Wielertransfers 2021: Domont, Chevrier, Debesay

woensdag 21 oktober 2020 om 15:33
Wielertransfers 2021: Domont, Chevrier, Debesay

Clément Chevrier - foto: Cor Vos

Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

AG2R La Mondiale
Axel Domont en Clément Chevrier hebben het einde van hun wielercarrière aangekondigd. Beide renners reden de afgelopen jaren in de kleuren van AG2R La Mondiale. Het is de Franse krant Le Dauphiné Libéré die het nieuws meldt. Domont (30) kampte eerder dit jaar met een bekkenbreuk en speelde al met de gedachte om te stoppen. In de Vuelta a España gaf hij op de tweede dag op in de etappe naar Lekunberri.

Chevrier (28) reed in de Brabantse Pijl zijn laatste wedstrijd. “Ik kampte met veel teleurstellingen. Hierdoor ging ik mezelf vragen stellen. In de afgelopen maanden realiseerde ik me hoe deze sport werkt. Ik hoopte natuurlijk op een ander einde van mijn loopbaan. Ik ben slechts blij dat ik trouw ben gebleven aan mijn overtuigingen en waarden. Ik heb geen spijt. Ik geef er de voorkeur aan op deze manier te stoppen.”


Yakob Debesay
Nippo Delko One Provence heeft de komst van Yakob Debesay officieel bevestigd. De Eritrese klimmer, die overkomt van de continentale afdeling van Groupama-FDJ, tekende een vierjarig contract. “Ik ben erg blij om bij de ploeg te komen”, laat hij weten via zijn nieuwe team. “Ik moet nog veel leren en wil beetje bij beetje vooruitgang boeken. Mijn grootste doel is om op een dag een van de grote rondes te rijden.”

Teammanager Philippe Lannes had Debesay eigenlijk vorig jaar al willen vastleggen. “Door samen te werken met Biniam (Ghirmay, red.) en Mulu (Hailemichael) hebben we al de nodige ervaring met Afrikaanse renners en weten we wat we aan ze hebben. Hij heeft zich voor meerdere jaren aan de ploeg verbonden en gaat een uitstekende klimmer worden.” Onlangs toonde Debesay zich nog in de Ronde van Lombardije voor beloften, waar hij derde werd.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Grobbel 21 oktober 2020 om 15:44

Interessante onderbouwing van Chevrier; lijkt duidelijk op iets te zinspelen.

0
Dolfy 21 oktober 2020 om 15:56

Ketonen misschien?

0
Lalsacien 21 oktober 2020 om 16:07

Hij heeft het over de afgelopen maanden.

0
David Janssens 21 oktober 2020 om 16:23

Die zinspeelt zeker op iets…. Krijg er een beetje het Christophe Bassons gevoel bij! Ben benieuwd wat de nabije maanden gaan brengen!

0
john 21 oktober 2020 om 16:40

Die zal wel meer weten ,maar word voor gek uit gemaakt als hij het D…woord gebruikt

0
wielrenner 21 oktober 2020 om 16:58

Toen Bassons indertijd iets van de sluier oplichtte, verklaarde iedereen hem voor gek. Zelfs journalisten negeerden hem volledig. En zie wat er nadien allemaal is gebeurd.
Toevallig ken ik deze jongen en heb hem zijn ganse carriëre gevolgd.
Ben er van overtuigd dat het D-woord nog volop actueel is in het peloton. Let maar eens op, iedereen is net als in de tijd van Bassons weer in slaap gewiegd.
Maar ik zie prestaties die gewoon te bijzonder zijn. En het verleden leert dat iets wat te mooi is om waar te zijn, enfin vul het zelf maar in.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone