Winterstages in Spanje: Drie vreemde eenden tussen de WorldTeams
De mannen van Alpecin-Deceuninck tijdens een trainingsritje in de Spaanse zon - foto: Cor Vos
woensdag 6 december 2023 om 08:15

Winterstages in Spanje: Drie vreemde eenden tussen de WorldTeams

De wielersport zit nog middenin de crosswinter en het wegseizoen lijkt nog ver weg. Maar voor de wielrenners zelf is dat allerminst het geval. Begin december werken zij allemaal de eerste gezamenlijke trainingskampen af in voorbereiding op 2024. En allemaal doen ze dat aan de Spaanse oostkust, met drie echte uitzonderingen. WielerFlits zet het op een rij.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

EF Education-EasyPost heeft de meest noordelijke uitvalbasis van alle WorldTour-ploegen: Girona, aan de Costa Brava. Het is meteen een van de drie uitzonderingen op de regel. Twee anderen zijn BORA-hansgrohe en INEOS Grenadiers. Die twee ploegen zijn de komende weken op het Spaanse Balaeren-eiland Mallorca te vinden. Dan is er ook nog Alpecin-Deceuninck, dat in deze periode traditiegetrouw Benicàssim bezoekt.

Benicàssim is toch ook nog redelijk verwijderd van de overige veertien WorldTeams, die elkaar geregeld zullen tegenkomen op de trainingen. Intermarché-Circus-Wanty zit in l’Alfas del Pi en heeft daarmee het meest zuidelijke trainingskamp. Arkéa-B&B Hotels zit dan weer in Castellón, de meest noordelijke uitvalsbasis in de regio. Alle andere twaalf ploegen zitten verspreid over plaatsen die daar ook in de sinaasappelstreek liggen. Denk bijvoorbeeld aan het welbekende Calpe en omliggende plaatsen.

Wout van Aert tijdens het winterkamp van vorig jaar – foto: Cor Vos

Naast de trainingen opvoeren, smeden de meeste ploegen daar ook de programma’s van de meeste renners. De hoofdlijnen zullen daar vorm krijgen en een heel aantal teams gebruikt de kampen ook om een eerste media-dag te organiseren. Hieronder het overzicht van waar alle ploegen zich bevinden.

Girona
flag-us EF Education-EasyPost

Benicassim
flag-be Alpecin-Deceuninck

Castellón
flag-fr Arkéa-B&B Hotels

Gandía
flag-fr Decathlon AG2R La Mondiale

Denía
flag-fr Cofidis
flag-nl Visma | Lease a Bike

Calpe
flag-nl dsm-firmenich PostNL
flag-fr Groupama-FDJ
flag-us Lidl-Trek
flag-es Movistar
flag-be Soudal-Quick-Step

Altea
flag-kz Astana Qazaqstan
flag-bh Bahrain Victorious
flag-au Jayco AlUla

La Nuncia
flag-ae UAE Emirates

l’Alfas del Pi
flag-be Intermarché-Circus-Wanty

Mallorca
flag-de BORA-hansgrohe
flag-gb INEOS Grenadiers

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
5 december 2023 17:48
Wat een absurde kop... Dus dat Gerona 30 km van de zee afligt en niet 10 km zoals La Nucia (waar UAE zit), maakt hen een vreemde eend in de bijt? Wil de redactuer van dienst dan even zijn definitie van "aan de Spaanse oostkust" met ons delen?
Zo'n overzichtje is handig hoor, maar doe niet zo ingewikkeld svp. Als er een paar teams in Italie of Griekenland zitten kun je dat als uitzondering benoemen, maar dit is erg gezocht.
5 december 2023 21:32
Maar Evenepoel en MVDP trainen samen, en zitten dan dus toch bij elkaar?
Dit overzicht betekent niks, individuen zitten toch op andere plekken.
    6 december 2023 16:52
    Zitten nu in Spanje voor hun ploegstage begint uiteraard. De ploegstage gaat door op bovenstaande locaties. Meeste ploegstages beginnen volgende week.
6 december 2023 16:52
Dus omdat er een paar ploegen wat verder van de anderen zitten (maar wel gewoon in hetzelfde land!) zijn dat opeens vreemde eenden? Het niveau hier neemt echt met de dag verder af!

Reacties zijn gesloten.