Winnende Magnus Cort: “Lange vlucht niet gepland, maar ik voelde me goed”

woensdag 13 maart 2019 om 18:07

foto: Cor Vos

Magnus Cort voegde vandaag een nieuwe overwinning toe aan het toch al zegerijke seizoen van Astana. De Deen, vorig jaar nog ritwinnaar in de Tour de France, was in de vierde etappe van Parijs-Nice mee in de lange ontsnapping en versloeg in de finale zijn overgebleven medevluchters.

“Parijs-Nice is een van de grooste rittenkoersen op de kalender. Dan is het geweldig om hier een rit te winnen”, vertelde Cort na afloop in het flashinterview. Toch was het vooraf niet het plan om mee te zijn in de lange ontsnapping.

“Dat was niet echt gepland nee, maar ik voelde me erg goed in de eerste kilometers. Toen dacht ik, waarom niet eens proberen in de lange vlucht te komen. Ik zat vervolgens mee en dan is dit natuurlijk het doel waar je dan naartoe werkt.”

Vergrote kansen
Met Thomas De Gendt en ook Alessandro De Marchi had Cort de handen ineengeslagen met enkele erkende aanvallers. “Met zulke jongens erbij is het weliswaar niet makkelijk om te winnen, maar het vergroot wel de kansen om weg te blijven tot het einde.”

Tot slot ging hij nog in op de geweldige seizoensstart van Astana, dat dit jaar al successen boekte in onder meer de ronden van Valencia en Murcia, Colombia, de Tour of Oman en de Ruta del Sol. “Het is geweldig. Dit is mijn eerste zege en ik ben erg blij. Het team is inderdaad goed begonnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.