WK 2017: Frankrijk wijst Alaphilippe aan als kopman

WK 2017: Frankrijk wijst Alaphilippe aan als kopman

foto: Sirotti

woensdag 30 augustus 2017 om 08:58

Frankrijk heeft een groot deel van haar huiswerk klaar voor het WK wielrennen in het Noorse Bergen. De Franse bondscoach Cyrille Guimard heeft de eerste vier renners van zijn equipe bekendgemaakt. Het gaat om Julian Alaphilippe, Tony Gallopin, Anthony Roux en Lilian Calmejane. “Dit is de basis van onze ploeg”, vertelt Guimard.

“We houden rekening met meerdere scenario’s, maar we moeten niet vergeten dat het parcours 276 kilometer lang is”, gaat Guimard verder. “Alaphilippe is onze kopman en heeft met Roux en Gallopin twee ervaren renners om zich heen. Calmejane is dan weer wat jonger, maar hij is een goede puncheur. Het gevoel tussen deze jongens is uitstekend. Zij waren ook de ruggengraat van Frankrijk tijdens het EK in Plumelec, afgelopen jaar. In gesprekken met de renners haalden ze die koers steeds aan. Mijn kopman is nu duidelijk, alsmede zijn drie naaste luitenanten. Nu kan ik rustig verder bouwen aan een sterk collectief.” De deadline voor Guimard om zijn negenkoppige selectie door te geven is op 10 september.

Voorlopige selectie flag-fr Frankrijk voor flag-wc WK 2017 in flag-no Bergen
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Tony Gallopin
flag-fr Anthony Roux

Dit artikel delen:

25 Reacties

TykkeThor 30 augustus 2017 om 09:12

Zullen ze Démare ook nog meenemen? Als Kristoff kanshebber is dan zeker ook Démare.

0
stibadi 30 augustus 2017 om 09:17

Een goede Vuillermoz mag je ook niet thuis laten! Ik denk ook aan Vichot, Offredo en wellicht nog een wegkapitein als Chavanel. Buiten Roux snap ik de namen wel. Heeft het volgens jullie zin om een Bardet, Barguil en/of Pinot mee te nemen?

0
Abdoe 30 augustus 2017 om 09:26

Een Demare (mits in vorm) wil je nog wel achter de hand hebben voor als een grote groep overblijft met Kristoff enzo. Pure klimmers meenemen lijkt me zinloos, zo zwaar is dit parcours niet.

0
nederbelg 30 augustus 2017 om 09:57

Boeiend. Gallopin staat nu toch echt niet bekend als een teamplayer? Die zou de kast met de plannen wel eens overhoop kunnen rijden…

0
Tutu888 30 augustus 2017 om 09:59

@Abdoe
Bardet is toch al uitgepierd en Pinot heeft het seizoen volgens mij ook al afgesloten.
Logische keuze als kopman. De beste Franse allround renner van zijn generatie en één van de besten van het peloton.
Maar de Fransen zitten wel in het zelfde schuitje als Nederland. Geen absolute topfavoriet en dus zullen ze de koers hard moeten maken. En met Calmejane, Gallopin en wellicht nog Chavanel hebben ze daar wel de ploeg voor.

0
Lalsacien 30 augustus 2017 om 10:20

@stibadi Roux is redelijk rap na een zware wedstrijd getuige zijn sprint in de Classica San Sebastian. Pinot heeft gisteren weer getraind volgens Strava.

0
teunster 30 augustus 2017 om 10:27

tutu888, Alaphilippe geen absolute topfavoriet? Dat is nogal een uitspraak als je het mij vraagt! Mij lijkt hij juist wel 1 vd kanshebbers. Hij ligt in ieder geval heerlijk op schema.

0
Mathieu Moller 30 augustus 2017 om 10:39

Het zou me weinig verbazen als we hetzelfde podium als in Milaan-San Remo krijgen (in willekeurige volgorde).

0
Jan Blokland 30 augustus 2017 om 11:01

@tutu888. Natuurlijk is Alaphilippe topfavoriet. Hij kan een heuveltje op en heeft een sprint. Ik denk juist dat Kristoff minder favoriet is dan Boason Hagen voor Noorwegen bijvoorbeeld.
Voor mij zijn Sagan, Van Avermaet, Alaphilippe , Boason Hagen en Trentin de te kloppen mannen. Voor de klimmers zal het net iets te licht zijn en voor de echte sprinters net iets te zwaar als het er op aan komt.

0
ronddraaien 30 augustus 2017 om 11:16

@teunster
De kloof absolute topfavoriet-kanshebber is best wel groot.

0
nederbelg 30 augustus 2017 om 11:39

@mathieu moller
Verschil met MSR is wel dag Gilbert zijn kansen niet gaat opofferen voor Gaviria onderweg, en dat Dumoulin op de laatste klim geen tempo gaat rijden voor Matthews, maar de kopgroep van MSR dicht ik hier zeker ook kansen toe.

0
DerEffe 30 augustus 2017 om 11:45

@Tutu Frankrijk zit helemaal niet in hetzelfde schuitje. Ze hebben voor ieder scenario dat zich af kan spelen een renner die op dat moment bij de topfavorieten om het af te maken hoort. Wat een rare comment.

0
marehoek 30 augustus 2017 om 12:10

Dit is een van de grootste kanshebbers voor WK titel op de weg.
Alleen te hopen dat het niet ard gaat waaien , want het is een lichtgewicht.
Ik zie hem nog “plakken” tegen de rots in de Tour.

0
WernerFranke 30 augustus 2017 om 12:24

@marehoek
Goed nieuws voor Terpstra die een pak meer gewicht in de schaal kan leggen!

0
Ivanoviclover 30 augustus 2017 om 12:25

Sagan wint dit met de vingers in de neus, toch?

0
Man met de hamer 30 augustus 2017 om 12:34

Teuns wint dit met de vingers in de neus van Sagan.

0
Tutu888 30 augustus 2017 om 13:31

@Jan Blokland en DerEffe
Ik schat Alaphilippe door zijn fysieke perikelen van dit jaar op dit moment niet als topfavoriet en ik schat hem in een sprint ook wat lager in dan Sagan, van Avermaet, Kristoff en wellicht Gaviria. Vandaar mijn opmerking dat Frankrijk hier zonder topfavoriet komt. Of Demare kansrijk is kan ik nog niet inschatten.

0
Gebruikersnaam 30 augustus 2017 om 13:34

Raar. Nederland neemt zelfs geen sprinters mee en Frankrijk gaat voor Alaphilippe, terwijl de Belgen zoals Naesen en Van Avermaet zeggen dat het eigenlijk niet zwaar genoeg is en het eigenlijk toch meer voor sprinters is.

Wie heeft er nu gelijk?

0
dikkechaap 30 augustus 2017 om 13:52

@Ivanoviclover
Ik dacht hetzelfde, maar dan over Kwiatkowski.

@Gebruikersnaam
Als de belgen met "sprinters" namen als Kittel en Groenewegen bedoelen, dan hebben ze geen gelijk. Ook voor iemand als Demare zal het normaal gesproken te zwaar zijn.

Aangezien we in Nederland geen wereldtoppers hebben die een heuvel overkunnen en dan een sprint van een grote groep kunnen winnen, is de gok op een harde wedstrijd waar types als Dumoulin en Mollema naar boven komen logisch. In Belgie hebben ze geen wereldtoppers in een vlakke sprint, dus heeft iemand als Van Avermaet er voordeel bij om het een sprintersparcour te noemen. Dan wordt hij namelijk uitgespeeld als kopman, en kan hij zich tegelijkertijd al een beetje indekken en als underdog presenteren.

0
WernerFranke 30 augustus 2017 om 14:15

@dikkechaap
GVA bedoelde met “sprinters” namen als Kristoff en Degenkolb.
Ik betwijfel of hij er zelf echt voordeel bij heeft om het een sprintersparcours te noemen. Als hij het een heuvelparcours noemt, wat het ook is, dan is hij nog steeds kopman.

0
Jan Blokland 30 augustus 2017 om 14:38

@Tutu888, je schrijft: Ik schat Alaphilippe door zijn fysieke perikelen van dit jaar op dit moment niet als topfavoriet.
Dat zeg je misschien wel goed, “op dit moment”. Het WK is pas over een maand. Terwijl hij nu al een zware rit in de Vuelta wint en zich de laatste dagen super goed laat zien.
Ik zie daarom niet in waarom je hem dan niet ziet als één van de favorieten. En zeker als je Kristoff noemt. Voor Kristoff is dit parcours best nog wel pittig. Dat is volgens mij ook de reden waarom de Fransen niet Démare naar voren schuiven maar Alaphilippe.

0
denise 30 augustus 2017 om 14:39

Ik weet niet of Sagan dit WK zomaar zal winnen. Ik heb het parcours op youtube eens bekeken en ik denk dat 50 renners wereldkampioen kunnen worden. Het zou evengoed Mollema kunnen zijn. Sagan heeft ook al aangehaald dat het een loterij zal worden.

0
dikkechaap 30 augustus 2017 om 15:15

@WernerFranke
Klopt, kopman zou hij waarschijnlijk toch wel zijn (hoewel het me niet zal verbazen als Wellens voor hem finisht). Het is natuurlijk wel lekker om niet als grote favoriet te beginnen. Het parcours heeft trouwens ongeveer 3000 hoogtemeters, dus het lijkt me sterk dat Degenkolb en Kristoff (beiden niet bepaald in de vorm van hun leven momenteel) een rol van betekenis kunnen spelen. Maar wie weet, de renners maken de koers uiteraard.

0
GroteSmurf 30 augustus 2017 om 19:05

Het begint in Smurfendorp al te kriebelen … zo’n zin in het WK.
Alaphilippe natuurlijk een grote kanshebber, maar dat zijn er heel veel dit jaar.

0
Covadonga 30 augustus 2017 om 21:25

Demare hoort er zeker ook bij. Die is ook behoorlijk sterk, wat hij al meerdere keren heeft bewezen. Vreemd.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone