WK 2022: Spanje met Ayuso en Soler, zonder Valverde, Bilbao en Aranburu

maandag 12 september 2022 om 12:52
WK 2022: Spanje met Ayuso en Soler, zonder Valverde, Bilbao en Aranburu

Juan Ayuso tijdens het beloften-EK in 2021 - foto: Cor Vos

Spanje heeft Juan Ayuso en Marc Soler opgenomen in de selectie voor het WK wielrennen 2022. Bondscoach Pasqual Momparler klaagde vooraf steen en been dat diverse ploegen geen renners willen afstaan vanwege de degradatiestrijd. Zo ontbreken renners als Alejandro Valverde, Alex Aranburu en Gonzalo Serrano.

Ayuso en Soler wisten de voorbije Vuelta a España te kleuren namens UAE Emirates. De 19-jarige Ayuso wist bij zijn debuut in een grote ronde naar een derde plaats te rijden in het algemeen klassement. Zijn ploegmaat Soler won een etappe en werd uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner van de Vuelta.

Zij worden in de wegwedstrijd van het WK in Wollongong bijgestaan door Oier Lazkano (Movistar), Gotzon Martín (Euskaltel-Euskadi), Eduard Prades (Caja Rural-Seguros RGA), Jesús Ezquerra (Burgos-BH), Roger Adriá en Urko Berrade (beiden Equipo Kern Pharma). De enige renner die Movistar afstaat, Lazkano, zal ook de individuele tijdrit betwisten bij de elite mannen.

Veel afwezigen
Vijf renners dus van ProTeam-niveau. Naast Valverde, Aranburu en Serrano ontbreken ook renners als Pello Bilbao, Carlos Rodriguez, Enric Mas, Mikel Landa, Ion Izagirre, Carlos Verona, Luis Léon Sánchez en Iván García.

Op de Mixed Relay zal Spanje uitkomen met Raúl Garcia, Oier Lazkano en Iván Romeo bij de mannen en Lourdes Oyarbide, Sandra Alonso en Idoia Eraso bij de vrouwen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

AWestie 12 september 2022 om 13:19

Ayuso is mentaal nog nooit zo vermoeid geweest zegtie, dus daar ga je denk ik weinig kopman aan hebben…

1
Ronellenfitsch 12 september 2022 om 13:26

Nou, fysiek lijkt me belangrijker, en zelfs een covid besmetting tijdens de Vuelta hindert hem amper …

-1
Poeksel 12 september 2022 om 13:02

In het eerdere artikel stond “De Spaanse voorzitter José Luis López Cerrón heeft uiteindelijk besloten om met een lijst A of met een lijst B naar Australië af te reizen.”
Maar ik neem aan dat dit een (logische) mix is, twee sterke kopmannen met verder vooral proteamrenners.

0
Maillot à Pois 12 september 2022 om 13:27

Ik denk dat Cerron daarmee bedoelde: een A-lijst met voorkeurrenners, en een B-lijst met vervangers erop mochten de renners op de A-lijst niet kunnen of mogen.
Ayuso en Soler waren toen al bevestigd, dus ik denk dat de rest eigenlijk van de B-lijst komt.

0
ssj 12 september 2022 om 13:04

Zonde dat Valverde niet mag starten:(

0
Ronellenfitsch 12 september 2022 om 13:29

Vooral omdat het wel raar moet lopen mocht Movistar nog in de gevarenzone, en Valverde niet enkel als toerist naar het WK zou gaan. Stom stom stom

1
Handige Harry 12 september 2022 om 18:22

Vrij kansloos dat Valverde niet mag gaan maar wel typisch Movistar, die hebben er sowieso weinig kijk op.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone