WK 2022: Mathieu van der Poel geeft op na 35 kilometer

zondag 25 september 2022 om 03:18
WK 2022: Mathieu van der Poel geeft op na 35 kilometer

Mathieu van der Poel heeft al na 35 kilometer de wegwedstrijd van het WK verlaten. De kopman van de Nederlandse selectie werd zaterdagavond (lokale tijd) gearresteerd door de Australische politie vanwege een incident op zijn hotelkamer. Hij was pas om 4u ’s nachts weer terug op zijn hotelkamer.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Ondanks het voorval en de verstoorde nachtrust besloot Van der Poel gewoon van start te gaan. Maar na amper een uur koers verdween hij uit de wedstrijd.

Mathieu van der Poel korte tijd gearresteerd door Australische politie

Dit artikel delen:

40 Reacties

tramontana 25 september 2022 om 05:45

Amateurisme bij de KNWU. Dat eender wie zomaar op de deur kan komen kloppen van een topatleet. Dat Matthieu blijkbaar op een ‘gewone’ hotelkamer ligt zonder bewaking. Dat er niemand is om hem bij te staan, niet op het hotel, blijkbaar ook niet op het politiekantoor. Veel vragen… gewoon zonde. Voor hem en voor ons. Verhaal zal de wereld rondgaan.

6
DonQuijote 25 september 2022 om 05:52

Amateurisme alleen bij de KNWU?

Waarom heeft Mathieu niet een luxe villa gehuurd?
Ik heb altijd oordopjes bij me als ik vroeg wil slapen voor een wedstrijd en ik zit in een hotel…

Maar goed, wie weet is het allemaal veel ingewikkelder en is er meer gebeurd dan alleen 2 vervelende tieners om 12 uur ’s nachts en was hij verplicht om in da hotel te zitten.

-1
tramontana 25 september 2022 om 05:55

benieuwd of er klacht is neergelegd tegen Matthieu, in zijn plaats zou ik dan klacht neerleggen tegen ouders van die kinderen, wegens belemmering uitvoeren werk en verlies inkomsten, miljoen euro ofzo

6
tramontana 25 september 2022 om 07:00

@Romāns Vainšteins in de eerste plaats zijn ouders toch naar politie gestapt om Matthieu aan te geven. Ze hadden het ook gewoon even met hem kunnen bespreken en in ‘den minne’ regelen. Ten tweede wordt Matthieu een mogelijke kans om wereldkampioen te worden ontnomen. Zo’n titel levert miljoentje aan inkomsten op. Het heeft niets met ‘belangrijke’ mensen te maken. Eerder met gezond verstand en blijkbaar was dat niet aanwezig bij die pubers, en nog veel minder bij hun ouders, die wellicht gezellig aan het inpilsen waren aan de bar van het hotel.

1
tramontana 25 september 2022 om 07:12

@Romāns Vainšteins maakt niet uit wie er daar slaapt, ouders moeten voorkomen dat kinderen middernacht op deuren gaan kloppen.

1
Romāns Vainšteins 25 september 2022 om 07:08

Dat is toch exact hetzelfde?

Hoe moeten die ouders in vredesnaam weten wat MvdP uitvoert? Via reuk?

0
Romāns Vainšteins 25 september 2022 om 06:34

De aanname dat ‘belangrijke’ mensen hun ‘belangrijkheid’ bij wet door anderen geroken worden moet.. vaak gelezen hier op het forum, nog steeds nergens op slaand.

-1
Adrianus 25 september 2022 om 04:03

Ben wel heel erg benieuwd wat de nationaliteit is van de kinderen en vooral van de ouwelui om een wielrenner te treiteren en uit zijn slaap te houden. Die moeten echt wel geweten hebben, dat het om wk deelnemers ging. De politie had beter de ouwelui kunnen oppakken, dan gvd een van de meest sympathieke sportmensen als Mathieu. Wobke Hoekstra dient zich hier persoonlijk vandaag nog mee te bemoeien en te voorkomen, dat Mathieu ook maar 1 dag langer daar zou moeten blijven.

5
zietemgaan 25 september 2022 om 07:29

Dus dwaze pubermeisjes , mss wilden ze wel gewoon zijn aandacht. Gek dat die ouders niet ingrepen als hun dochters om middernacht gasten aan het treiteren zijn ..

4
Promiz Rigloc 25 september 2022 om 04:51

Geen idee wat er van waar is ?

“A NSW Police Media spokeswoman confirmed to the Illawarra Mercury a 27-year-old male had been arrested Saturday evening after an altercation at the hotel he was staying at – The Grand Parade at Brighton-Le-Sands.

It’s alleged the verbal altercation between the man and two teenage girls, aged 13 and 14, escalated further and officers from St George Police Area Command were called.

“The man then [allegedly] pushed both teenagers, with one falling to the ground and the other being pushed into a wall causing a minor graze to her elbow,” a NSW Police spokeswoman told the Mercury.

“Hotel management were notified of the incident who then called police.”

The offender was taken to Kogarah Police Station and charged with two counts of common assault.

He was granted conditional bail to appear at Sutherland Local Court on September 27.”

1
DonQuijote 25 september 2022 om 04:49

Wat een verhaal zeg. En wat een vragen roept dat op!

Christophe Roodhooft was net op Eurosport. Hij ging naar bed om 21h. En om 24h. was er nog steeds herrie op de gang en teenagers bonsden op zn deur. Na de derde keer ging hij naar buiten en werd de politie gebeld. Zijn paspoort is 6 weken ingetrokken. Dixit Roodhooft.

Waar was de begeleiding? Waar waren zijn oordopjes? Hoe kan een multimiljonair niet in een luxe villa zitten met zijn hele team?
Of was er wel begeleiding bij en is er meer aan de hand?

1
Promiz Rigloc 25 september 2022 om 05:19

Vanuit de KNWU was er nul begeleiding. De Nederlandse verantwoordelijke (Z’n naam werd net genoemd op tv) was een uur voor de start nog niet eens op de hoogte.

Diep triest vanuit ieder standpunt. Maar vooral jammer voor Mathieu zelf. :(

3
Sean Kelly 25 september 2022 om 05:50

Wat een bizar verhaal waarbij heel veel vragen te stellen zijn. Is de receptie gebeld (toch het eerste wat je doet in zo’n situatie)? En zo ja, wat hebben die gedaan? Waarom is de bond niet op de hoogte? Had de bond of desnoods Christoph Roodhooft zelf niet op een stoel voor zijn hoteldeur kunnen gaan zitten? Waar lag de rest van de NL selectie en hebben die geen last ervaren?

1
Ypuh 25 september 2022 om 06:21

Dit is waarom je geen kinderen wilt toch?

1
tramontana 25 september 2022 om 06:26

Hoor wie klopt daar: kinderen!

2
L. Valentijn 25 september 2022 om 03:29

Nooit meer naar Australië met een WK. Als ze niet eens nachtrust kunnen garanderen voor de deelnemers zijn ze geen grote toernooien waard.

0
Gebruikersnaam 25 september 2022 om 06:35

Lijkt me logisch dat een random hotel in Sydney weinig rekening gaat houden met een WK wielrennen dat een heel, heel, heel eind verder wordt georganiseerd.

1
Viktrodriguez 25 september 2022 om 04:03

Wat is dit voor onzinreactie. Voor hetzelfde geld heeft de Australische politie een gegronde reden om hem op te pakken. Zeker mocht het waar zijn van het bij de rechter melden en het paspoort innemen.

Het is geen garantie, maar we hebben het hier niet over een of andere bananenrepubliek, hè.

-2
Eroba 25 september 2022 om 03:55

Was toch nog niet goed geacclimatiseerd zeker

0
wimvl 25 september 2022 om 04:54

Wat een verhaal. Waarom wordt er niet voor gezorgd dat de renners zeker zijn van een goede nachtrust. Ik begrijp best dat MVDP niet blij was met zo dat lawaai en gebonk. Hij had beter zelf de receptie gebeld in plaats van zelf actie te ondernemen.

0
Mooie Sjors 25 september 2022 om 05:17

Wat een anti-climax. Helemaal naar Australië afgereisd en dan wordt je WK zo verprutst. Ook vreemd dat je als kopman gewoon naast wat random kinderen ligt? Ik zou denken dat die zo veel mogelijk tussen kamers met ploegmaats wordt gelegd. Lawaaihinder komt toch wel eens vaker voor?

0
Promiz Rigloc 25 september 2022 om 05:27

Thijs Zonneveld melde dat Jan van Veen (NL team chef) vlak voor de start nog niet eens op de hoogte was.

Als dit klopt dan ga ik toch serieus wat vraagtekens zetten bij de begeleiding van hun topatleten door de KNWU.

Echt te bizar voor woorden dit.

En voor ons als wielerfans eeuwig zonde. Want of we hier als Wielerflitser nu Vlaming of Nederlander zijn, het liefst zien we onze favorieten toch tegen elkaar strijden om de regenboogtrui. :(

5
nl82 25 september 2022 om 06:31

Wat een ellendige rotkinderen! Zijn hele wk naar de knoppen

0
Wildebert 25 september 2022 om 09:33

Klinkt ook wel knullig allemaal. Van de Poel zelf is verkouden (kermiskoersvoorbereiding?), zou bij Maas op de kamer liggen (waarom KNWU liggen de renners niet apart?) en slaapt daarom bij zijn vriendin. Elders ergens in het hotel. Waar Bauke wel prima slaapt overigens. In plaats van hulp in te roepen van de begeleiding of hotelmanagement vanwege het urenlange gesar, laat hij zich opfokken en ontstaat deze escalatie. Komt ook allemaal niet zo slim over van Matthieu, die de situatie duidelijk niet de baas kon.

0
Dikke Kater 25 september 2022 om 18:32

Tjemig wat triest. Ongelooflijk dat dit kan gebeuren. Wat is wielrennen toch amateuristisch. Ik hoop dat een en ander snel duidelijk wordt en VdP rap weer naar Europa kan.

0
Explorer 25 september 2022 om 03:38

Sorry hoor, maar ik vind het oliedom van mathieu. Ik begrijp en probeer mij in te leven in Mathieu, maar je wordt toch niet zo maar mee genomen door de politie.
Je rust is belangrijk, en gestoort worden daarin is niet fijn. Maar waar was de begeleiding die dit moet voorkomen ipv de renner, is hij zo tekeer gegaan en waarom stap he af na 35 km. Start dan niet… etc. Veel vragen.

-1
Mooie Sjors 25 september 2022 om 05:39

Als je een paar uur aan een stuk getreiterd wordt terwijl je probeert in te slapen voor de belangrijkse koers van het jaar, kan ik mij wel heel goed voorstellen dat je de pedalen verliest.

Voorts weinig context of het hotelpersoneel al was ingelicht of niet. Ook vreemd dat je als kopman op zo een moment zoiets zelf moet/wil proberen oplossen. Kan zo een degelatieleider er dan na een uurtje lawaai niet voor zorgen dat die kinderen in een andere kamer worden gestopt?

2
ronddraaien 25 september 2022 om 03:52

Zooo… dan win je een monument, rit met leiderstrui in een grote ronde en wordt het toch een echt vreselijk rotseizoen.

-1
Romāns Vainšteins 25 september 2022 om 06:38

Ik neem grif aan dat een stomme situatie hier op een stomme manier uit de hand gelopen is zoals iedereen wel eens iets stoms overkomt. Te hard duwtje wellicht uit frustratie?! Als het inheemse tieners zijn met OMG ouders kan het best nog zeikerig aflopen/aanslepen maar het is verder niets onmenselijks verschrikkelijks of zwaar crimineels.

Idd mogen bond/omkadering, roodhoofd, MvdP etc eens stevig nagaan hoe dit fout gelopen is.

-1
Adrianus 25 september 2022 om 06:49

Wat zijn OMG ouders?

0
Koersmaniak 25 september 2022 om 07:01

Inheemse kinderen? Bedoel je aboriginals?

Toch weer een vreemd verhaal van Vanderpoel. Hij komt altijd wat tegen: een plankje op OS, het WK in de regen, nu dit…

Ik snap niet hoe dit kan, de nacht voor de wedstrijd, met Messi, Mbappé en co zou dit nooit gebeuren.

0
Deo 25 september 2022 om 03:20

Raar, ook al is je nachtrust zo verstoord. Lijkt mij niet het moment om af te stappen in de beginfase van de koers waar menig wielrenner nog de benen moet opwarmen. Doe dan nog iets voor het team..

-3
Romerike 25 september 2022 om 03:25

Heeft volgens mij niet alleen met nachtrust te maken. Er is daar toch iets gebeurt waar hij mentaal echt niet goed van is. Dat is wel speculatie van mijn kant. Ik baal er in ieder geval goed van, zowel incident als opgave.

4
Yskonijn 25 september 2022 om 04:05

@Explorer vertel, wat moet ik precies naar mezelf reflecteren? Alles wat ik zeg is dat we geen details weten. en het makkelijk is voor iemand als mrDeo om daar zo over te oordelen en te bizar voor woorden dat hier geen mensen van de KNWU aanwezig waren om de rust voor de renners te garanderen. Een renner hoort hier niet zelf mee te hoeven dealen.

2
Yskonijn 25 september 2022 om 03:35

Wat een rare gevoelloze reactie maar wellicht ben jij er gewoon mee om regelmatig opgepakt te worden door de politie? Voor velen kan dat toch behoorlijk een emotionele impact hebben. Je weet ook niet hoe die politie hem behandeld heeft.

0
Explorer 25 september 2022 om 04:21

Yskonijn, reflecteren bedoel ik op vd poel. Niet op jou. Misschien was mijn zin niet duidelijk, excuus.
En ja ik ben het met je eens, waar was de knwu in dit geheel… of misschien was fie er wel maar was Mathieu te snel.. als een rood gevlekt stierke. Afijn genoeg van mijn kant uit..

-1
Explorer 25 september 2022 om 03:55

@yskonijn, hoe de politie hem behandeld heeft? Eerst reflecteren naar jezelf en in dit geval vd poel.
Paspoort is al ingehouden tot 23 oktober.
Speculeren is wat we nu doen. We wachten maar af wat er is gebeurt…

-3
Wiedewiedewaaier 25 september 2022 om 03:26

Wat een gast is het toch ook.

-3
Klootje Kriekeljon 25 september 2022 om 03:52

Mathieu is een beetje de nieuwe Freire aan het worden.

-4
LeoR 16 25 september 2022 om 07:30

Freire die won wel .. tot drie keer toe zelfs.

2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone