WK 2014: Orica-GreenEDGE gaat met Mouris voor goud

donderdag 18 september 2014 om 09:33

Orica-GreenEDGE

foto: Sirotti

Orica-GreenEDGE heeft haar selectie voor het Wereldkampioenschap Ploegentijdrit geopenbaard. De Australische formatie wil er in Ponferrada alles aan doen om met het goud terug te keren naar Down Under. Tijdens de eerste editie in 2012 pakte de ploeg van Pieter Weening en Jens Mouris brons, terwijl ze vorig jaar op één seconde van Omega Pharma-Quick Step het zilver bemachtigden.

Het Australische team werkte de afgelopen weken tijdens een trainingskamp in Girona toe naar de ploegentijdrit. “Voor dit parcours hebben we een erg sterk team”, vertelt ploegleider Matthew White aan Cyclingnews. “Het verschillen tussen ons en een aantal andere ploegen, is dat we niet echt een superster zoals Tony Martin of Bradley Wiggins in onze equipe hebben. Wat we wel hebben zijn een paar hele hechte jongens die bereid zijn om voor elkaar te sterven. Dat is één van onze kernkrachten.”

White gaat verder: “We weten dat we onze handen vol zullen hebben. Helemaal met Omega Pharma-Quick Step, omdat Martin in mijn ogen de beste tijdrijder is die de wereld ooit gezien heeft. Maar wielrennen draait om uitdagingen en dit is één van de grootsten voor ons als ploeg. Het is dan ook een echte teamprestatie. We hebben ons geconcentreerd op onze eigen krachten en het strijdplan. We hebben het vertrouwen dat we kunnen winnen. Het podium zal bestaan uit ons, Team Sky en Omega Pharma-Quick Step”, voorspelt de voormalig beroepsrenner.

Orica-GreenEDGE voor het WK Ploegentijdrit
flag-au Luke Durbridge
flag-au Michael Hepburn
flag-au Damien Howson
flag-au Brett Lancaster
flag-nl Jens Mouris
flag-ca Svein Tuft

Reserve
flag-au Cameron Meyer

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone