Wilco Kelderman naar BORA-hansgrohe
Wilco Kelderman - foto: Cor Vos
maandag 27 juli 2020 om 07:22

Wilco Kelderman naar BORA-hansgrohe

Wilco Kelderman gaat een overstap maken naar BORA-hansgrohe. Het was al duidelijk dat de 29-jarige Nederlander zou vertrekken bij Team Sunweb en nu is ook zijn nieuwe ploeg uitgelekt, meldt De Telegraaf.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kelderman wordt bij zijn nieuwe werkgever teamgenoot van drievoudig wereldkampioen Peter Sagan, klassementsrenner Emanuel Buchmann en topsprinter Pascal Ackermann. Bij de Duitse profploeg rijdt al een andere Nederlander; neoprof Ide Schelling.

Kelderman stond sinds 2017 onder contract bij Team Sunweb, daarvoor was hij sinds zijn profdebuut in 2012 werkzaam bij LottoNL-Jumbo en diens voorgangers.

Naast Sam Oomen, die vertrekt naar Jumbo-Visma, is Kelderman de tweede aansprekende renner die dit jaar Team Sunweb gaat verlaten. De Franse klassementsrenner Romain Bardet wordt daarentegen weer genoemd als nieuwe aanwinst.

6% van de stemmen

Gisteren vroegen we vier prominenten, die met Kelderman hebben gewerkt, welke ploeg goed bij hem zou passen. In de uitslag van de poll kreeg BORA-hansgrohe slechts 6% van het aantal stemmen (4173 stemmen). Koploper werd Trek-Segafredo (27%), gevolgd door Alpecin-Fenix (19%) en Jumbo-Visma (17%). De volledige uitslag zie je hier.

RIDE Magazine
67 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2020 12:40
De keuze voor de duitse trainer Hendrik Werner die eerder bij Sunweb werkte en daar erg geliefd was telt hier denk ik ook wel mee!

Mooie stap!
27 juli 2020 14:38
Kelderman is geen afwerker en heeft jaren verloren. Dus zal hij nooit een kopman zijn. Hij zal in dienst moeten rijden van de verschillende klassementsrijders en/of klimmers bij Bora. En zeker tot enkele km van de aankomst op elke slotklim.
27 juli 2020 15:22
ja , james highsand ,was eindelijk weer live koers in roemenie, ik heb alleen stilstaande vrachtwagens en auto s gezien, meeste met alarm lichten aan, vond de situatie wel te handelen, als je zoiets niet aan kunt, beter op de baan gaan fietsen, wat denk je van een dronken vent op een zebra pad, waar bijna complete ploeg onderuit gaat, of een vrouwtje die met d r hond oversteekt, of iemand die z n zwembadje laat leeglopen, laat staan een ploegleiders auto, die hoogeland het prikkeldraad induwd,ect,ect, nee, eindelijk weer genoten.
    27 juli 2020 15:44
    Kennelijk vind ik de veiligheid van de renners iets belangrijker dan jij. We hebben de laatste jaren al veel te veel dramatische valpartijen gehad. En jouw andere voorbeelden hebben hier niets mee te maken.
27 juli 2020 15:43
Mooie ploeg voor Wilco, een goede ploeg met een trainer die hij kent en genoeg bliksemafleiders zodat hij in de luwte kan blijven. Misschien kopman in de Vuelta en een rol in de klimtrein voor Buchmann.
27 juli 2020 15:51
Na DQS de sterkste ploeg in de WT, in dat opzicht gaat Wilco er dus flink op vooruit.
Zie m ook betere uitslagen rijden in een team met gelijkwaardige renners dan in een team waarin hij (zowat) de enige kopman is.

Kortom, Wilco, proficiat! :-)
    27 juli 2020 16:42
    Na Dqs de sterkste?
    27 juli 2020 17:27
    Alleen qua WT punten waarschijnlijk, die erg scheef liggen naar de eendagskoersen. Voor de renners in de top5 t/m top 20 zeker.
27 juli 2020 18:08
Hoort de titel van dit artikel niet tussen aanhalingsteken? “ En nu is ook zijn nieuwe ploeg uitgelekt, meldt De Telegraaf”, dus dat is nog verre van officieel.
27 juli 2020 18:19
Natuurlijk afwachten of dit een goede stap is. Denk wel dat hij hier minder in de belangstelling van de pers is. Want stress is al voor menig wielrentopper in wording funest geweest.
Mooi rustig zijn ding doen en weer genieten van het fietsen en wie weet haalt hij nog eens wat top resultaten.
Veel plezier en succes gewenst.
27 juli 2020 19:08
Sterke ploeg, dat Bora, met Sagan als geweldig uithangbord. Degelijke klassementsrenners hebben ze zonder meer, maar erg opwindend is het allemaal niet, behoudens misschien Schachmann. Ja, Kelderman past er wat dat betreft perfect tussen, maar wat is zijn toegevoegde waarde? Vraag me af in hoeverre hij de gelegenheid krijgt om ongedwongen eens voor eigen kans te gaan, en dan heb ik het niet over een 4e plaats in de eindrangschikking van de Ronde van Romandië.
Kan zijn dat hij het allemaal wel best vindt, een beetje meepeddelen in de marge waarmee een goed belegde boterham verzekerd is, maar ik heb nog altijd het gevoel dat hij tot veel meer in staat is.
27 juli 2020 19:22
Wilco is gebaat bij Duitse discipline en focus. Een goede keuze voor beide partijen, lijkt mij mits Wilco in staat is een heel seizoen op zijn fiets te blijven zitten.
    28 juli 2020 17:56
    Discipline en Focus, zoals hun kopman dat uitstraalt?

Reacties zijn gesloten.