Carapaz prolongeert eindzege in Vuelta Asturias, Pinto wint slotetappe

zondag 5 mei 2019 om 13:49
Carapaz prolongeert eindzege in Vuelta Asturias, Pinto wint slotetappe

Richard Carapaz is klaar voor de Giro d’Italia. De Ecuadoraan won voor het tweede jaar op rij de Vuelta Asturias. De renner van Movistar wist stand te houden in de slotetappe naar Oviedo. De ritzege ging naar de Portugees Edgar Pinto.

De 62e editie van de Ronde van Asturië kende zijn ontknoping met een 119 kilometer lange etappe richting Oviedo. Het venijn zat hem vandaag in de staart, maar het ging toch voornamelijk om de ritzege. Het Movistar-duo Richard Carapaz en Mikel Landa wist gisteren namelijk de ronde op zijn kop te zetten.

Het was daarom opvallend dat Landa niet aan de start stond van de slotetappe. De Spanjaard kampt met een blessure aan zijn voet, waardoor zijn ploeg Movistar het zekere voor het onzekere nam. Met Carapaz in de leiderstrui vertrok het peloton om 11.00 uur uit startplaats Cangas del Narcea.

Vijf renners gaan op avontuur 
Het duurde niet lang vooraleer vijf renners de ruimte kregen. Jon Irisarri, José Fernández, Hugo Nunes, Óscar Quiroz en Mario González fietsten een maximale voorsprong bijeen van slechts twee minuten, meer kregen ze niet van het peloton. Op de flanken van El Violeo (3,2 km aan 9,3%) – de slotklim van de dag – werden de meeste koplopers ingerekend.

Vuurwerk op El Violeo 
Het peloton zag alleen González nog in de verte rijden. De renner van Euskadi Murias probeerde uit de greep te blijven van de klassementsrenners, maar ook de Spanjaard moest zich gewonnen geven. Het woord was aan de favorieten, en dan met name aan Vicente García de Mateos en Edgar Pinto.

Leider Carapaz, Krists Neilands, Alexander Vlasov, Mikel Bizkarra en David Rodrigues wisten aan te sluiten bij het genoemde tweetal, waardoor we met acht koplopers begonnen aan de afdaling van El Violeo. Verschillende coureurs wisten echter nog terug te keren uit de achtergrond, het sein voor Pinto om nogmaals te versnellen.

Pinto en Carapaz verdelen de buit 
De Portugese klimmer liet zich als een baksteen naar beneden vallen, waardoor hij met voorsprong begon aan de laatste kilometer. De renner van W52-FC Porto kwam als winnaar over de streep, niet veel later gevolgd door het groepje Carapaz. De Ecuadoraan mag zich opnieuw eindwinnaar noemen van de Vuelta Asturias.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dolfy 5 mei 2019 om 13:57

Op het juiste moment gegaan, Pinto. Quintero zal wel balen denk ik..

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone