WK 2016: Matthews en Ewan speerpunten bij Australië

WK 2016: Matthews en Ewan speerpunten bij Australië

foto: Sirotti

donderdag 15 september 2016 om 08:45

Australië heeft in navolging van Colombia en Zuid-Afrika haar selecties voor het WK in Qatar bekendgemaakt. Michael Matthews en Caleb Ewan dragen het kopmanschap bij de mannen, terwijl Chloe Hosking voor eremetaal moet zorgen bij de vrouwen.

Medailles
Met Matthews en Ewan beschikt Australië over reeds vier WK-medailles. Laatstgenoemde wist zowel bij de junioren, als bij de beloften al eens zilver te pakken. Bling werd op zijn beurt U23-wereldkampioen in eigen land (2010) en won vorig jaar zilver achter Peter Sagan. Zij krijgen een sterke lead-out mee, met onder meer Mark Renshaw en Heinrich Haussler. Rohan Dennis en Luke Durbridge rijden de tijdrit. Bij de vrouwen zijn naast Hosking ook sterke rensters als Katrin Garfoot, Gracie Elvin, Tiffany Cromwell en Loren Rowney van de partij.

Selectie flag-au Australië voor flag-wc WK 2016 in flag-qa Doha, Qatar
Mannen
flag-au Zak Dempster
flag-au Rohan Dennis **
flag-au Luke Durbridge *
flag-au Mitchell Docker
flag-au Caleb Ewan
flag-au Adam Hansen
flag-au Heinrich Haussler
flag-au Mathew Hayman
flag-au Michael Matthews
flag-au Mark Renshaw

Vrouwen
flag-au Tiffany Cromwell
flag-au Gracie Elvin
flag-au Katrin Garfoot *
flag-au Chloe Hosking
flag-au Lauren Kitchen
flag-au Loren Rowney
flag-au Sarah Roy

* = Tijdrit en wegwedstrijd
** = Enkel tijdrit

Dit artikel delen:

16 Reacties

glenn485 15 september 2016 om 08:54

En op het eind eindigt Haussler als beste van deze ploeg.

Hakkie2 15 september 2016 om 08:59

@glenn: die kans lijkt me heel klein, naast valpartijen zouden alleen waaiers daar voor kunnen zorgen. Maar de kans dat deze wedstrijd eindigt met een koninklijke sprint tussen alle toppers (op Kittel of Greipel na) schat ik vrij groot en dan zal Matthews of Ewan zeker mee sprinten. Ewan lijkt me sneller, Matthews kan de afstand beter aan denk ik. Beide geen favoriet, maar wel outsiders.

NumberSeventeen 15 september 2016 om 09:12

Toch mooi als je zo kan mikken op een nieuwe generatie.

Wheely 15 september 2016 om 09:17

Goede knechten ook. Sterke ploeg.

Polleke 15 september 2016 om 09:22

De belgen gaan de boel uiteen rijden tijdens de grote lus, zou een vergissing kunnen zijn om een hele ploeg rond een sprinter te selecteren…

Colbrelli. 15 september 2016 om 09:28

Hebben ze daar vorig jaar niks geleerd van wedden op 2 paarden?

ivo001 15 september 2016 om 09:33

Sterke selectie

jsprunk 15 september 2016 om 09:36

Sterke selectie, maar zeker niet de snelste sprinters. Hebben baat bij een zware wedstrijd

Geit in mijn Kelderman 15 september 2016 om 09:50

Waarom is hier overigens nog geen bericht geplaatst over de gelackte WADA gegevens van onder andere Froome? Lijkt mij toch zeer nieuwswaardig.

Vinyakke 15 september 2016 om 10:41

@Polleke
Klopt, en het zou fantastisch zijn als dat zou lukken.
Maar alleen kunnen ze dat nooit volhouden. Ik reken op de britten (Thomas / Rowe), Italianen (Pozzato / Bennati) Spanjolen (Erviti / LL Sanchez) en Fransen (Demare / Chavanel) om de boel mee op de kant te zetten. Tenzij zei op hun 2e-rangssprinters rekenen. Doet Cav trouwens mee of is die op voor dit seizoen?

Vinyakke 15 september 2016 om 10:45

Eigenlijk kan dit WK 2 kanten uit:
=> waaiers lukken en het wordt het zwaarste WK ooit met de deur achteraan open
=> geen waaiers en het saaiste WK ooit, koninklijke sprint type rit 1 tour de france

Geraint 15 september 2016 om 11:06

@Vinyakke,

Volgens Boonen wordt het het eerste. De grote lus gaat grotendeels over het parcours van de eerste rit in de ronde van Qatar en daar wordt het peloton altijd aan gort gereden.

Enige vraag is, gaat er evenveel wind zijn deze periode van het jaar? Ik heb daar nog niks zinnigs over kunnen terugvinden. Maar als dat zo is kan ik me niet voorstellen dat daar niks mee wordt gedaan. Dan komen lijkjes aan op de plaatselijke ronden.

Polleke 15 september 2016 om 11:24

Jazeker doet Cav mee, dat soort mannen zijn natuurlijk ervaren met Qatar en op het kantje rijden, zelfs in extreem waaier-weer kan je natuurlijk nooit iedereen zoek rijden maar de toon is gezet : rustig rondrijden zal het waarschijnlijk niet worden…

KnightBiker 15 september 2016 om 11:24

Was het saaiste WK niet dat van Kopenhagen, of anders die van Zolder? Deze zou op gelijke hoogte kunnen komen, maar niet overtreffen.
(ik hoop dat WK-Bid in Drenthe niet doorgaat, dat zou pas het saaiste WK ooit zijn, dan liever in Zeeland, heb je nog kans op wind en waaiers op Neeltje Jans)

Hakkie2 15 september 2016 om 11:44

@vinyakke: ik zou Cav zeker niet tweederangs noemen, was de beste sprinter van de Tour. En ook Bouhanni is zeker niet tweederangs. Dan zijn Ewan en Matthews dat veel eerder.

En ik zou eerder gokken dat NL de Belgen gaat helpen. Boom, Terpstra, Dumoulin, Van Emden… NL kan wel een aardige waaier opzetten.

Op het moment staat er trouwens nauwelijks wind in Qatar.

Vinyakke 15 september 2016 om 13:38

@ Hakkie2
Met tweederangs bedoel ik natuurlijk niet Cav, als die meedoet en kopman is gaat GB natuurlijk alles bij elkaar willen houden… Dan kan inderdaad Nederland wel een partner in crime worden, Groenewegen zal nog wat groen zijn achter de oren…

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair