Wippert ziet drie kansen in Down Under
Foto: Sirotti
woensdag 13 januari 2016 om 09:43

Wippert ziet drie kansen in Down Under

Wouter Wippert hoopt in de Tour Down Under zijn kunststukje van vorig seizoen te herhalen. De nieuwbakken sprinter van Cannondale heeft daarom drie etappes in Australië aangestipt om zijn slag te slaan, vertelt hij aan Velo-Club.

Ritzege
“Het doel is om het seizoen te beginnen met een overwinning hier in de Tour Down Under”, gaat Wippert verder. “We hebben een jong en gemotiveerd team om de doelstelling te behalen. Zodra het etappeschema van deze editie werd onthuld, heb ik direct gekeken naar de mogelijkheden. Normaal gesproken liggen er in etappes één, vier en zes kansen voor mij. Met Ruben Zepuntke en Patrick Bevin heb ik bovendien twee sterke jongens bij me die precies weten wat ze in een finale moeten doen. Met Bevin vocht ik vorig seizoen nog verbeten duels uit, een zeer goede renner die de heuvels makkelijk verteerd en bovendien een sterk eindschot heeft.”

Roubaix, Vuelta en WK
De Tour Down Under is meteen ook een van de hoofddoelen voor Wippert dit seizoen, die ernaar uitkijkt om in 2016 de strijd aan te gaan met ’s werelds beste sprinters als Marcel Kittel en Mark Cavendish. “Na Australië keer ik huiswaarts voor mijn eerste koers in Europa”, vertelt Wippert. “Ik mag me daar gaan voorbereiden op Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix in het bijzonder. Ik ben heel blij dat Cannondale mij die kans biedt. Tussentijds zal ik nog enkele semiklassiekers rijden in België. In mei staat vervolgens de Tour of California met rood omcirkeld in mijn agenda. In het najaar hoop ik vervolgens mijn grote ronde-debuut te maken tijden de Vuelta a España, om me op die manier voor te bereiden op het WK op de weg.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
13 januari 2016 09:55
Wippert in Gent-Wevelgem en PR? Ik zie dat niet zo voor me.
De afstand zal een probleem voor hem zijn en daarnaast heeft hij vrijwel geen ervaring op de kasseien.
13 januari 2016 10:18
Ik denk dat hij vooral blij is dat hij de kans krijgt om deze koersen een keer te rijden. Is toch leuker dan al die wedstrijden in Azië.
13 januari 2016 10:19
hmm, ik ben benieuwd of Wippert slaagt op het hoogste niveau. de ambitie straalt er in ieder geval vanaf, en dat is alleen maar goed. :)
13 januari 2016 10:28
@Frontrunner,
Om ervaring op te doen op kasseien zal hij toch die (semi)klassiekers moeten gaan rijden en datzelfde geldt voor de afstand. Er staat hier toch nergens dat hij daar kopman gaat zijn?

Ik zie ook niet in waarom Wippert in de toekomst geen rol kan gaan spelen in beide wedstrijden, zeker in GW (natuurlijk is het afwachten hoe hij zich ontwikkeld). Sterker nog ik acht het niet eens onmogelijk dat als het weer en het koersverloop mee zit hij dit jaar al iets van top 10 kan rijden in GW.
13 januari 2016 11:19
Hopelijk start Wippert in Kuurne-Brussel-Kuurne. Lijkt me qua niveau en qua wedstrijdtype mooi voor hem.
13 januari 2016 11:32
Wippert lijkt mij ook bij de favorieten voor het NK dit jaar horen.
13 januari 2016 11:40
@HoofdIsVrij
Goed punt, dat hoort hij zeker mijns inziens. Samen met Hofland en Van Poppel.
13 januari 2016 11:44
ik schat Wippert op een biljartvlak parcours onder de 200 kilometer, wat het NK dus is, toch een stuk hoger in dan Hofland en van Poppel.
13 januari 2016 11:45
@achtpuntzes
Ik schat hem iets hoger in. Heb jij nog andere favorieten?
13 januari 2016 11:51
Heeft niemand Wippert gezien op het Europees Kampioenschap. Was volgens mij ook een lange koers en tevens wat korte klimmetjes. Volgens mij moet hij Kuurne wel aankunnen. Dat betekent niet dat hij gaat winnen natuurlijk.
13 januari 2016 11:52
@ dikkechaap:
Hofland heeft natuurlijk een ploeg om zich heen en tegen die tijd (hopelijk toch) een goed werkende trein tot zijn beschikking. en dan heb je ook nog Groenewegen. van Poppel werd al genoemd, maar als het hard waait krijg je natuurlijk een geheel andere koers.
13 januari 2016 12:18
Gewoon toespitsen op KBK, 3dvdPanne, een (voor hem hopelijk) megamatte GW. In het plattere keienwerk liggen wel kansen, PR is puur voor de lol en ervaring. Vuelta ook een prima streven, meeste sprinters zijn dan reeds flink uitgeblust en wanneer je je eigen piek erop afstemd heb je alvast een mooie toegift.

Reacties zijn gesloten.