Mitchelton-Scott gaat verder als Team BikeExchange

vrijdag 1 januari 2021 om 09:02
Mitchelton-Scott gaat verder als Team BikeExchange

foto: Team BikeExchange

BikeExchange is de nieuwe hoofdsponsor van Mitchelton-Scott. Het online verkoopplatform voor fietsen en fietsaccessoires was in het verleden al hoofdsponsor van de opleidingsploeg,  maar wordt nu titelsponsor van zowel de mannen- als vrouwenploeg. Beide partijen tekenden een overeenkomst voor een seizoen, zo meldt de formatie in een persbericht.

Dit bedrijf, dat in 2007 werd opgericht, is al sinds 2015 als partner betrokken bij de ploeg. was in het verleden al naamgevend partner van de aan de WorldTour-formatie gelieerde opleidingsploeg. Vlak voor de Tour de France, niet lang na het klappen van de beruchte deal met Manuela Fundación, werd het logo van BikeExchange toegevoegd aan het tenue. In 2021 doet de Australische marktplaats voor alles wat met fietsen te maken heeft er nog een schepje bij op door als hoofdsponsor te fungeren.

Dat BikeExchange dit seizoen naamgever is van het mannen- en vrouwenteam stemt de CEO van het bedrijf vrolijk. “We zijn altijd trots geweest op ons partnerschap met de ploeg. Het past goed bij ons als internationale bedrijf”, zegt Mark Watkin. “Ondanks dat 2020 een lastig jaar was heeft de ploeg uitstekende resultaten behaald. We kijken uit naar de successen van het team in 2021.”

Darach McQuaid, voorzitter van GreenEDGE Cycling, is eveneens in zijn nopjes met de deal. “Met BikeExchange als naamgevend partner gaan we ons tiende seizoen in. Dat doen we vol ambitie en hongerig naar succes.”

De tenues van de ploeg werden gepresenteerd door Teniel Campbell en Simon Yates. Het logo van de nieuwe hoofdsponsor komt er veelvuldig in terug. Ook Giordana, Jayco en Bianchi staan op het shirt, dat niet meer doet denken aan de outfit van afgelopen jaren. Op de grotendeels zwart-witte outfit zijn op diverse plekken celeste accenten aangebracht.

Dit artikel delen:

18 Reacties

platteprijs 1 januari 2021 om 09:13

Minder dan Caja Rural maar hier toch opnieuw een zweem van Bora-Hans Grohe. Ik vind het niet lelijk, maar eerder een fantasieloze kopie. Het is in elk geval minder lelijk dan het shirt van afgelopen jaren, met het saaie zwart en viezige geel.

0
Fast Freddy 1 januari 2021 om 09:17

Hebben ze mooi een tweede materiaalsponsor achter de hand als bianchi wegvalt. Lekker goedkoop ;)

0
S'mon 1 januari 2021 om 09:45

Niet super, maar wel mooier dan sommige andere uitrustingen.

Het valt mij ook op dat de Biachi is veranderd (ik kan ook fout zijn). Ik vind hem iets minder stijlvol, maar ja…

0
Cochise 1 januari 2021 om 10:52

Gewoon andere paint-job van de Oltre en de Specialissima denk ik?

0
Jandepandaman 1 januari 2021 om 11:16

Zijn gewoon de Oltre XR4 en Specialissima met een ander kleurschema. Vind het ook een stuk minder charme hebben, meer dertien in dozijn zo.

0
HoofdIsVrij 1 januari 2021 om 11:15

Het shirtje komt nou niet over als een blijvertje zoals die van andere ploegen zoals bijvoorbeeld Jumbo, Sunweb, Sky, Lotto, Astana of Movistar.

Echt een eenjarige verbintenis shirtje.

0
CechRepublic 1 januari 2021 om 11:19

Weet nog niet wat ik lelijker vindt: de sponsornaam of het tenue.

0
Brabander 1 januari 2021 om 11:33

Die veranderen ook jaarlijks van naam zo onderhand. GreenEdge, Orica, Mitchelton en dan met diverse toevoegingen

0
KnightBiker 1 januari 2021 om 11:55

Bike exchange is een nood-sponsor, helaas geen lange termijn voor deze ploeg. En zal een hoop geld van de suikeroom-oom-eigenaar bij gemoeten hebben om de ploeg te behouden. Het shirtje is er niet beter van geworden, terwijl dit juist een kans is om via fans extra inkomsten te genereren: zie Edudcation-First: neem wat risico, doe iets geks, iets wat echt de aandacht trekt.

0
Verweggistan 1 januari 2021 om 12:02

BikeExchange is, net als Mitchelton en Jayco, een bedrijf van ploegeigenaar en miljonair Gerry Ryan. Ryan stopt vooral zijn eigen geld erin. Daarom zoeken ze ook een (co-)sponsor. (Dit soort niet zo moeilijk vindbare info/context mag ook best in zo'n artikel, ipv alleen het persbericht vertalen)

0
Frank V 1 januari 2021 om 12:23

Precies wat ik dacht.

0
Frank V 1 januari 2021 om 12:22

Weet nie wie die ontwerpt maar ze maken er toch vaak een potje van he. Net zoals bij Trek, rare figuurtjes op de buik en dan kleuren die niets met elkaar hebben. De enige meevaller is dat het tenue nu wel assorti is met de fiets.

0
HoofdIsVrij 1 januari 2021 om 13:45

Toch nog iemand die oogletsel heeft opgelopen tijdens de jaarwisseling.

Ten eerste, het is een vrouw. Ten tweede in de tekst staat: “De tenues van de ploeg werden gepresenteerd door Teniel Campbell en Simon Yates.”

0
fietsvriend 1 januari 2021 om 13:49

Spuuglelijk tenue, kent tot dusver zijn gelijke niet qua lelijkheid. Wat voor helmen hebben ze dit jaar?

0
FritsvanHoefelen 1 januari 2021 om 14:18

De Bianchi-kleur zit in het tenue, dus ik had verwacht dat men het tenue hier fantastisch zou vinden.
Maar dat valt tegen.

0
Gebruikersnaam 1 januari 2021 om 14:47

Te saai om het eigenlijk mooi of lelijk te noemen.

0
ProfrondeZevenbergen 1 januari 2021 om 16:20

Mijn hoofd is vrij van letsel. Ik lees bij oninteressante artikelen vaak alleen de kop of de eerste alinea en de foto. Ik begrijp nu dat dit een vrouw is. Dat was me dus niet opgevallen.

0
Murcia 1 januari 2021 om 16:28

Het tenue is Bora-light en ik had gehoopt op iets fantasievollers. Past natuurlijk wel beter bij de Bianchi qua kleurstelling dan TJV.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone