WK 2022: Foss zorgt voor daverende verrassing in tijdrit, brons voor Evenepoel

zondag 18 september 2022 om 09:01
WK 2022: Foss zorgt voor daverende verrassing in tijdrit, brons voor Evenepoel

foto: Cor Vos

Niet Filippo Ganna, Remco Evenepoel of Stefan Küng, maar Tobias Foss is de nieuwe wereldkampioen in het tijdrijden. De Noor, die normaal uitkomt voor Jumbo-Visma, wist de wielerwereld te verbazen door in Wollongong naar het goud te snellen. Küng moest genoegen nemen met zilver, brons was er voor Evenepoel.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Het WK wielrennen 2022 wordt deze week verreden in Wollongong, Australië. De eerste dagen staan in het teken van het WK tijdrijden en vandaag waren de elitevrouwen- en mannen aan de beurt. Bij de vrouwen wist Ellen van Dijk met verve haar titel te verdedigen en zich zo voor een tweede opeenvolgende keer tot wereldkampioene tegen de klok te kronen. Bij de mannen waren de meeste ogen gericht op titelverdediger en topfavoriet Filippo Ganna, de kersverse Vuelta-winnaar Remco Evenepoel en de Zwitsers Stefan Küng en Stefan Bissegger. Deze kleppers kregen een parcours van 34,2 kilometer voor de wielen geschoven.

Edoardo Affini – foto: Cor Vos

Thuisfavoriet Plapp zet eerste richttijd neer 
Maar laten we beginnen bij het begin. De individuele tijdrit bij de elitemannen werd om 05.42 uur Nederlandse tijd afgetrapt door de Maltees Daniel Joseph Bonello. De 35-jarige Bonello bleek – zoals verwacht – echter niet in staat om hoge ogen te gooien. Het was toch vooral uitkijken naar de tweede renner op het parcours: toptalent Luke Plapp. De 21-jarige Australiër werd als thuisrijder net iets harder aangemoedigd door het publiek en wist aan de finish de eerste échte richttijd neer te zetten. Met een tijd van 41.26 minuten, aan een gemiddelde snelheid van 49,5 kilometer per uur, mocht Plapp plaatsnemen in de hot seat.

De tijd van Plapp leek al snel van de tabellen te worden geveegd door Edoardo Affini. De Italiaanse tempobeul kwam goed uit de startblokken en zette aan het eerste tussenpunt de snelste tijd neer, maar verloor in deel twee van de tijdrit toch wat van zijn pluimen. Aan de streep was het verschil vier seconden in het voordeel van Plapp. De Australiër was zo voor even gerustgesteld, maar moest al snel weer vrezen voor zijn koppositie. Magnus Cort, Yves Lampaert (de winnaar van de openingstijdrit in de Tour) en met name Stefan Bissegger (de regerende Europees kampioen tegen de klok) waren inmiddels ook bezig aan hun tijdrit.

Bissegger legt de lat nóg wat hoger 
Cort bleek niet bij machte om zich te mengen in de strijd om de betere ereplaatsen, maar Lampaert en Bissegger wisten hun status wel waar te maken. Beide mannen waren aan het eerste tussenpunt nog langzamer dan Affini, maar kwamen daarna pas echt onder stoom. Dat bleek ook wel aan het derde tussenpunt: Lampaert (30.06 minuten) en Bissegger (29.59 minuten) doken daar ruim onder de tussentijden van Plapp en Affini. Ook de Franse tijdritkampioen Bruno Armirail (30.07 minuten) was goed onderweg en kwam in de buurt van de tijden van de Zwitser en Belg.

Stefan Bissegger – foto: Cor Vos

Van deze drie kleppers kwam Armirail als eerste over de streep en de Fransman wist met een eindtijd van 41.12 minuten de voorlopige snelste tijd te realiseren. Een scherpe tijd en dus moest Lampaert in de laatste kilometers nog alle zeilen bijzetten om onder de tijd van zijn Franse concurrent te duiken. De West-Vlaming slaagde in zijn missie, maar wel met slechts vierhonderdste van een seconde, wat zeker niet genoeg bleek voor een medaille, laat staan de wereldtitel. De tijd van Lampaert werd namelijk al vrij snel weer verbeterd door Bissegger, die de lat met 40.50 minuten nog wat hoger wist te leggen.

Met de Zwitser als de nieuwe man in de hot seat, ging de tijdritstorm voor even liggen. In de derde reeks gingen er met Mikkel Bjerg, Tobias Foss en Magnus Sheffield nog wel meerdere tijdritspecialisten van start, maar de grootste belagers van Bissegger volgden pas in de vierde en laatste golf. Althans, dat was toch de verwachting. Stefan Küng, Tadej Pogačar, Remco Evenepoel en last but not least Filippo Ganna: met deze tijdritkleppers begonnen we aan de apotheose van dit WK tijdrijden. Küng, de Europese kampioen van 2021, zette als eerste grote favoriet een tijd neer aan het eerste meetpunt na 7,1 kilometer.

Küng snelste aan eerste meetpunt, Evenepoel en Ganna geven iets toe 
En de Zwitser wist met 8.51 minuten een uitstekende tussentijd te realiseren, al konden we pas conclusies trekken na de doorkomst van Pogačar, Evenepoel en Ganna. De Sloveen leek niet meteen een bedreiging te vormen voor Küng, aangezien Pogačar al zestien seconden moest toegeven na iets meer dan zeven kilometer. Evenepoel was daarentegen wel goed op dreef en bleef aan het meetpunt binnen de seconde van zijn Zwitserse rivaal. En Ganna? De tweevoudig kampioen was pas goed voor de vijfde tussentijd, al bleef hij met 8.53 minuten wel in de buurt van Küng en Evenepoel.

Remco Evenepoel – foto: Cor Vos

Een driestrijd om de wereldtitel leek in de maak, al was het ook uitkijken naar jonkies Magnus Sheffield en Tobias Foss, die in de schaduw van de grote blikvangers ook bezig waren aan een uitstekende tijdrit. Küng bleef intussen stevig doormalen en kreeg na verloop van tijd met Bauke Mollema zelfs een renner in het vizier. Dit was een flinke tegenvaller voor de Nederlandse kampioen, maar voor Küng een teken dat het crescendo ging richting de finish. Aan de finish zagen we inmiddels ook nog de nodige deelnemers binnendruppelen. Sheffield kwam na een val in de slotfase niet verder dan 41.47 minuten, maar Foss zette met 40.03 minuut een nieuwe toptijd neer.

Küng lijkt op weg naar wereldtitel… maar dat is buiten Foss gerekend
De Noor bleef maar liefst 47 seconden sneller dan Bissegger en deed zo een gooi naar een medaille. Foss moest echter nog wel wachten op de finish van de laatste starters. Küng, Pogačar, Evenepoel en Ganna moesten eerst nog aan het tweede tussenpunt passeren, en daar werden we al een stuk wijzer. Küng ging namelijk rustig door op zijn elan, klokte 29.06 minuten en was elf seconden sneller dan de verrassend sterke Foss. De tijd van Küng bleef een onoverbrugbare  horde voor zijn concurrenten. Evenepoel gaf namelijk al vijftien tellen toe, een teleurstellende Ganna volgde daar al op bijna veertig seconden en Pogačar was driekwart minuut langzamer.

Tobias Foss – foto: Cor Vos

Küng leek met andere woorden op weg naar zijn eerste wereldtitel in het tijdrijden. Er leek in de laatste kilometers geen vuiltje aan de lucht voor de Zwitser, maar dat was buiten Foss gerekend. De Noor kende een ijzersterke slotfase, Küng verloor alsmaar meer terrein in de resterende kilometers naar de finish en bleek aan de streep drie seconden langzamer dan de verbazingwekkende Foss. Die laatste lag zo plots in pole position voor de titel, al moesten we nog even wachten op de binnenkomst van Evenepoel. De Belg wist in de slotfase nog iets dichterbij te sluipen, maar kwam alsnog negen seconden tekort en moest genoegen nemen met brons.

Foss kon vervolgens al voorzichtig een feestje vieren, ook al moest Ganna nog binnenkomen. De Italiaan kende echter een teleurstellende race tegen de klok en was met een zevende plaats de grote tegenvaller van dit WK. Maar na de finish ging alle aandacht uit naar de verrassende nieuwe wereldkampioen tijdrijden, Tobias Foss. Küng moet – niet voor het eerst in zijn carrière – genoegen nemen met zilver. Brons is er dus voor Evenepoel. Pechvogel Ethan Hayter (de Brit kreeg onderweg af te rekenen met kettingproblemen) en Bissegger maakten de top-5 vol.

En of Foss blij is met zijn wereldtitel! – foto: Cor Vos

In de top-10 komen we verder nog de namen van Pogačar, Ganna, Nelson Oliveira, Yves Lampaert en Bruno Armirail tegen. De twee Nederlandse deelnemers aan dit WK, Bauke Mollema en Daan Hoole, speelden geen rol van betekenis. De 23-jarige Hoole finishte als 23ste op meer dan twee minuten van winnaar Foss, twee plekken voor Mollema, die niet verder kwam dan een teleurstellende 25ste plaats.

Dit artikel delen:

241 Reacties

JensVdB 18 september 2022 om 09:03

Ik had veel liever Küng

-26
Lalsacien 18 september 2022 om 09:08

Het was een beloning geweest voor de Zwitser na eerdere nipte verliezen maar er was er eentje beter met een superdag.

4
ThijmenHB 18 september 2022 om 09:10

Had hij beter moet fietsen

3
Posterix 18 september 2022 om 09:12

Til er maar niet te zwaar aan. Of zoals de Amerikanen zeggen:”don’t Foss about it”

7
Abdel-Kader Zaaf 18 september 2022 om 09:21

Ik niet. Hoewel ik niks tegen Küng heb.

0
Oblomov 18 september 2022 om 10:31

Kung?

Ligt er aan met wat voor helm hij reed, want zelf supporter ik tegenwoordig bij tijdritten exclusief op basis van de gedragen helm. Ben er alleen nog niet over uit wat meer pijn aan het oog doet, die paddestoel van POC, de spaceballs-helm van Kask of dat onding met bijhorende neksok van Specialized.

Hoe dan ook, valt een overwinning van iemand met een relatief normaal ogende Lazer op zijn hoofd altijd toe te juichen. Al haalt dit het qua emotionele bevrediging uiteraard niet bij Lampaert die zijn neus ophaalt voor die rommel van Specialized en met een verouderde helm wint in de Tour.

3
Ikweethetniethoor 18 september 2022 om 11:13

Ik snap de minnetjes niet. Veel leuker als Kung gewonnen had. Maarja, hij was te langzaam..

-8
Brabander 18 september 2022 om 11:34

Tsja. Die minnetjes zijn sowieso niet echt een verrijking vind ik

0
Posterix 18 september 2022 om 13:57

@brabander zo krijg je nog een minnetje, omdat je in de min staat t.o. de minnetjes

-1
ronddraaien 18 september 2022 om 09:03

Goed ja, heeft wat referenties. Maar dit is toch een van de vreemdste uitslagen die ik al zag.

7
Gelei 18 september 2022 om 10:39

In ieder geval heeft hij het moment voor zijn eerste internationale TT overwinning goed gekozen.

1
fransestinkkaas 18 september 2022 om 09:04

Schitterend. Heel erg jammer voor King Kung maar zeker leuk voor Foss. Hoop alleen wel dat hij ook wat wint in die trui… Altijd zo jammer als je zo’n nietszeggende wereldkampioen hebt.

-4
zeMastear 18 september 2022 om 09:37

Van Pedersen dachten we misschien ook dat het een nietszeggende wereldkampioen was, maar die heeft het inmiddels wel waargemaakt.

5
fransestinkkaas 18 september 2022 om 09:42

Zeker zo, bedoel ook niet dat hij een nietszeggende wereldkampioen is maar dat ik bang ben dat hij dat wordt.

0
Ikweethetniethoor 18 september 2022 om 11:14

Pedersen had gewoon een slecht jaar in de trui. Dus dat was ook redelijk nietszeggend. Daarna kwam het pas, maar zonde van de trui, die willen mensen vooraan zien.

0
Marcus Aurelius 18 september 2022 om 15:43

Een renner die nog nooit een koers gewonnen heeft op zijn 25ste en dan een pak toppers met onder meer Evenepoel (met naar eigen zeggen zijn hoogste wattage ooit in een tijdrit), naar huis rijdt, dit wordt stilaan genant. Eerlijk gezegd, het heilige geloof in sommige ploegen is bij mij stilaan gezakt tot onder mijn schoenzolen. Ik hoop nog steeds, maar mijn geloof is weg.

-2
Cycling 18 september 2022 om 15:56

@Marcus Aurelius een vreemde redenering Evenepoel wordt verslagen en direct is er doping in het spel. Dit wekt de suggestie dat jij van mening bent dat Evenepoel alleen te verslagen is door doping. Een hele vreemde gedachte.

0
Marcus Aurelius 18 september 2022 om 23:28

Het gaat niet over Evenepoel alleen, maar ook over al die andere toppers die zich hadden voorbereid tot in de puntjes voor dit event. En het gaat zelfs niet alleen over dit event. Maar over een ganse resem van feiten. Soit, de toekomst zal het wel uitwijzen.

0
ronddraaien 18 september 2022 om 09:04

En dan te denken dat er binnen de ploeg nog zeker een 5-tal renners VEEL hoger aangeschreven zijn tegen de klok. (Roglic-Dennis- van Aert – Affini – Vingegaard etc)

5
bswinkelss 18 september 2022 om 09:05

Affini en vingegaard hoger aangeschreven tegen de klok? Dat durf ik te betwisten

2
Laatste man 18 september 2022 om 09:08

Affini niet denk. Dumoulin tot dit seizoen wel.

3
Cen Morawec 18 september 2022 om 09:19

Hellaas mocht Tom Dumoulin niet naar zijn zin naar Australië. Tijdrit eist een specifiek voorbereiding en Tom vertelde, dat hij het niet kon krijgen.

-13
Cycling 18 september 2022 om 09:29

@Cen Mowarec Foss is ook Jumbo-visma. Bij Jumbo-visma krijgen de renners alle kansen om zich goed voor te bereiden op de tijdritten.

2
YogiBear 18 september 2022 om 09:38

@Can Ga je een keer kappen met die onzin die ook Dumoulin zelf al lang heeft ontkracht

12
Romerike 18 september 2022 om 09:05

Genieten!!! Gun het Foss heel veel. Wel weer triest voor Küng, die verdient die hoofdprijs toch ook wel een keer.

5
LeoR 16 18 september 2022 om 09:07

De WVA van de tijdritten :D

2

Waarom verdient Küng het wel eens?

-4
Marcus Aurelius 18 september 2022 om 15:47

Inderdaad, waarom zou je dit ‘verdienen’ als je niet waarmaakt !?

0
LeoR 16 18 september 2022 om 09:05

Arme Hayter, die mist hier een 'gouden' kans.

3
Martino87 18 september 2022 om 09:08

Hij leek bijzonder gedemotiveerd na die fietswissel. Toch eindigt hij maar op 40 sec, die had ver kunnen komen.

2
Wheely 18 september 2022 om 09:15

Verbeterpuntje nog voor Hayter inderdaad, hard fietsen kan ie wel degelijk, iets minder eigenwijs zijn en we mogen echt rekening met hem gaan houden.

0
the student 18 september 2022 om 09:20

Dat krijg je met extra grote carbon kettinbladen van een niet sponsor correcte fabrikant op een 11 speed shimano powermeter crank met 12 speed groepset en ketting.

3
Krist The Vanma 18 september 2022 om 16:22

Eigenwijs? Omdat hij kettingproblemen had?

0
Wheely 18 september 2022 om 16:46

Dat eigenwijze slaat op het feit dat hij meteen zijn koppie liet hangen en niet direct aanstalten maakte om snel door te rijden. Als je Hayter een beetje volgt dan zul je best weten dat het een zeer moeilijk te coachen jongen is met bakken talent.

2
Stims 18 september 2022 om 09:06

Meeste verrassende wereldkampioen TT ooit? Bizar dit.

Met de kennis van nu wel echt een blunder van jewelste van van Aert om niet te starten. Die had zelfs als hij niet in absolute topvorm was dit spel met gemak gewonnen.

-13
Mooie Sjors 18 september 2022 om 09:07

Inderdaad, iedereen kent de vaste rangorde:
Van Aert, Foss, Küng, Evenepoel, Ganna… :D

1
Laatste man 18 september 2022 om 09:09

Of had ook last gehad net als Pogi en Ganna? Zijn er wel meer vandaag die tekort schieten.

1
NCK17 18 september 2022 om 09:11

2015 was echt absurd: 1 Kyrienka 2 Malori 3 Coppel.

6
Lalsacien 18 september 2022 om 09:12

@Stims grootste blunder is om de afwezigen te betrekken in de uitslag.

10
Oblomov 18 september 2022 om 10:41

Qua compleet podium was 2015 inderdaad nog bizarder, maar qua winnaar is dit toch wel de meest bizarre. Grabsch en Kiryienka gaan mee het podium op.

Foss de komende jaren maar als kopman naar de Tour Down Under sturen, want het tijdsverschil kan hij blijkbaar goed aan.

0
Laatste man 18 september 2022 om 09:07

Hele goede dag van Foss. Is nog wisselvallig, maar heeft zo zijn uitschieters.

Küng wederom 2e, die zal ontzettend ontgoocheld zijn. Verslaat z’n rivalen, maar weer niet.

Hayter had ook grote kans op podium zonder pech. Sheffield ook top onderweg, zonder val.

Ganna, Pogi en Mollema slechte dag. Dat maakt de uitslag ook wel anders. Toch de jetlag waarschijnlijk.

Kijk anders even de top-4 van de Algarve terug. Tevens al eens 3e in Giro en 4e Baskenland met tijdrijden.

2
the student 18 september 2022 om 09:11

Tja, Foss reed net al Pogacar nog koers in Canada. Maar het is persoonlijk hoe een mens ermee om gaat.

0
Gebruikersnaam 18 september 2022 om 09:07

Jammer voor de Revket dat hij nooit een mikpunt heeft gehad, in tegenstelling tot de 2 boven hem, maakt hier echt wel een verschil.

Hoort natuurlijk gewoon bij het tijdrijden, maar blijft wel een invloed hebben.

-28
fransestinkkaas 18 september 2022 om 09:34

Hahaha, ik lach. Fantastische renner hoor, Evenepoel. Denk alleen dat dit meer aan de decompressie/jetlag/vermoeidheid kwam dan doordat hij een richtpunt miste. Daarbij: 9 seconden, waar lullen we over?

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 18 september 2022 om 09:39

Geen mikpunt, als enige windkracht 5, Vuelta-winst. De eksters niet te vergeten. Eigenlijk heeft hij dus gewoon gewonnen, toch?

5
Maillot à Pois 18 september 2022 om 09:43

Hij zegt zelf net dat hij zijn beste tijdrit ooit rijdt qua vermogens. Ligt dus niet aan mikpunt, jetlag of decompressie, gewoon 2 renners iets sterker.

2
Chippen 18 september 2022 om 09:44

@fransestinkkaas

je denkt dat een richtpunt geen verschil maakt? of dat het dan maar over 2 seconden gaat? je hebt nog nooit een tijdrit gezien en woont onder een steen?

-8
fransestinkkaas 18 september 2022 om 09:50

Effe dimmen Chip, dat zeg ik niet. Denk alleen dat andere factoren een grotere rol speelden dan een mikpunt. Toch allemaal speculatie dus we zullen het nooit weten.

2
De Onechte gaviaal uit Ochten 18 september 2022 om 09:08

Wat een bizarre tijdrit. Ongelooflijk van Foss. Ben echt benieuwd naar de cijfers van zijn laatste deel

1
Lalsacien 18 september 2022 om 09:14

Gisteren nog in Ochten geweest met de fiets tijdens een rondje Nijmegen vanuit Rhenen.

0
De Onechte gaviaal uit Ochten 18 september 2022 om 11:08

Mooi rondje!

2
the student 18 september 2022 om 09:10

Onverwachte winnaar. Maar het enige wat dit seizoen voor deze man nog op orde was van deze man waren de tijdritten.

Ik denk dat de meesten na een goed 2021 meer van het 2022 seizoen hadden verwacht van Foss. Gelukkig maakt hij het nu toch weer goed.

5
Arry1338 18 september 2022 om 09:10

Foss een nietszeggende wereldkampioen?? Wat een kenners hier… als hij op zo’n parcours sneller is dan al de namen die er wel zijn heb je het gewoon verdiend. Het is niet alsof hij niet eerder heeft laten zien dat hij hard kan trappen. Het begin van het jaar van Foss was tegenvallend, maar hij is echt al lange tijd een goede jonge renner die potentie heeft.

