pogacar helemaal niet mee ging in het wind verhaal en Evenepoel in eerste instantie wel. Iets wat ook nog eens overeen kwam met de narratief op Sporza waar het ineens heel veel ging over het nadeel van de wind op het eind van de tijdrit. Al met al is het voor mij nog meer iets wat ik al eerder heb aangegeven; Ik heb eigenlijk niets tegen Evenepoel, maar de manier van verering, het op een voetstuk plaatsen en het soms blinde fanatisme van zowel pers als een deel van de supporters in Belgie maakt het soms lastig om Evenepoel te waarderen. Heb dat zelfs af en toe bij Van Aert, ondanks dat ik TJV en Van Aert fan ben.
    18 september 2022 11:03
    @YogiBear ...waar hebben we het eigenlijk over? Het is toch duidelijk dat Remco geen excuses zoekt, ook niet over zijn gereden Vuelta, dat spreekt hij uit. Mooi dat jij Pogacar een betere schoonzoon vindt. Als Tagej hier voluit ging, kunnen we daar alleen maar vrolijk van worden, gezien het tijdsverschil met Remco. Als hij niet voluit ging, vraag ik me af waarom hij hier meerijdt en zijn plaats niet afstaat aan een landgenoot, al was het maar om jonge renners een kans te geven.
    18 september 2022 11:08
    @tramontana Zie ook mijn aangepaste vorige reactie waarom ik het waarderen van de super goede renner die Evenepoel is, soms zo lastig vind.
    18 september 2022 13:37
    Volgens mij geeft Yogibear gewoon weer wat de initiële reactie was van REV: "Foss startte vrij vroeg, zeker?" Gecombineerd met zijn andere moment van verbijstering is dat toch echt op geen enkele andere manier uit te leggen dan "als ik door hem geklopt wordt, dan moet hij wel op een moment hebben gereden dat hem voordeel gaf op mij".

    Dat hij zich daarna herpakt en Foss alsnog de credits geeft die hij verdient, doet niets af aan die initiële reactie.
    18 september 2022 14:50
    @ken als jij uit “ Zie ook mijn aangepaste vorige reactie waarom ik het waarderen van de super goede renner die Evenepoel is, soms zo lastig vind.” Gecombineerd met mijn vorige reactie, haalt dat ik overduidelijk een hekel heb aan Evenepoel, heb ik geen idee waar je dat vandaan haalt.
    18 september 2022 15:25
    @Ken waar staat dat Yogibear een hekel aan Evenepoel heeft? Of is dat je eigen waarneming?
18 september 2022 09:04
Schitterend. Heel erg jammer voor King Kung maar zeker leuk voor Foss. Hoop alleen wel dat hij ook wat wint in die trui... Altijd zo jammer als je zo'n nietszeggende wereldkampioen hebt.
    18 september 2022 09:37
    Van Pedersen dachten we misschien ook dat het een nietszeggende wereldkampioen was, maar die heeft het inmiddels wel waargemaakt.
    18 september 2022 09:42
    Zeker zo, bedoel ook niet dat hij een nietszeggende wereldkampioen is maar dat ik bang ben dat hij dat wordt.
    18 september 2022 11:14
    Pedersen had gewoon een slecht jaar in de trui. Dus dat was ook redelijk nietszeggend. Daarna kwam het pas, maar zonde van de trui, die willen mensen vooraan zien.
    18 september 2022 15:43
    Een renner die nog nooit een koers gewonnen heeft op zijn 25ste en dan een pak toppers met onder meer Evenepoel (met naar eigen zeggen zijn hoogste wattage ooit in een tijdrit), naar huis rijdt, dit wordt stilaan genant. Eerlijk gezegd, het heilige geloof in sommige ploegen is bij mij stilaan gezakt tot onder mijn schoenzolen. Ik hoop nog steeds, maar mijn geloof is weg.
    18 september 2022 15:56
    @Marcus Aurelius een vreemde redenering Evenepoel wordt verslagen en direct is er doping in het spel. Dit wekt de suggestie dat jij van mening bent dat Evenepoel alleen te verslagen is door doping. Een hele vreemde gedachte.
    18 september 2022 23:28
    Het gaat niet over Evenepoel alleen, maar ook over al die andere toppers die zich hadden voorbereid tot in de puntjes voor dit event. En het gaat zelfs niet alleen over dit event. Maar over een ganse resem van feiten. Soit, de toekomst zal het wel uitwijzen.

Reacties zijn gesloten.