Winnende Carapaz: “We zijn klaar voor de Giro d’Italia”

zondag 5 mei 2019 om 15:35
Winnende Carapaz: “We zijn klaar voor de Giro d’Italia”

foto: LaPresse

Tom Dumoulin, Primož Roglič en Simon Yates worden gezien als de grote favorieten voor de Giro d’Italia, maar hou ook rekening met Richard Carapaz. De Ecuadoraan – vorig jaar nog vierde – liet met winst in de Vuelta Asturias zien klaar te zijn voor de Italiaanse ronde. “De vorm is goed”, zo vertelde hij na de slotetappe.

Carapaz moest in de slotetappe van de Vuelta Asturias alleen nog overleven, aangezien de klimmer op de voorlaatste dag al de basis wist te leggen voor zijn eindzege. “Maar het was wel degelijk een lastige etappe”, aldus de 25-jarige renner. “Het tempo lag behoorlijk hoog, maar het belangrijkste was om de situatie onder controle te houden.”

“We moesten gewoon in een goede positie aan El Violeo, de laatste klim van de dag, beginnen”, zo schetst hij de tactiek. Carapaz zag uiteindelijk Edgar Pinto de etappe winnen, maar de Ecuadoraan kon ook juichend over de streep rijden. “Ik ben zo blij met deze eindoverwinning”, zo laat hij weten.

Twee op een rij
“Vorig jaar wist ik hier namelijk mijn eerste zege in een meerdaagse rittenkoers te boeken. Ik ben trots op het feit dat ik mijn titel heb kunnen prolongeren.” Voor Carapaz staat nu alles in het teken van de Giro, die op 11 mei begint in Bologna. De klimmer zal het kopmanschap overigens moeten delen met Mikel Landa, die vandaag nog moest opgeven in Asturië.

Dit artikel delen:

1 Reactie

assen 5 mei 2019 om 17:48

Zou mij verbazen als ie in de Giro op het podium eindigt. Komt toch aardig tekort in de tijdritten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone