WK 2020: Julian Alaphilippe grijpt wereldtitel in Imola, zilver voor Wout van Aert

WK 2020: Julian Alaphilippe grijpt wereldtitel in Imola, zilver voor Wout van Aert

foto: Cor Vos

zondag 27 september 2020 om 16:35

Julian Alaphilippe is in Italië wereldkampioen wielrennen geworden. De Fransman kwam na bijna 260 kilometer solo aan de finish op het autocircuit van Imola, nadat hij op de slotklim weggesprongen was. Wout van Aert won de sprint van vijf achtervolgers en pakte, net als op het WK tijdrijden, het zilver. Het brons was voor Marc Hirschi. Alaphilippe neemt de regenboogtrui over van de Deen Mads Pedersen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Vroege kopgroep
Een standaard WK-verhaal speelde zich af in de openingsuren. In de eerste ronde reed een kopgroep zonder grote namen weg. Jonas Koch (Duitsland), Torstein Traeen (Noorwegen), Marco Friedrich (Oostenrijk), Daniil Fominykh (Kazachstan), Yukiya Arashiro (Japan), Eduard Michael Grosu (Roemenië) en Ulises Alfredo Castillo (Mexico) vonden elkaar en pakten maximaal acht minuten voorsprong.

foto: Cor Vos

Enkele landen lieten zien vertrouwen te hebben in hun kopman. Slovenië, Zwitserland en Denemarken zetten zich aan kop en controleerden de voorsprong van de vluchters. Die schommelde rondes lang rond de zes minuten. Vier rondes voor het einde, met nog ruim honderd kilometer voor de boeg, ging het tempo flink de hoogte in en werd het gat langzaam gedicht. Diverse favorieten schoven op dat moment op in het peloton.

Koch en Traeen bleven vooraan het langst over. Met nog drie rondes van 28,8 kilometer te gaan was het verschil tussen de overgebleven koplopers en het peloton nog twee en een halve minuut. Een eerste versnelling in het peloton van Viacheslav Kuznetsov bleek kansloos. Zeventig kilometer voor het einde, met de Cima Gallisterna (2,7 km aan 6,4%) op komst, kwam opeens de Franse equipe naar voren met kopman Julian Alaphilippe. Ook de Belgen en de Slovenen lieten zich zien.

Frankrijk opent de finale
Een demarrage bleef uit, maar het peloton werd onder de Franse druk wel al flink uitgedund. Ook werden de laatste twee vroege vluchters op 70 kilometer van de meet bedankt voor bewezen diensten. Frankrijk besloot om het tempo te onderhouden bij het ingaan van de voorlaatste ronde. Tourwinnaar Tadej Pogačar kreeg op het circuit te maken met een lekke band, maar hij wist na een fietswissel snel terug te keren. België had op dat moment het commando overgenomen van Frankrijk.

foto: Cor Vos

Op de voorlaatste klim van de Mazzolano (2,8 km aan 5,9%) bepaalden de Britten en de Belgen het tempo. De Nederlandse kopman Tom Dumoulin hing op dat moment in het laatste wiel van het peloton, maar hij wist snel wat plaatsen op te schuiven. Met een hoog tempo werd vervolgens aan de Cima Gallisterna begonnen. Pogačar opende daar de aanval, maar hij kreeg niemand mee. Benoot koos ervoor om tien seconden achter de Sloveen het tempo te bepalen. Een veertigtal renners maakte op dat moment nog deel uit van de favorietengroep.

Dumoulin springt naar Pogačar toe
Pogačar breidde op weg naar het circuit zijn voorsprong uit naar vijftien seconden. Ondanks achtervolgend werk van Wellens en Benoot liep de Sloveen uit naar 25 seconden bij het ingaan van de slotronde op Imola. Op de Mazzolano kwam de tegenaanval uit het peloton van Tom Dumoulin. De Nederlander dichtte een gat van zeven seconden op Pogačar, maar de favorietengroep wist nog voor de top aan te sluiten bij het kopduo.

Vincenzo Nibali versnelde op de top en kreeg Mikel Landa, Rigoberto Urán en een alerte Van Aert mee. Het viertal kwam echter niet weg, waardoor dertig renners afstormden op de laatste klim van de dag. Op de laatste Cima Gallisterna moest de beslissing vallen. Een groepje met Van Avermaet en Alaphilippe leek vlak voor die klim weg te rijden, maar de samenwerking was niet ideaal. Benoot wist met een laatste inspanning zijn kopman Van Aert alles weer bij elkaar te brengen.

foto: Cor Vos

Alaphilippe wacht tot de laatste klim
Van Avermaet gooide op de steile Cima Gallisterna het tempo de hoogte in. Marc Hirschi versnelde vanuit zijn wiel en hij kreeg Van Aert, Nibali, Alaphilippe, Roglic, Schachmann, Kwiatkowski en Fuglsang in zijn wiel mee. Een groepje met Dumoulin volgde op korte achterstand. Vlak onder de top plaatste Alaphilippe een splijtende demarrage waarop iedereen moest passen. Hij sloeg direct een gat op vijf renners: Fuglsang, Kwiatkowski, Van Aert, Hirschi en Roglic.

