WK 2014: Brons voor Lenderink bij junioren, Bokeloh wint wereldtitel

zaterdag 27 september 2014 om 12:11
WK

foto: Sirotti

Nederlander Peter Lenderink heeft brons gewonnen bij het wereldkampioenschap voor junioren. De zege ging naar Jonas Bokeloh. De Duitser was de beste na een sprint met een uitgedund peloton.

Na een aantrekkelijke koers kwam een grote groep in de laatste ronde aan bij de eerste klim van de omloop. Drie renners plaatsten vervolgens een aanval, maar zij kregen weinig ruimte. De koerst moest worden beslist op de Alto de Compostilla, de laatste klim van de dag.

Op deze korte, maar steile heuvel reden zeven junioren weg. Twee daarvan, Gino Maeder (Zwitserland) en Stepan Kurianov (Rusland), hielden het erg lang vol. Zij leken het te gaan redden, maar werden vlak voor de meet gegrepen. Een grote groep stevende vervolgens af op een sprint.

junioren bokeloh lenderink

Daarin bleek geen maat te staan op Jonas Bokelo. Hij versloeg Alexandr Kulikovskiy (Rusland) en Peter Lenderink (Nederland). Het was voor onze landgenoot de eerste deelname aan het WK voor junioren.

De Duitsers zijn erg succesvol in de juniorencategorie. Ook in de tijdrit ging de wereldtitel naar de oosterburen. Lennard Kämna was met afstand de beste in de rit tegen de klok.

WK 2014: Wegwedstrijd voor Junioren
Ponferrada-Ponferrada (127.4km)

1. flag-de Jonas Bokeloh
2. flag-ru Alexandr Kulikovskiy
3. flag-nl Peter Lenderink
4. flag-it Edoardo Affini
5. flag-dk Magnus Klaris
6. flag-si Izidor Penko
7. flag-se Lucas Eriksson
8. flag-it Lorenzo Fortunato
9. flag-fr Léo Danes
10. flag-nl Sjoerd Bax

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair