vrijdag 8 september 2017 om 19:26

Wilco Kelderman twijfelde om mee te springen met Alberto Contador

Wilco Kelderman twijfelde korte tijd om mee te springen met Alberto Contador. Op iets meer dan negen kilometer van het einde versnelde de Spanjaard op een kort maar steil klimmetje. Ook Ilnur Zakarin demarreerde, maar de aanval van beiden mislukte. “Ik zat wel te twijfelen, maar ik dacht ‘waar ga je dan heen'”, zegt Kelderman. Hij wist dat de laatste kilometers met tegenwind waren.

In de video vertelt de kopman van Sunweb ook over zijn podiumkansen en blikt hij vooruit op de beklimming van de Angliru.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
88 Reacties
Sorteer op:
8 september 2017 20:10
Mooi, Wilco! Twijfelen, nadenken en dan uiteindelijk de juiste beslissing genomen.
8 september 2017 20:14
Kelderman kan de Vuelta winnen!
8 september 2017 20:16
Ik twijfel nog.....
8 september 2017 20:16
Juist. Do or die Wilco!
Als het regent morgen kan je winnen.
8 september 2017 20:16
Verstandig van Kelderman, als je niet meer twijfelt dan leer je niets meer.
Wie had dit vooraf verwacht, 3e AK, nog twee dagen ? Superprestatie.
8 september 2017 20:18
Compliment voor Wilco
2.45 " En een keertje niet eens aan z'n neus pulken of in z'n oor zitten.
Ja ik let ook op het Non verbale. Dit is voor mij een goed teken ;-)
8 september 2017 20:19
Wat heeft het nou voor zin om renners maar met elkaar te blijven vergelijken. Iedereen is toch zichzelf? Je houdt ervan of niet, zo simpel is het. En natuurlijk kijk je vaak met een subjectieve blik, hetzij omdat het landgenoten zijn of je favorieten. Maar wat geeft dat? Meeleven en supporteren maakt sport toch juist mooi, dat is toch beleving?
8 september 2017 20:19
Kan dat sommige het saai vinden maar dan zou ik even naar zijn laatste jaren kijken. Dan is dit veruit zijn beste prestatie. Die gast heeft in een diep dal gezeten.
8 september 2017 20:19
Voor Kelderman is deze Vuelta maar 1 ding van belang: bewijzen dat hij nog een klassement kan rijden. Daar is hij al bijna drie weken bewonderenswaardig scherp mee bezig. Zelf initiatief nemen is misschien een leuke doelstelling voor een volgende ronde. Nu telt alleen een zo hoog mogelijke eindklassering in Madrid.

En inderdaad: Joop was ook een volger, maar poefte er wel sluwtjes vandoor op het WK.
8 september 2017 20:20
Zo'n peloton met twijfelaars, dat is nog eens spannend! Fantastisch hoe Sunweb en Sky in de laatste 10 km samenwerkten om niet-twijfelaar Contador terug te pakken........
8 september 2017 20:23
Pédaleur de charme - 8 september 2017 om 20:19
Toen Joop 12jr.(!!!) ouder was dan Wilco nu...., mag ook wel een keertje dan-:)
8 september 2017 20:36
Wat een kritiek op Wilco. Die jongen koerst uitstekend deze ronde. Vandaag maakt hij de juiste beslissing om niet te gaan terwijl Zakarin en Contador onnodig energie verspelen met een kansloze aanval terwijl iedereen weet dat het morgen gebeurd. Die energie heeft Wilco behouden. Goed gedaan.
8 september 2017 20:47
@RaketVuist als Wilco iets niet is, dan is het intelligent. Maar dat hij op zijn Meintjes een klassement wil rijden is absoluut zijn goed recht, maar ik kan er niet voor juichen. Wat mij betreft staan Zakarin of Contador overmorgen op dat derde treetje.
8 september 2017 20:49
Hele knappe vuelta maar bertje gaat hem morgen vh podium stoten ben ik bang.
8 september 2017 20:50
Wat een gezeur wederom... Wilco rijdt gewoon een uitstekende Vuelta. Mensen vergeten even dat deze jongen in de afgelopen 2 jaar alleen maar tegenslag heeft gehad en zichzelf opnieuw moet ontdekken.

Ook deze ronde verloopt niet vlekkeloos. Valt een keer, rijdt lek op een rotmoment en verliest de belangrijkste ploeggenoten. Verliest in de eerste week 1:31 op Froome en staat nu 2:17 achter.

Ook Tom reed in de Vuelta 2015 plakkerig in week 2 en 3, maar ook hij was aan een ontdekkingstocht bezig.

Hup Wilco!
8 september 2017 20:50
Natuurlijk is het retesaai wat Kelderman laat zien maar gezien zijn leeftijd en geschiedenis is het nog geoorloofd. Hopelijk geeft dit hem de kracht om in de toekomst ook ander koersgedrag te tonen.

@pédaleur
Blijft een hardnekkig misverstand, Zoetemelk demarreerde voluit vanuit achter de kopgroep vlak voor een bocht naar rechts, dat was niet sluwtjes wegpoefen. Bijna zo krachtig als toen Freire, ook in een bocht naar rechts-, naar zijn eerste wereldtitel reed.
Buiten de voor Nederland historische waarde was de finale WK 1985 van grote schoonheid, zeker vergeleken bij de huidige edities.
8 september 2017 20:55
Aan twijfelen hebben we helaas niet zoveel. Erg is het ook weer niet, niet iedereen is als Contador. Daarbij zal morgen al zwaar genoeg zijn. Kelderman zal ook blij zijn dat hij zo hoog staat nu na al die pech afgelopen jaren, dat verspelen is zonde.
8 september 2017 20:59
Als kelderman mee was gesprongen waren ze weggebleven
8 september 2017 21:10
Tot nu toe in deze Vuelta genoten van Kelderman en zijn hervonden vertrouwen.
Het zat er ook aan te komen ... vooral door de inspiratie over de groei en successen die de Sunweb-ploeg heeft genoten dit jaar.
Met aanvallend koersen kan hij wellicht een volgende keer hoger eindigen ... maar dan zal hij zich hier vooraf op moeten focussen met daarop gerichte trainingen.
Hij ontdekt dan vanzelf wel of het hem ligt of niet.
Misschien ook eens op trainingsstage gaan met Tom Dumoulin?
8 september 2017 21:15
@Lutsenkofan; Kelderman geeft deze laatste dagen steeds al in diverse interviews aan dat Contador te snel is, als Wilco hem volgt blaast hij zichzelf op en heeft dat dus geen enkele zin. Het is een ander type renner.

En verder... elke sportman/sportvrouw twijfelt, niks mis mee. Dumoulin zei ooit; "iedere topsporter twijfelt en degene die zeggen dat ze niet twijfelen liegen.'
Dat zou zomaar eens waar kunnen zijn of op zijn minst dicht bij de waarheid liggen.
8 september 2017 21:19
Dat is toch een karaktertrekje van een hele grote renner: rustig blijven. Heel goed gedaan Wilco. Nog 1 dag alles eruit!
8 september 2017 21:19
Wat een onzin dat Kelderman saai koerst, hij koerst juist precies naar zijn mogelijkheden. Als je niet de allersterkste bent en je bent niet superexplosief zoals een Lopez of Contador dan is dit de beste manier om een goed resultaat te behalen. Hij koerst niet laf, hij koerst slim.
8 september 2017 21:20
Je weet dat het goed gaat met het Nederlandse wielrennen in de grote rondes als er intussen op wielerflits steen en been geklaagd wordt over de manier waarop top 10 noteringen tot stand komen.

Lekker bezig, Wilco, nog één dag knallen en dan genieten van een prachtig eindresultaat.
8 september 2017 21:20
Kelderman heeft het een aantal keer geprobeerd, het is in ieder geval geen Uran. Hij rijdt echt een geweldige Vuelta. Dit gaat Dumoulin ook doen in de Tour vs Sky overigens, gewoon aanhaken bij het treintje tot die slechte dag van Froome of de kans daar is om hem te pakken. Die jongens maken geweldig tempo voor Froome maar ook voor de rest, en dat lijken er een aantal eindelijk door te hebben.
8 september 2017 21:25
@jacco
Echt waar? Ik heb de beelden op mijn netvlies staan. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat een scherpe herinnering in de loop der decennia toch wat vervormd raakt. Ik ga de beelden weer eens bekijken.

Reacties zijn gesloten.