Overigens heb ik me vandaag echt gestoord aan het slechte commentaar van Karl. Op de zaken vooruit lopen, vanalles suggereren en daarmee er eigenlijk alleen maar naast zitten. Alles vanuit het perspectief ‘Remco zal winnen, en als dat niet zo is dan toch’. De tijdwaarneming constant in twijfel stellen en niet objectief kijken naar de tijd die hij had gezet.
Op zo’n 6 km van de finish was al te berekenen dat Küng vlak onder de 60 moest blijven rijden om hem te kloppen en hij bleef zeggen dat het Küng VS Evenepoel was. Dat terwijl Foss er gewoon tussen stond op het tussenpunt.

8
Deel Koeper 18 september 2022 om 09:13

We zullen volgend jaar zien hoeveel tijdritten hij straks gaat winnen als wereldkampioen, daaruit kunnen we concluderen hoe waardig hij is. Noors kampioenschap telt natuurlijk niet mee.

-8
Lalsacien 18 september 2022 om 09:16

@Deel Koeper hij is vandaag de snelste dus is hij een waardige wereldkampioen. De vraag moet zijn of hij kan bevestigen volgend jaar.

10
Deel Koeper 18 september 2022 om 09:19

@Lalsacien

Ik ga niet te veel muggenziften over woordgebruik, maar ik zou dan eerder spreken over verdiend wereldkampioen. Waardig is voor mij dan eerder hoe je die trui daarna overal toont.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 18 september 2022 om 09:19

Eurosport gaan kijken dan. Lekker zen worden van kroon.

1
Maillot à Pois 18 september 2022 om 09:25

Natuurlijk is hij een waardige wereldkampioen, een tijdrit liegt niet.
@Arry: Wat betreft Karl, die ging er na tussenpunt 2 van uit dat Kung wereldkampioen werd, en dat Evenepoel met 4 seconden verschil nog kans maakte op zilver. De tijdswaarneming trok hij in twijfel bij Sheffield, die was ook onverklaarbaar zonder val. Niet zo gek toch allemaal.

-1
Pascal Mortier 18 september 2022 om 09:31

Akkoord met Deel Koeper: verdiend is op basis van de prestatie op zich; waardig is op basis van de prestaties die volgen.

4
fransestinkkaas 18 september 2022 om 09:38

Ik voel me aangesproken, maar dan begrijp je mijn punt niet. Zelf vind ik het altijd jammer als een wereldkampioen niet wint, dus dat de regenboogtrui geen enkele keer op het podium staat. Mij hoor je niet zeggen dat het gestolen is, integendeel, niemand wie het meer verdiende dan hij vandaag. Hoop alleen dat hij komend jaar wat kansen krijgt om ook te kunnen winnen in die trui, want laten we eerlijk zijn: een veelwinnaar is het niet (mede doordat hij vaak knecht is).

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 18 september 2022 om 09:41

@Arry
Het commentaar van de Babbelbelg op Eurosport was min of meer gelijk aan wat ik hier over Karl lees: REV als referentie voor alles en voortdurend op de feiten vooruit lopen. Kroon probeerde er nog wat nuchterheid in te houden, maar in overdrive luistert Jeroen daar helemaal niet naar.

2
Mooie Sjors 18 september 2022 om 09:44

Onze Nuchtere Hollander Xistnc heeft weer eens over Belgisch commentaar kunnen mekkeren, rol op WF weer vervuld. :D

-3
Tuubke 18 september 2022 om 10:00

Ik heb op Eurosport Player gekeken en vond het wel meevallen met de partijdigheid van ‘de babbelbelg’, hoor. In het begin ging hij er volledig van uit dat Ganna iedereen ging wegblazen en daarna ging het vooral over Küng. Pas toen die niet aan de tijd van Foss bleek te komen, ging hij Evenepoel echt serieus als kanshebber zien.

1
De Siepel 18 september 2022 om 10:01

Arry 1338. Je hebt helemaal gelijk. Op Eurosport veel juister en prettiger commentaar.

0
FDJ 18 september 2022 om 10:04

Jeroen, mijn stem slaat over als ik Quick Step of Evenepoel zie. Die man is zo gigantisch onprofessioneel in zijn voorkeuren laten blijken dat hij al lang van de zender had gehaald moeten worden.

3
KevinK1986 18 september 2022 om 09:10

Prachtig natuurlijk dat de regenboog nog een keer bij JV komt. Uitgerekend bij Foss die een heel zwak jaar afsluit met zijn eerste internationale zege.
Wat kan wielrennen toch een ongelooflijk mooie, maar vreemde sport zijn.

Küng… wat moeten we daarop zeggen. Hoop dat hij meer geluk in de liefde heeft, dan dat hij al jaren op de fiets heeft.. Bizar.

10
Cycling 18 september 2022 om 09:14

Foss heeft dit seizoen veel pech gehad, maar in Canada was hij al de sterkste van allemaal. Alleen hij reed toen volledig in dienst van Van Aert

6

Wat was er precies aan de hand met Foss? Heb daar nooit iets over gevonden.

0
Cycling 18 september 2022 om 09:19

Valpartijen in het voorjaar waardoor hij niet goed voorbereid begon aan de Giro

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 18 september 2022 om 09:22

Wat zou er gebeuren als kung naar een niet-franse ploeg zou gaan. Het is telkens net niet… nieuwe inpulsen zouden het kwartje net de andere kant op doen kunnen vallen.

4

@cycling thnx

Verder, waarom heeft iedereen hier zo’n medelijden met Küng. Hij is ooit een keer 3e op het WK TT geweest. Verder nooit op het podium. Het is niet alsof hij jaar na jaar wordt verslagen door lekke banden en valpartijen die hem precies die titel kosten.

3
joowii 18 september 2022 om 10:25

@voorwiel:
DSM? Zou mooi zijn :). Maar lijkt me sowieso voor iedere ploeg een enorme aanwinst. In het voorjaar ook nog voldoende groeimarge zo lijkt het.

0
Maillot à Pois 18 september 2022 om 10:34

@alpaca
Gaat vooral over dit jaar denk ik.
Als je de Europese titel mist op 1 seconde en de wereldtitel op 3, verdien je wel wat medelijden. Dan heeft het van details afgehangen.

1
Lalsacien 18 september 2022 om 12:38

Tijdrit Tour (s).
Tijdrit OS
Tijdrit WK
Allemaal nipt verslagen of naast het podium.

0
Wheely 18 september 2022 om 09:11

Zo zie je maar weer, zo’n tijdrit moet eerst maar eens gereden worden. Top prestatie van Foss.

6
Maillot à Pois 18 september 2022 om 09:12

Prachtige prestatie van Foss, en zeer verrassend na toch wel een zeer moeilijk seizoen voor hem.
Knap van Evenepoel om hier een medaille te halen, tussen medespecialisten die zich hier specifiek op voorbereid hebben. Ganna de grote ontgoocheling.

4

Foss is al 25. Dacht dat hij veel jonger was.

0
Chippen 18 september 2022 om 09:37

was voor een belofte eigenlijk al stokoud toen hij de ronde van de toekomst won, heeft daar maar liefst 4 keer aan deelgenomen

0

Hij is inderdaad wel een “oude” winnaar van de TLA.

0
Martino87 18 september 2022 om 09:13

De eerste vier zijn hetzelfde als in de ronde van de Algarve, weliswaar in een andere volgorde.

3
Laatste man 18 september 2022 om 09:14

Ganna is zijn momentum toch wel een beetje kwijt het laatste seizoen.

4
the student 18 september 2022 om 09:15

En dan moet de werelduurrecord poging nog komen! Niet goed voor de moraal dit.

1
de nieuweMerckx 18 september 2022 om 12:38

Van alleen maar knecht spelen word je niet beter. Ganna is de nieuwe Puccio.

0
Limal 18 september 2022 om 09:15

Wauw, Foss! Superknap gedaan op dit erg moeilijk in te delen parcours, en de reacties van een onverwachte winnaar zijn altijd heerlijk om zien :-)

Wel spijtig voor Küng dat die er wéér net naast pakt. Evenepoel heeft dan weer eerder een bronzen medaille gewonnen dan een gouden verloren, na die Vuelta en aansluitend de lange reis.

2
Cen Morawec 18 september 2022 om 09:16

Leuk voor Foss. Teleurstelling voor Nederlanders. Bijzonders voor deze Mollema die naar plek van Tom Dumoulin sluipde. De bondscoach had niemand naar Australië moeten sturen. Dit is beschamend.

-20
Quincy Adams (aka voorwiel) 18 september 2022 om 09:24

Had je meer verwacht dan vooraf? Lekker hollands net als bij de OS: we sturen alleen mensen die vrijwel zeker zijn van een podiumplek. Kortzichtigheid en neo-liberalisme ten top. Voor hoole is dit een mooie ervaring.

5
Sjonge Jonge 18 september 2022 om 09:27

Jouw obsessie met Dumoulin begint ongezonde vormen aan te nemen.

Vergeet niet dat het Dumoulin zelf is die een einde aan zijn carrière (en dus ook dit wielerjaar) heeft gemaakt.

7
De Zeboe van de Zoncolan 18 september 2022 om 09:28

Dat gezeur van jou begint ook aardig beschamend te worden.

3
Brabander 18 september 2022 om 11:49

Sluipde? Serieus?

-1
girardengo 18 september 2022 om 14:51

Mollema die naar de plek van Dumoulin sluipde?

0
Harry Hek 18 september 2022 om 15:22

Deze reactie is inderdaad behoorlijk beschamend.

0
Krist The Vanma 18 september 2022 om 16:28

Niet half zo beschamend als je schabouwelijk taalgebruik, me dunkt.

-1
evelineroos 18 september 2022 om 09:16

Genoten van het hysterische commentaar van Karl.

2
Murcia 18 september 2022 om 11:40

Werd bij de podium ceremonie lichtelijk beschamend toen hij Remco eigenlijk op twee wilde zetten met als argument de mindere tijdrit van Bauke en dus een voordeel voor Küng (richtpunt) ten opzichte van Remco. Werd snel gecorrigeerd door José gelukkig.

8
Albeijing Feeniks 18 september 2022 om 12:39

@evelineroos
Je obsessie met de Vuelta-winnaar en Belgen in het algemeen is verre van gezond.

-1
Ronellenfitsch 18 september 2022 om 09:17

Arme Kung, zo sterk overal maar nooit een grote prijs. Toen ik Foss in Montréal het halve peloton zag lossen dacht ik al dat hij vandaag sterk ging zijn, maar dit …

1
Rode_Rick 18 september 2022 om 09:17

Lijkt wel of geen van de favorieten thuis hebben gegeven vandaag.

0
Maillot à Pois 18 september 2022 om 09:33

Ganna, die gaf niet thuis.
De rest op niveau, alleen reed Foss sneller.

2
Poeksel 18 september 2022 om 09:19

Mooi interview met Foss. Hij moest moeite doen om niet te gaan huilen. Renners zeggen vaak na een overwinning “Ik kan het niet geloven” maar bij hem lijkt dat ook echt waar te zijn.

5
Polleke 18 september 2022 om 10:16

Wij kunnen het ook niet geloven…

-5
Romerike 18 september 2022 om 13:23

Eens, komt mij ook als een heel bescheiden jongen over. Daar houd ik wel van. Ik lees heer veel commentaar op het commentaar op de Belg. In Noorwegen gaat dat echt nog een stap verder. Daar regelde ze een eerste contact met Foss naar het thuisfront. En dat lekker live op TV. Was ook waardeloos, want iedereen was er zo bewust van dat ze live waren dat niemand het achterste van de tong liet zien. Beschamend hoog Henk van der Meijden gehalte.

0
Laatste man 18 september 2022 om 09:20

Nederland drama. Daar is wat mis met materiaal? TREK rijdt het hele seizoen al goede tijdritten.

0
Mooie Sjors 18 september 2022 om 09:24

Aan de snelpakken kan het niet liggen.

-2
Cycling 18 september 2022 om 09:25

@Laatste man ze rijden op de fiets van de ploeg. Daar is niets mis mee. Nederland heeft gewoon geen toppers in de tijdrit.

3

Jawel, Arensman. Maar die was er dus niet.

2
Wildebert 18 september 2022 om 09:48

Valt tegen van Mollema en Hoole. Dumo waar was je?

0
FDJ 18 september 2022 om 09:58

Ook Arensman had hier geen podium gereden. Is, zeker in een grote ronde een goede tijdrijden, maar ik schat er toch zeker 5 hoger in.

4

Headlines

Populair

Materiaalzone