Bij het ingaan van de afdaling was het gat acht seconden, maar de Fransman wist die voorsprong te verdubbelen. De aanwezigheid van de snelle Van Aert zorgde ervoor dat de achtervolging lastig op gang kwam. Toch wisten de jagers het verschil rond de twaalf seconden te houden. In de afdaling richting het Formule 1-circuit konden de vijf achtervolgers Alaphilippe zien rijden, maar dat was op tien seconden.

foto: Cor Vos

Alaphilippe rondt het af, Van Aert sprint naar zilver
Bij het opdraaien van het circuit in Imola, drie kilometer van de meet, was het verschil dertien tellen. Alaphilippe viel niet stil en ondanks verwoede pogingen van Van Aert kon hij het gat niet dichtrijden, waarna het tempo stilviel bij de achtervolgers. De Franse springveer mocht zich daardoor klaarmaken voor het juichgebaar en de wereldtitel in ontvangst nemen. Voor het eerst sinds 1997 bezorgt hij zijn land de wereldtitel bij de mannen.

De sprint van de achtervolgers werd eenvoudig gewonnen door Van Aert, die eerder deze week ook al tweede werd op het WK tijdrijden. Marc Hirschi veroverde het brons door Kwiatkowski nipt voor de blijven. Tom Dumoulin was de beste Nederlander, hij kwam net buiten de top-10 in een groep op 53 seconden over de finish.

Volgend jaar in Vlaanderen
Het WK wielrennen vindt volgend jaar (18-26 september 2021) plaats in Vlaanderen. De tijdritten starten in Knokke-Heist en finishen in het historische Brugge. De wegkoersen vertrekken dan weer uit Antwerpen, om te eindigen in studentenstad Leuven.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

417 Reacties

Jack_Ace 27 september 2020 om 16:36

Beste 2 op de beste 2 plaatsen in de juiste volgorde

0
Binda 27 september 2020 om 16:42

De drie besten zelfs. Prachtig podium.

0
Wheely 27 september 2020 om 17:13

Heul mooi podium!

0
Gladiool 27 september 2020 om 16:36

Knappe overwinning, mooie wereldkampioen.

0
Vinyakke 27 september 2020 om 16:37

Mooie ploegmaat die roglic, denk dat wout volgend jaar toch iets minder gemotiveerd zal zijn om in het treintje van jumbo goed door te peren…

0
rogierb 27 september 2020 om 16:39

edit wf: niet doen

0
Panache 27 september 2020 om 16:43

Of terugbetaling voor de waaieretappe? Want bij een goede verstandhouding had Roglic veel meer mogen doen. De man zit iets dwars lijkt het.

0
Merlinappa 27 september 2020 om 16:43

Tsja, je moet toch wat over hebben om voor die 6e plek te sprinten ofniet?

0
vanSpringel 27 september 2020 om 16:43

Zo te lezen heb je nog nooit kapot en leeg op een racefiets gezeten.

0
YurdiGaga 27 september 2020 om 17:00

Kan zich toch niet kapot rijden voor een ander, zoals een ander 3 weken dat voor hem gedaan heeft?

0
SprintMaster 27 september 2020 om 17:09

De Belgen moeten eens ophouden te denken dat dit een ploegenwedstrijd is, net zoals Lefevre nu ook min of meer suggereert.

0
YurdiGaga 27 september 2020 om 17:09

Zo te lezen heb jij nog nooit op een koersfiets gereden.

0
Maglia Rosa 27 september 2020 om 17:17

Heel terecht dat de Belgen afgeven op Roglic.

In beginsel is het inderdaad een landenwedstrijd en rijdt Roglic voor Slovenië. De aanval van Pogi zal onderdeel van het strijdplan van Slovenië/Roglic zijn geweest, dus dan kun je Roglic zijnde niet zomaar gaan knechten voor Van Aert. Maar heeft Roglic er alles aan gedaan om voor zijn land een medaille te halen? Nee. Vanuit dat oogpunt had hij na de klim gewoon zijn benen stil moeten houden en moeten gokken op een late uitval.

In de laatste kilometers was wel duidelijk dat Roglic hier geen medaille ging halen. Op dat moment had hij MOETEN besluiten om zich volledig op te offeren voor Van Aert. Dan hadden de Slovenen hem vast niet kwalijk genomen. Er zat echt nog wel iets in de tank, anders kun je in de slotsprint het wiel ook niet houden. Of denken degenen die zich afvragen of anderen ‘wel eens op een racefiets hebben gezeten’ dat je bij zo’n eindsprint na 260km gewoon in het wiel kunt blijven als je echt helemaal leeg bent?

0
r525 27 september 2020 om 17:54

Laten we de rollen eens omdraaien:
Moeten in normale wedstrijden mensen ook opeens gaan knechten voor renners van andere ploegen met dezelfde nationaliteit?

0
Romāns Vainšteins 27 september 2020 om 17:56

maar Maglia, hoe sluit je precies uit dat Roglic de zwakste vooraan was? Had tot dan toe niks gedaan, blijft achterin hangen, komt niet aan sprinten toe. Dat klinkt voor mij als leeg, vanwaar de levensgrote aanname dat hij nog over had?

0
Ivanoviclover 27 september 2020 om 17:57

Nee, want een normale wedstrijd is geen wk.

0
-Stijn- 27 september 2020 om 16:37

hopelijk weigert van Aert nog te knechten voor Roglic

0
Pieterboy 27 september 2020 om 16:38

Roglic kon niet meer

0
Vinyakke 27 september 2020 om 16:40

Nee hoor, je kan altijd even peren en dan loslaten, nu klampt hij aan tot aan de finish, had totaal geen zin!

0
ToBe 27 september 2020 om 16:42

Drie weken werken voor je kopman en als die iets kan terug doen, dan doet hij dat niet.
Ook al was Roglic kapot, dan nog blijf je proberen voor Van Aert.

0
007 27 september 2020 om 16:42

Ze rijden toch voor hun land of niet dan? Doe niet zo zielig

0
Gees77 27 september 2020 om 16:45

Wat een gehuil over Roglic die niet rijdt voor Wout. Het doet pijn zeker.

0
SoloSlim 27 september 2020 om 17:13

Blijft een landenkoers.. Laat me niet lachen.
Enkel op papier, ja.
Zal zeker besproken eens terug samen bij Jumbo, maar zat waarschijnlijk gewoon piepedood.

0
Glorious 27 september 2020 om 17:40

Roglic zat KAPOT. Moeilijk te snappen.

0
Romāns Vainšteins 27 september 2020 om 16:38

Beklijvend wk. geen top koers maar wel lekker spannend en met name retesnel.

Dat Roglic hier nou niet bepaald van Aert heeft weten ‘terug te betalen’ zal enigen behoorlijk doen overkoken. Volgend jaar misschien van Aert gewoon op kop in de waaieretappe en Roglic gaatje dicht rijden?

Ik denk persoonlijk dat Roglic niet meer de beste benen had eigenlijk, Kwiat was aan het slepen als een malle, Fugl en Hirschi zaten er ook niet 100% in. Van Aert had iets meer op kop moeten komen als allersnelste en eventueel weg moeten springen, net iets te behoudend en dan verlies je van geweldenaar Alaphilippe die op zijn eentje geen meter prijsgeeft.

0
HoofdIsVrij 27 september 2020 om 16:40

Eens. Beklijvend is het juiste woord.

Mooi podium, straffe top 10.

Hirschi wel de ontdekking van dit rare seizoen.

0
fietsvriend 27 september 2020 om 16:42

Leuk WK op een prachtig rondje, had graag WvA in de regenboogtrui gezien maar wat een WK voor die man.
Dumoulin viel me niet tegen, NL in de breedte was wel heel mager.
Roglic leek stuk te zitten om nog iets te doen voor WvA.
En Hirschi, wat is dat joh.

Ik steek een kaarsje op voor Wuyts en Hollow Knight – sterkte mannen.

0
platteprijs 27 september 2020 om 16:46

Tsja als je beneveld bent door de adrenaline dan ga je rare dingen roepen zoals een Sloveen die voor een Vlaming op kop moet rijden.

0
Wielerbier 27 september 2020 om 17:09

Als je de ‘beste benen niet meer had dan wordt je geen 6de maar rij je een ‘gat’ dicht voor je dagelijkse ploegmaat. Egoïst

0
Romāns Vainšteins 27 september 2020 om 17:57

Je bedoelt dat gat op die Camembertvreter waar ze met zijn 5en geen seconde vanaf kregen? Dat had ie inderdaad even dicht moeten poefen.

0
Danny81 27 september 2020 om 16:38

Roglic heeft voor mij vandaag volledig afgedaan. Ik hoop dat ze hem snel wieberen bij Team Jumbo. En dan ben ik niet eens een Belg..

0
rogierb 27 september 2020 om 16:41

Weet je wie ook geen Belg is? Roglic!

0
La Primavera 27 september 2020 om 16:43

@rogierb +1 Sneu volk die de realiteit compleet zijn verloren in de Jumbo/Roglic haat. Van Aert een steengoede coureur maar kwam helaas net te kort. De beste wint nu dit WK gewoon.

0
ToBe 27 september 2020 om 16:43

Volledig mee eens. Was het Dumoulin geweest, die had op kop gereden.

0
vanSpringel 27 september 2020 om 16:45

Aandelen bij TJV ?

0
Bruine Koersbroek 27 september 2020 om 16:46

Je kon toch zelf ook wel zien dat Roglic volledig kapot was op het einde..

0
04398 27 september 2020 om 16:48

Je bent zo een grote wielerfan dat je 2 jaar achterloopt. Lotto is al geen sponsor meer van de ploeg. En Roglic was al kapot toen hij boven kwam op de beklimming dus dan waren zijn aflossingen ook niet voldoende geweest om terug te komen.

0
Bami Bal 27 september 2020 om 16:55

Roglic zit toch bij Jumbo Visma?

0
SprintMaster 27 september 2020 om 17:12

Het was natuurlijk eerst aan Van Aert om zelf het gat dicht te rijden. Daar begon hij veel te laat mee.

0
Danny81 27 september 2020 om 17:23

Als feedback op reacties dat het een landenwedstrijd is: Natuurlijk had ik het het 100% begrepen in een situatie dat Pogacar op kop had gereden. Maar dit was een gezamenlijk belang om Alaphilipe terug terug te halen. Om dan zo niet thuis te geven bij een ploeggenoot die 3 weken alles heeft opgeofferd.. Ik ben klaar met Roglic!!

Ook bij Jumbo kan ik mij trouwens geen moment terug halen dat hij zich heeft opgeofferd voor een team maat. Op het moment dat hij zelf niet kan winnen, is hii meestal snel klaar.

En sorry dat ik in de emotie het team nog even Lotto noemde. Ik weet best dat het al even Jumbo Visma is.

0
stalle 27 september 2020 om 18:14

Ben blij voor Julian.Was gewoon de beste vandaag.
Wouter had beter voor de ploeg van Patrick Lefevere gekozen.

0
NDI22 27 september 2020 om 18:38

Toen Dumoulin ging rijd Belgie, met WvA in 2e positie, het gat ook gewoon dicht. Landenwedstrijd.

0
Haanaf 27 september 2020 om 16:38

Geweldig slot en een mooie overwinning.

En als bonus een wereldkampioenstrui die we in de komende klassiekers gaan zien.

0
La Primavera 27 september 2020 om 16:38

Aan alle mensen die hier Roglic weer blamen.. die man zat stikke dood. Triest volk.

0
Murcia 27 september 2020 om 16:42

Was ook zo, maar het is veel makkelijker om de schuld in de schoenen van Roglic te schuiven dan eerlijk toe te geven dat Wout niet mee kon met Julian.

0
vanSpringel 27 september 2020 om 16:45

+1

0
La Primavera 27 september 2020 om 16:45

Het is er echt over hoe mensen hier hun gal spuwen al weken lang. Misschien moeten ze zelf maar eens op een koersfiets gaan zitten. Binnen de ploeg spreekt iedereen vol lof over ploegmaat Roglic inclusief Van Aert. Wie zijn al die mensen hier dan om daar iets anders van te vinden?

0
Wielerbier 27 september 2020 om 17:06

Paljas. Ik wil je reactie wel eens lezen als de naam Wout vervangen is door Tom..
Tijd voor Jumbo om afscheid te nemen van
Roglic en alle ballen op Tom en Steven te zetten voor de rondes en wout voor dit type
Races en de klassiekers. En btw Allaphil
= topper

0
Maarten_85 27 september 2020 om 16:39

Al in Parijs was het duidelijk dat Roglic geen greintje teamspirit heeft. Ook toen weigerde hij als enige om van Aert een handje te helpen, ondanks al het werk dat de Belg voor hem had gedaan. Dat weigerde hij nu ook.

Een klein coureurtje. Ik zou van Aert willen vragen om nooit meer een meter op kop te rijden voor hem. Hij is het niet waard. Op geen enkel vlak.

0
rogierb 27 september 2020 om 16:41

edit wf: niet doen

0
Binda 27 september 2020 om 16:45

wat ren boze Belgen hier zeg. Wie vertelt ze dat Roglic een Sloveen is?

0
vanSpringel 27 september 2020 om 16:46

Dan vraag je dat toch ! Direct op de man af.

0
Maarten_85 27 september 2020 om 16:56

Rogier en Binda, ik snap dat jullie na drie weken Tour en misschien ook de wedstrijdjes ervoor nog niet helemaal begrijpen hoe het wielrennen in elkaar zit. Ik raad jullie dus aan om eerst de koers nog een paar jaartjes te volgen en dan pas commentaren te plaatsen op een wielersite. Er bestaat zoiets als wederdiensten, ongeschreven regels en andere geplogenheden die je als nieuwkomer pas geleidelijk aan leert kennen.

En als je (wellicht) nog niet helemaal overtuigd bent, welke medaille dacht Roglic nog te kunnen behalen voor Slovenië door nauwelijks mee te rijden? En welke medaille kon hij daarentegen voor de Jumbo Visma-renner uit de brand slepen door het wel te doen?

0
Kelder is de Man 27 september 2020 om 17:07

Ah.. Het Jullie weten er nog niet zoveel vanaf argument. Als je daar mee aan komt, doe je niet meer mee.

0
Wheely 27 september 2020 om 17:12

Hahaha ik ga stuk!

0
Romāns Vainšteins 27 september 2020 om 17:13

Leg jij met je aanmatigende toontje anders eerst even uit hoe je zag dat Roglic nog veel over had, Doorak, Usernummertjezoveel, of hoe je weggehoonde alias ook alweer luidde.

0
Maarten_85 27 september 2020 om 17:26

KidM en RV: Gelieve de dingen niet uit hun context te halen. Zo'n aanmatigend toontje is op zijn plaats als je kleinerende reacties leest van mensen die – laat ons eerlijk zijn – geen idee hebben van hoe het er in het peloton aan toe gaat. Mensen die twee truitjes zien met een verschillend kleurtje en meteen denken aan sporten die ze wellicht beter kennen en waar het inderdaad niet de gewoonte is om eens "een praatje" te gaan doen met elkaar. Van Aert heeft dat overigens wel gedaan in dat tussenstuk.

Jullie gaan trouwens toch niet beweren dat Roglic mee kon over die zware klim en daarna geen poot meer kon uitsteken? Het zou mij niet verbazen mocht Roglic dat excuus in de interviews achteraf zou inroepen, maar dat zou extra laag-bij-de-gronds zijn van hem. Als dat zo zou zijn, zou hij ook niet in dat groepje kunnen finishen.

0
Kelder is de Man 27 september 2020 om 17:32

KidM.. Dat wordt mn nieuwe rapnaam.

0
Romāns Vainšteins 27 september 2020 om 17:42

Nee Maarten, jij bent degene met de plaat voor zijn kop, iedere bezoeker hier weet hoe een wk werkt. Roglic had v Aert alleen maar verder in de shit gebracht met kop werk want hij ging gewoon op zijn hardst trager dan de winnaar. Of dan nogmaals, jij kon met al je ervaring inschatten dat Roglic de man was die de boel terugrijden kon, hoe?

0
Kelder is de Man 27 september 2020 om 17:55

Wat RV zegt. Die jongen zat stikkedood, de minste van de groep. Heeft het zelfs nog geprobeerd, een paar keer overpakken, maar dat hielp nou niet echt. Denk zelfs dat hij graag Wout had willen helpen. Maar jij hebt duidelijk een bredere kennis en knowhow, daar kunnen we niet tegenop.

0
Maarten_85 27 september 2020 om 17:56

KidM en RV: Ik heb na het posten van mijn commentaar de nabeschouwing bekeken en daarin werd alles wat ik beschreef, praktisch identiek verwoord. De meesten hier hebben het niet zo voor Wuyts, maar ook De Cauwer en co deelden die mening. José De Cauwer is met voorsprong de meest gerespecteerde stem bij het Nederlandstalige publiek en iedereen hangt altijd aan zijn lippen als hij uit zijn rijke ervaringen put om een gefundeerd beeld te schetsen van wat er in de koers gebeurt. Het is jammer voor de Nederlanders die alleen op de NPO afstemmen (wat de meesten hier hopelijk niet doen), maar met het commentaar van een Ducrot ga je natuurlijk nooit de inzichten ingelepeld krijgen die de echte kenners wel te bieden hebben.

En als het dan De Cauwers woord is tegen dat van jullie, dan ben ik blij dat mijn mening door hem ondersteund wordt en niet door jullie.

0
Kelder is de Man 27 september 2020 om 18:08

Wat fijn Maarten. Geniet van je overwinning.

0
Maarten_85 27 september 2020 om 18:18

Blijven minachtende opmerkingen maken. En zoals ik al zei: louter omdat ik een mening verwoord die blijkt gedeeld te worden door de kenners op Sporza en omdat ik kleinerende reacties op die mening moest pareren. Dikke pluim, KidM.

Je had ook kunnen toegeven dat mijn eerste commentaar dan toch niet zo overdreven was en dat de reacties daarop onnodig onvriendelijk waren. Een gemiste kans.

0
Kelder is de Man 27 september 2020 om 18:27

Tsja.. wat moet ik dan. Je hebt je kennis gestaafd aan de woorden van Jose. Daar valt toch niets tegen in te brengen. En als dit een kans was, zou m'n leven wel heel sneu zijn.

0
Romāns Vainšteins 27 september 2020 om 18:35

Degene die het gat moest en de enige die het wellicht kon dichten was van Aert zelf. Die was keurig door de ploeg afgezet, had de beste benen en heeft de snelste sprint. Hij heeft volkomen begrijpelijk gegokt en verloren. Het getuigt van bijzonder weinig inzicht om nu Roglic de schuld er van te geven, meer van vooringenomenheid die objectiviteit en daarmee kennis vertroebelt, maar daar hadden er meer last van getuige het falende Sporza de laatste tijd op wie van Aert als een in de neus gepropt ether flesje werkt.

0
Maarten_85 27 september 2020 om 19:30

Ja, goed bezig, RV. Knap dat je nu ook nog wat mijn woorden gaat verdraaien. Ik heb nergens gezegd dat het “de schuld” is van Roglic, enkel dat dit het moment was om eens wat terug te doen voor de man die zijn eigen ambities in de Tour en voor de rest van het seizoen in ruime mate opgeofferd heeft om hem de Tour te doen winnen. Dat weigerde hij op de Champs-Élysées en dat weigerde hij nu opnieuw op een moment dat er voor hemzelf niets meer te rapen viel.

Bovendien ga je nu met je superieure verstand verklaren dat jij het beter weet dan al die mensen bij Sporza samen en dat zij allemaal falen in hun analyse. Wie slaat er dan een aanmatigend toontje aan!

0
Lalsacien 27 september 2020 om 20:05

@Maarten_85 heb je gelezen wat Wout en Roglic erover zeiden?

0
Maarten_85 27 september 2020 om 20:30

Het argument "de renner zegt dat…" is een heel dankbaar argument in het geval van WvA. Je hebt veel renners die wel meteen de grote woorden zouden gebruiken, maar zo is hij niet. Dat bescheiden en wat bedeesde karakter is trouwens een typisch Vlaamse eigenschap en zeker in de huidige generatie Vlaamse coureurs kan ik er niet meteen uitzonderingen op bedenken (overigens ook bij de Nederlanders tegenwoordig opvallend weinig). Wel in het verleden natuurlijk, zowel in het wegwielrennen als in de cyclocross. Maar WvA zal je voor de camera's nooit zien fulmineren. Een brave jongen en op en top prof tegenover zijn ploeg. Dat weten we van hem. Zijn berustende reactie werd dan ook voorspeld op Sporza. Roglic' reactie had ikzelf al aangekondigd. Zo moeilijk was dat niet.

Een heel ander verhaal is hetgeen binnenskamers allemaal uitgepraat zal moeten worden, maar daar zijn wij natuurlijk niet bij.

0
Lalsacien 27 september 2020 om 20:51

@Maarten_85 je zegt het zelf ” een brave jongen en op en top prof tegenover zijn ploeg”. In welk licht zie jij dan de breuk met zijn vorige ploeg?
Zonder tegengeluid van directe getuigen ga ik er vanuit dat de renners de waarheid vertellen over de koers. Van Aert, Hirschi, Roglic…
Sommige forumleden roepen dan wacht maar tot volgend jaar of tot die of die de ploeg verlaat dan komt de waarheid boven tafel. Dat vind ik een loos argument want we leven in het heden en niet in de toekomst.

0
Maarten_85 28 september 2020 om 02:20

Oei, je ziet hopelijk wel het verschil tussen enerzijds je rustig houden na een wedstrijd zodat je 'in the heat of the moment' geen uitspraken doet waarvan je later spijt kan krijgen (geschade ploegbelangen, tweespalt in het team) en anderzijds zorgvuldig een juridische case opbouwen tegen je teammanager vanwege gedragingen die absoluut niet door de beugel kunnen.

