vrijdag 8 september 2017 om 19:26

Wilco Kelderman twijfelde om mee te springen met Alberto Contador

Wilco Kelderman twijfelde korte tijd om mee te springen met Alberto Contador. Op iets meer dan negen kilometer van het einde versnelde de Spanjaard op een kort maar steil klimmetje. Ook Ilnur Zakarin demarreerde, maar de aanval van beiden mislukte. “Ik zat wel te twijfelen, maar ik dacht ‘waar ga je dan heen'”, zegt Kelderman. Hij wist dat de laatste kilometers met tegenwind waren.

In de video vertelt de kopman van Sunweb ook over zijn podiumkansen en blikt hij vooruit op de beklimming van de Angliru.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
88 Reacties
Sorteer op:
9 september 2017 09:06
Kelderman is nu eenmaal geen aanvaller. Hij volgt en koerst slim maar vooral houdt hij de concurrentie in het oog. Gisteren kon hij ook Zakarin niet volgen. Nu zegt hij "zie je wel...waar ga je dan heen", maar voor hetzelfde geld was hij zijn derde plaats kwijtgeraakt. Vandaag zal hij toch zelf eens moeten gaan aanvallen. Als hij zich zo goed voelt als hij zegt, moet dat bij die lange klimmen toch lukken. Ik heb er helaas niet zo veel vertrouwen in. Dat zou ik wel hebben als een Dumoulin of een Mollema op die plek zou staan. Maar Kelderman mag me vandaag verrassen. Hoe dan ook, zijn Vuelta is ook zonder die podiumplek geslaagd, al is het dan wel allemaal wat anoniemer.
9 september 2017 09:36
Terechte twijfel natuurlijk. Meestal is het de situatie duidelijk en kun je op "intuïtie" af gaan. In dit geval : konden de aanvallers het met zijn hulp wel redden?
Waarschijnlijk niet, en goed gekozen, maar helemaal zeker weet je het nooit van tevoren en in dit geval zelf niet achteraf.
9 september 2017 09:53
@sooike
Kelderman was helemaal niet voor hetzelfde geld zijn 3e plaats kwijtgeraakt. Dit was de enige juiste beslissing. Na de top was het 15 km bijtrap afdaling met tegenwind. Hij had nog 2 ploeggenoten bij zich. Laat die het werk maar opknappen.
9 september 2017 10:19
@maklukzat
Je doet je naam inderdaad eer aan. Met jou gaan ze, zoals ze dat zeggen, de "oorlog nooit winnen" haha.
9 september 2017 10:29
Als Dumoulin de Giro niet had gewonnen.... Man man man wat zouden we dan van de daken schreeuwen hoe blij we zijn met Kelderman. Maar nu...? WTF ik kan gewoon niet geloven wat ik allemaal lees.
Ik schaam mij soms om Nederlander te zijn, want ja, ik geloof toch wel dat wij niet zo goed zijn in het waarderen en goed inschatten van sportprestaties.
Om me maar even netjes uit te drukken
9 september 2017 11:04
KissMyAce +61
9 september 2017 11:07
Wanneer Kelderman podium finished dan is het na Dumoulin (27 jaar na) de eerste sinds Breukink (1990). Iets meer respect voor deze jongen. Zeker na de afgelopen 2 jaar. Wat verwachten wij inderdaad te veel te veel, in plaats van genieten van het moment.
9 september 2017 11:07
@redactie WF
Serieus... het woordje 'gadverdamme' mag niet? Maar iemand mag een renner wel helemaal afkraken?
9 september 2017 11:28
@KissMyAce
Ik schaam me ook soms Nederlander te zijn, omdat we vaak al blij zijn met een plaats op het podium. Amerikanen hebben veel meer een winnaarsmentaliteit; de dood of de gladiolen! Nibali en Contador hebben dat ook. En wij profiteren, want het levert mooie sport op.
Rijden voor een 2e of 3e plaats kan ik niet voor juichen. Rijden voor een 1e plaats en dan 2e of 3e worden, daar juich ik wel voor.
9 september 2017 11:34
@assen
Welke Amerikanen in het huidige peloton heb je het dan precies over? Overigens vinden ze het in Amerika al prachtig als je überhaupt topsporter bent, laat staan als je ook nog eens ergens een uitslag rijdt. Dat is inderdaad een andere mentaliteit dan de Nederlandse, maar niet op de manier zoals jij dat aangeeft ;)
9 september 2017 11:37
Ik vind dat je een nuancering moet plaatsen en naar de context moet kijken. Kelderman komt van ver, heeft veel pech gehad en toch ook slecht gepresteerd. Als je dan ineens weer kan meedraaien snap ik best dat je niet keer op keer erin vliegt en dat je blij bent met waar je nu staat.
9 september 2017 13:09
Wat is dat toch voor een niet te stuiten arrogantie van "Hollanders" (ja, inderdaad van boven de rivieren) die denken dat winnen of een goede prestatie tot stand moet komen via (alsmaar) aanvallen. 10 jaar lang verbeten vasthouden aan de "Hollandse"(4-3-3-) school met (zgn.) aanvallend voetbal en het gezeik daarover heeft niets opgeleverd. De (aangepaste, saaie?) manier van van Gaal juist wel in 2014. Wilco Kelderman rijdt tot nu toe een fantastische Vuelta met een super tijdrit (of hoort dat niet bij wielrennen?) en staat tot vandaag nog 3e. Als hij dit vast kan houden levert hij een sublieme prestatie. Kom op Wilco. PS Bij TLJ moeten ze zich eens achter de oren krabben waarom de aanpak bij Sunweb tot veel betere resultaten heeft geleid binnen een zo korte periode.
9 september 2017 17:25
Ik krijg hier veel mensen die het niet met me eens zijn. Dat hoeft ook niet, ieder zijn eigen mening. Nee, ik heb geen grootste sportprestaties. Maar mag je dan niet je mening geven over iemands sportmentaliteit? Vreemd gegeven. En ja, als ik een topsporter was dan zou alleen de eerste plaats tellen. Natuurlijk zou een top 3 mooi zijn, zeker voor de eerste keer. Maar ik zou er alles aan doen om eerste te worden en wellicht hierdoor 4e te worden. Dan dat ik naderhand denk: Had ik maar eens aangevallen, wie weet wat er mogelijk was. Ik vind dat berekenbare koersen gewoon erg jammer en een vreemde mentaliteit. Rijden voor een tweede of derde plaats vind ik een vreemde gedachte van topsporters, het lijkt mij dat je meedoet om te winnen. Zeker wanneer je zo dichtbij bent.

@Rooie; natuurlijk is het mooi dat Nederlanders goed presteren.Hoewel ik Kruijswijk zijn Vuelta van het niveau Monfort+ vind, daar sta ik niet voor op de banken. Zo kan Clement ook top 15 rijden (niet top 10, maar komt in de buurt). Kruijswijk rijdt vandaag wel goed en daar geniet ik natuurlijk van, die kan ool niet beter nu. Je praat over de toekomst, maar buiten Kelderman zijn de andere klassementsrenners al rond de 30 jaar. Sam Oomen, dat vond ik zeer zeker mooie prestaties met oog op de toekomst.

Reacties zijn gesloten.