Peter Lenderink heeft last van beknelde liesslagader

Peter Lenderink heeft last van beknelde liesslagader

Peter Lenderink - foto: Petros Gkotsis

vrijdag 24 maart 2017 om 15:29

Peter Lenderink zal nog lang buitenspel staan. De 21-jarige coureur van SEG Racing Academy kampt met een beknelde liesslagader, eenzelfde blessure als waar Mitchell Cornelisse momenteel last van heeft. Lenderink zal nog onder het mes gaan.

Wanneer hij weer kan fietsen, is nog niet bekend. “We zullen hem helpen zo snel mogelijk terug te brengen”, schrijft de ploeg op Facebook. “Peter zal enkele wedstrijden missen die hij voor het seizoen aangestipt had, maar met een oog op de toekomst is dit duidelijk de beste keuze om te nemen.”

Ook Cees Bol is momenteel geblesseerd. Hij heeft last van een hersenschudding na een ongelukkig voorval in huis. Hij wordt dag voor dag in de gaten gehouden door de medische staf, maar zal enkele voorjaarskoersen moeten missen. De Brit Alex Peters, die terugkeerde na een kortstondig avontuur bij Sky, is dit seizoen ook nog niet opgesteld door de opleidingsformatie.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Belkinrabo 24 maart 2017 om 15:31

valt wel op dat dit vaak onder de jongere renners een blessure is

Mathieu Moller 24 maart 2017 om 15:32

Het is wel weer flink raak zo ineens: Haussler, Budding, Cornelisse, Zakarin, Weening en nu Lenderink weer. Tsja, hopen dat ze later in het seizoen nog eens goed voor de dag kunnen komen.

schipperaar 24 maart 2017 om 15:53

Komt vaak voor bij fietsers, mijn dokter adviseerde ooit om te gaan zwemmen en verrek t hielp.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone