Ziekenboeg SEG Racing Academy blijft vol

Ziekenboeg SEG Racing Academy blijft vol

Peter Lenderink - foto: Petros Gkotsis

zaterdag 22 april 2017 om 08:56

Vier renners van SEG Racing Academy staan momenteel langs de kant. Cees Bol, Peter Lenderink, Marten Kooistra en Edoardo Affini hebben blessures en zijn niet inzetbaar. Lenderink, die deze week geopereerd is aan een beknelde liesslagader, zal het langst uit de roulatie zijn.

De operatie van Lenderink (21) is goed verlopen, meldt de ploeg op haar sociale kanalen. Hij zal de komende weken volledige rust nemen, om daarna te beginnen aan zijn herstel. Zijn ploeggenoot Bol (21) kwam begin maart hard ten val en ondervindt nog steeds de naweeën daarvan. “Alleen tijd kan Cees helpen weer fit te worden”, valt te lezen.

Kooistra (19) liep in de Ronde van Vlaanderen voor beloften een gebroken sleutelbeen op. Hij is daarvoor geopereerd en kan direct beginnen aan zijn herstel. De Italiaan Affini (20) voelt zich al enkele weken niet fit. Tot de oorzaak daarvan bekend is, houdt SEG Racing hem aan de kant.

Dit artikel delen:

3 Reacties

CycleWE 22 april 2017 om 09:28

Balen voor deze talenten, wel heel goed dat SEG hier voorzichtig mee omgaat. Ondanks het missen van deze mannen presteert de ploeg erg goed.

Wielerfan1987 22 april 2017 om 09:31

Het is inderdaad prijzenswaardig dat de ploeg zo voorzichtig met de gezondheid van hun renners omspringt.
Zonde dat die jongens langs de kant staan en een tijd uit de roulatie zullen zijn.

Verweggistan 22 april 2017 om 16:00

Ik vind het wel opvallend dat zowel Alex Peters als Jiang dan nog geen koers gereden hebben voor SEG en ook niet eens bij de UCI geregistreerd staan. Terwijl ze nu tekort renners hebben en met halve teams aan de start staan.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair