WK 2018: Mitchelton-SCOTT met sterk zestal in ploegentijdrit

zaterdag 22 september 2018 om 15:00
WK 2018: Mitchelton-SCOTT met sterk zestal in ploegentijdrit

foto: Marcel Koch

Een dag voor het begin van het WK heeft Mitchelton-SCOTT de selectie voor de ploegentijdrit aan het publiek geopenbaard. De Australische ploeg van Vuelta-winnaar Simon Yates staat met een sterk zestal zondag aan de start in Innsbruck. Daryl Impey, Cameron Meyer, Michael Hepburn, Luke Durbridge, Jack Bauer en Matteo Trentin zijn allen niet onbekend met het winnen van een ploegentijdrit.

Cameron Meyer, Michael Hepburn en Luke Durbridge hebben allen een baanachtergrond. In de ploegenachtervolging werden in het verleden door hen al meerdere wereldtitels behaald. Nu hopen de drie Australiërs ook op de weg een wereldkampioenschap te winnen. Hepburn en Durbridge waren daar in 2013 en 2014 al erg dichtbij; toen werden zij met het toenmalige Orica-GreenEDGE twee keer tweede.

Ook de selectie bij de vrouwen is bekendgemaakt. Annemiek van Vleuten zit zoals al eerder vermeld niet bij de selectie, maar met rensters als Jolien D’hoore, Sarah Roy, Georgia Williams, Gracie Elvin, Jessica Allen en Lucy Kennedy is de ploeg nog steeds een kanshebber voor de zege.

Selectie flag-au Mitchelton-SCOTT voor WK ploegentijdrit in flag-at Innsbruck
Mannen:
flag-za Daryl Impey
flag-au Luke Durbridge
flag-au Michael Hepburn
flag-it Matteo Trentin
flag-au Cameron Meyer
flag-nz Jack Bauer

Vrouwen:
flag-au Jessica Allen
flag-au Gracie Elvin
flag-nz Georgia Williams
flag-au Lucy Kennedy
flag-au Sarah Roy
flag-be Jolien D’hoore

Dit artikel delen:

7 Reacties

LyndaLid 22 september 2018 om 15:05

Die hebben wat mij betreft dus echt geen schijn van kans. Als het een vlakker parcours was geweest wellicht, maar je moet hier gewoon met 5 man over de klim naar Axams komen. En voor deze ploeg moet het tempo op de klim dan zoveel lager liggen dan bij bijvoorbeeld Sunweb en Sky, dat ze echt kansloos zijn.

josi 22 september 2018 om 15:14

Wel met je eens, die klim zal voor dit team wel een serieus probleem vormen. Aan de andere kant hebben ze ook niet veel keuze. Ze beschikken niet echt over goed klimmende tijdrijders of goed tijdrijdende klimmers, zoals bijv. BMC, Sunweb, Sky die wel kunnen opstellen.

LyndaLid 22 september 2018 om 15:21

Nee dat is waar natuurlijk. Ze kunnen niet echt beter, maar ze zien zichzelf na BMC en Sunweb als uitstekende kandidaat voor brons. En dan zeg ik no way.. Sky, Quickstep en Movistar (in die volgorde) wat mij betreft sowieso meer kans, en zelfs Katusha en LottoNL schat ik niet lager in dan dit team.

Random wielerliefhebber. 22 september 2018 om 16:53

ik zie mitchelton scott hier wel 3e worden achter bmc en sunweb. Dus de ploeg zelf is niet de enige

ivo001 22 september 2018 om 17:31

Impey toch nog op het WK.

josi 22 september 2018 om 18:49

Inderdaad wel opvallend. Hij is te vermoeid om in de wegwedstrijd te starten, zegt hij. Wat heb je dan in een zware discipline als de TTT te zoeken?

assen 22 september 2018 om 19:07

Mmm, ik vind dit een heel sterke ploeg hoor. Zou op podium kunnen komen. Welke ploegen zijn duidelijk sterker dan deze ploeg, behalve Sunweb? BMC wordt beetje overschat denk ik, die geef ik morgen niet de meeste kans.

Headlines

Materiaalzone

Populair