En ja, dat laatste zou een loos argument zijn. Ik heb zelf ook al gezegd dat wij niet kunnen weten wat er achter de schermen zal gebeuren. Wat ik en de anderen die mijn mening delen, wel als argument kunnen gebruiken, zijn de beelden uit de wedstrijd en de dingen die vroeger al gebeurd zijn. Wat dat laatste betreft, verbaast het mij (niet) dat geen één van jullie ingaat op mijn verwijzing naar vorige week, toen Roglic nagenoeg als enige van de ploeg weigerde op kop te rijden om WvA aan de overwinning te helpen op de Champs-Élysées. Blijkbaar geloven jullie dat hij toen ook te moe was na die lastige aanloop, waarin men zelfs de tijd niet nam om een glaasje champagne te drinken. Ik moet bekennen dat ik jullie behoorlijk naïef vind.

En dan zijn er nog de wedstrijdbeelden. Hoe verklaar je dat telkens WvA op kop kwam in de achtervolging, er dadelijk één of twee seconden afgingen van de voorsprong, maar in de momenten dat hij van kop af ging, de voorsprong weer groeide met drie seconden? Dat was natuurlijk het gevolg van het tactische spelletje van de anderen, die hoopten dat ze dankzij WvA's inspanningen méér op economie dan de andere renners vooraan konden geraken en met een goedgeplaatste demarrage alsnog naar het goud konden snellen. Roglic had daar WvA kunnen bijstaan door wel goed mee te werken en zich uit de naad te rijden, maar dat deed hij niet. Integendeel, hij sloeg zelfs een paar beurten over net op het moment dat ze binnen de tien seconden zaten en ze Alaphilippe net voor zich uit zagen rijden. De pundits op Sporza waren het erover eens dat als Roglic het echt had gemeend, hij een paar keer ferm had doorgetrokken of in de slotfase stevig op kop had gesleurd om dan een dertigtal seconden na de anderen over de streep te bollen. Zelfs Bram Tankink moest dat schoorvoetend toegeven, terwijl hij anders (in Extra Time Koers, Vive le vélo, …) altijd als advocaat optreedt voor TJV en zijn renners. Roglic deed dat niet en kwam rustig binnen met de rest. Rustig reed hij ook de laatste kilometers. Bekijk die nog maar eens opnieuw. Als jullie hem dan echt geloven dat hij helemaal tot het gaatje was gegaan, dan moet ik andermaal bekennen dat ik jullie behoorlijk naïef vind.

Roglic' ploegmaat behaalde geen goud, maar dat kon de Sloveen geen bal schelen. Zoals het hem in het vorige WK tijdrijden ook geen bal kon schelen dat hij de finishfoto van Dennis had verknald. Zoals ik helemaal in het begin al zei: het is een klein coureurtje. Op training misschien een toffe gast, maar qua collegialiteit een dikke nul.

Overigens, Alsacien, voor het geval je nu denkt dat ik dit zeg omdat ik verbitterd ben over het resultaat: Natuurlijk had ik keihard gehoopt op een Belgische zege. Maar als dat niet zou lukken, hoopte ik vooral dat de overwinning voor Alaphilippe zou zijn. Niet omdat ik zo hard supporter voor hem persoonlijk – dan had een Fuglsang, een Hirschi of een Kwiato ook gerust mogen winnen. Maar met Alaphilippe gaat de regenboogtrui natuurlijk wel naar mijn favoriete ploeg. En als je wil weten hoe dat voelt, dan moet je met alle Nederlandse fans maar eens een weekje terugkeren in de tijd.

0
doorak 28 september 2020 om 04:27

Romāns Vainšteins 27 september 2020 om 17:13
Jij snapt er vaak geen hout van en tracht te veel Freek de Jonge uit te hangen. Wanneer je dat een keer wordt duidelijk gemaakt en terecht zo blijkt dan zijn de rapen gaar.

Overigens was duidelijk dat Rogla stuk zat en nog amper aan kon klampen. Deed een paar kopbeurten in de finale maar dat bracht ze niet veel dichterbij.
De Belgen die hier Wuyts volgen zijn evenzo idioot als jij. Het type wat vroeger op de cross de tegenstander met een bierbeker urine in het gezicht smeet.

0
Maarten_85 28 september 2020 om 07:50

Wat RV's bericht betreft, kan ik kort zijn: Ik heb hier maar één account. Ik vermoed dat hij zijn reactie gewoon op de verkeerde plaats heeft gepost.

Maar dan Dooraks reactie: "De Belgen die hier Wuyts volgen zijn evenzo idioot als jij. Het type wat vroeger op de cross de tegenstander met een bierbeker urine in het gezicht smeet." Na alles wat ik geschreven heb, vat jij dat allemaal domweg op die manier samen, alsof ik achter goeroe Wuyts aan hol in een idiote en dronken meute slippendragers – onder wie De Cauwer en zovele anderen met veel wielergezag? Kijk, ik begrijp dat ik hier op een wielersite ben en dat ik dan niet het intellectuele niveau slash fatsoen kan verwachten dat ik wel tegenkom op fora gespecialiseerd in mijn vakdomein, maar dit is ronduit stuitend. Dit overtreft zelfs de berichten die ik helemaal bovenaan moest lezen. Als je moeite hebt om argumenten met gepast decorum onder woorden te brengen, tot daar aan toe. Maar reageer dan niet op mijn berichten. Je maakt jezelf namelijk een klein beetje belachelijk.

0
doorak 28 september 2020 om 15:32

Inderdaad Maarten _85 ook ik heb maar 1 account.
Verder is mijn tekst primair gericht op Romain Vainstains en daarnaast op alle doldwaze lieden alhier die een Planckaert en Wuyts napraten. Lieden met een waas voor de ogen en absoluut menen dat een Roglic in de finale het gat had kunnen dichtrijden voor Wout. Dan moet je wel blind zijn. Hij deed nl 2 pogingen en kwam niet dichterbij. Op is op.

Wanneer je dan zo eea volhoudt zoals jij ben je ook een figuur met een waas voor de ogen zoals ook Vainstains dat heeft zodra iemand hem van repliek dient.

0
Federico Bahamontes 27 september 2020 om 16:39

Prachtige wereldkampioen en mooie top 10.

Maar kunnen we Wuyts alsjeblieft laten opnemen in een inrichting? In de Tour was het al belachelijk maar wat hij vandaag weer allemaal uitkraamde kon echt niet..

0
Romāns Vainšteins 27 september 2020 om 16:44

Voorbeelden!

0
Romāns Vainšteins 27 september 2020 om 17:14

Wow, kennelijk kijkt men daar echt niet meer tegenwoordig.

Of is er iemand nog de mooiste 10 aan het samenvatten?

0
Kelder is de Man 27 september 2020 om 19:02

Ben overgeleverd aan npo en de Britten op Tiz, dus ook wel in voor een Wuyts compilatie.

0
moa 27 september 2020 om 16:39

Eerst weigerde Dumo, dan Roglic om te helpen. Mooie ploeg.

Ala verdient gewonnen. WVA sterkste man in koers op een parcours dat niet het zijne is.

0
nobrakes 27 september 2020 om 16:49

Wat een onzin, op het moment dat het moest kon van aert niet mee

0
Gees77 27 september 2020 om 16:49

Nee Wout niet de sterkste. Hij kon ala niet volgen. Zelfs Fuglsang en Kwiat leken me nog iets sterker op die laatste klim.

0
007 27 september 2020 om 16:50

Alle parcoursen liggen WVA tegenwoordig. En de sterkste wint hier gewoon

0
Jooop 27 september 2020 om 16:52

De koers werd op dit parcours afgewerkt. Flip was dus de beste man in koers. Dit parcours was ervoor gemaakt om op het laatste steile gedeelte de beslissing te forceren. Dat deed Flip. Zelf aangevallen en alleen weggebleven. Dan ben je de sterkste man in de koers.

0
La Primavera 27 september 2020 om 16:53

Sinds wanneer hebben Dumoulin en Roglic een Belgisch paspoort? Dat heb ik even gemist denk ik. Reed Van Aert lek? Had hij materiaal pech? Hij kon Flipje toch gewoon volgen als hij de beste was?

Verdiende winnaar en een verdiende nummer 2 en 3. Bizar wel hoe goed WvA en Hirschi nog zijn na de Tour. Worden leuke jaren!

0
Bami Bal 27 september 2020 om 16:56

Volgens mij was Alaphillipe de sterkste man in koers.

0
vantheman 27 september 2020 om 16:39

Uiterst verdiende winnaar. Had toch gehoopt dat Roglic wat meer werk kon (of wou?) Opknappen in de achtergrond voor Wva na al het werk van Wva voor Roglic in de TDF…

0
osca freire gomez 27 september 2020 om 16:39

Logisch dat Roglic niet meer overnam dan de rest van het groepje. Het blijft een landenwedstrijd.

0
Vinyakke 27 september 2020 om 16:42

Want dit resultaat is veel beter?

0
chiller87 27 september 2020 om 16:52

Dries devenyns weigerde een selectie omdat hij niet achter ala wou rijden. Roglic had gwn meer moeten doen. Denk dat de jumbo ploegleiding hier niet mee kan lachen.

0
Joaquim Agostinho 27 september 2020 om 17:16

Onzin natuurlijk. Ik denk dat de ploegleiding van TJV heel blij zou zijn geweest met een Wereld Kampioen. Als Roglic daar een kleine bijdrage aan had geleverd door een keer goed door te trekken, zou niemand daar vreemd van opgekeken hebben.

De beste heeft overigens gewonnen, knap dat Hirschi nog derde wist te worden.

0
NDI22 27 september 2020 om 18:42

Een goede Roglic wordt toch ook geen 6e in dat groepje in een sprint. Die legt Fuglsang er achterstevoren nog op normaal gesproken, dat zegt genoeg over hoe kapot hij zat.

0
Hollow Knight 27 september 2020 om 16:39

Heel mooie koers. Alaphilippe de sterkste / slimste van de hoop en dus gewoon de verdiende winnaar.

Als ik Van Aert was zou ik volgend jaar wel geen meter kopwerk meer doen voor Roglic.

0
rogierb 27 september 2020 om 16:46

edit wf: niet doen

0
Miko1983 27 september 2020 om 16:49

Beter had hij meegeholpen in de waaieretappe pogacar op een minuut of 2 extra te rijden in plaats van onder druk van een hele natie voor eigen kans te moeten gaan. Dan had België wellicht nu een wereldkampioen. V Aert gewoon net niet goed genoeg…en mistte een echt goede Belgische k necht op t einde

0
007 27 september 2020 om 16:51

En ook niet voor Tom! Die reed ook niet in het Belgen treintje. En Benoot zou ik ontslaan bij zn ploeg. Die rijdt toch niet bij Jumbo

0
Hollow Knight 27 september 2020 om 16:58

Dumoulin reed gewoon zijn eigen koers, dat recht heeft hij.

Roglic daarentegen zat te slepen en weigerde ook maar een beetje te helpen.

En LOL dat jullie zeuren over die waaieretappe. Van Aert heeft daar Roglic een hele dag uit de wind gehouden. Zonder Van Aert werd hij daar op minuten gereden. De dag er na gaf Roglic Pogacar trouwens 40 seconden cadeau… Eigen schuld, dikke bult.

0
Miko1983 27 september 2020 om 17:02

Hoe staat t met de bloeddruk Holle??

0
Hollow Knight 27 september 2020 om 17:09

Vrij goed, ik ben een fan van Alaphilippe.

Als jij denkt dat WVA volgend jaar 3 weken op kop gaat sleuren voor Roglic ben je dommer dan ik dacht. Dat is game over voor de laffe Sloveen.

0
Miko1983 27 september 2020 om 17:23

Maak je niet zo belachelijk dan…anders heb je vanavond weer een slaappilletje nodig. Flipke was vandaag de sterktste..dus gefeliciteerd

0
Hollow Knight 27 september 2020 om 17:27

@miko

Kan jij eigenlijk lezen? Ik zeg toch dat Alaphilippe de sterkste was en dus ook de verdiende winnaar.

In het wielrennen wint echter niet altijd de sterkste dus een wederdienst van Roglic had mooi geweest.

Wout gaat volgend jaar niet meer knechten voor Roglic. Dat zeg ik je nu al. :)

0
Miko1983 27 september 2020 om 18:13

Eerder voor dumoulin idd…mee eens holle

0
Groetjesaandevoetjes 28 september 2020 om 07:23

Aldus Hollow Knight met zijn glazen bol

0
JumbowintdeGiro 27 september 2020 om 16:39

10 landen in top10.

0
RodyTur10 27 september 2020 om 16:43

Mooi internationale uitslag.

0
Murcia 27 september 2020 om 16:40

Ik was in slaap gesukkeld tot de aanval van Pogacar, Daarna een verwachte aanval van Julian die nu net iets sterker was op de laatste klim. Het verschil met Wout was er duidelijk en dus een meer dan terechte winnaar. Belgische ploeg uitstekend gereden maar Wout werd bergop er net afgereden en dat maakt het verschil.

0
CechRepublic 27 september 2020 om 16:40

edit wf: niet doen

Volgens mij kon Roglic niet beter. Werd min of meer uit het wiel gereden als WvA echt aanzette.

0
oscarito1908 27 september 2020 om 16:40

Roglic laat hier zijn slechtste kant zien. Die had meer moeten doen.

0
La Primavera 27 september 2020 om 17:09

Wat heeft Roglic anders gedaan dan die andere 50 die het WK niet hebben gewonnen? Ze hadden allemaal de benen niet om Alaphilippe te stoppen. Gek dat je dan Roglic benoemd, zat geen Sloveen meer bij hem in het groepje en hij had de minste benen. Misschien zou hij gewoon kapot zitten? Heel misschien hoor..

0
La Primavera 27 september 2020 om 17:09

Wat heeft Roglic anders gedaan dan die andere 50 die het WK niet hebben gewonnen? Ze hadden allemaal de benen niet om Alaphilippe te stoppen. Gek dat je dan Roglic benoemd, zat geen Sloveen meer bij hem in het groepje en hij had de minste benen. Misschien zou hij gewoon kapot zitten? Heel misschien hoor..

0
Lange 27 september 2020 om 16:41

Wordt gezellig in de Jumbo bus. Primoz had wel wat meer mogen doen.

0
CechRepublic 27 september 2020 om 16:41

Wtf, wat heeft Dumoulin WvA misdaan in deae koers?!?!

0
Vic413 27 september 2020 om 16:41

Alaphilippe à la Philippe

0
Lalsacien 27 september 2020 om 17:08

Bravissimo!

0
xistnc 27 september 2020 om 17:28

#ikvindmooigevonden

0
Guushovd 27 september 2020 om 16:41

En wat een focking mooi parcours. Hopelijk komen ze hier nog eens terug.

0
Chris Van Uden 27 september 2020 om 16:49

Eens!

0
de nieuweMerckx 27 september 2020 om 20:15

Rondje misschien net iets te lang?

0
Dikke Vrouw 27 september 2020 om 16:41

Roglic teveel Sloveen te weinig echt Jumbo man… Jammer jammer

0
Alto de angliru 27 september 2020 om 16:41

Man man man wat een gehuil hier weer, als Woutje sterk genoeg was had ie hem zelf moeten terug halen of Flip moeten volgen op de klim

0
Wielerbier 27 september 2020 om 17:02

Paljas. Ik wil je reactie wel eens lezen als de naam Wout vervangen is door Tom..
Tijd voor Jumbo om afscheid te nemen van
Roglic en alle ballen op Tom en Steven te zetten voor de rondes en wout voor dit type
Races en de klassiekers. En btw Allaphil
= topper

0
gsmeken 27 september 2020 om 16:41

Sterke aanval van Alaphillipe. Roglic had hier Van Aert een dienst kunnen bewijzen voor zijn drie weken werk. Maar nee, hij reed een laffe koers en werd zesde

0
007 27 september 2020 om 16:47

Ja Dumoulin ook. Heeft ook niks voor WVA gedaan. En waarom rijdt Benoot in het Belgen treintje? Rijdt toch niet voor Jumbo

0
Groetjesaandevoetjes 28 september 2020 om 07:25

De belgen rijden zelf het gat dicht naar Dumoulin toen die aanging. Als al die ploegen redenaties opgaan dan zou Dumoulin nu ook niet meer bij Van Aert in de bus kunnen zitten. Maar ik kan je vertellen dat dat niet zo is, aangezien ploegen vandaag niks uit maakten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone