Wielertransfers 2021: Canyon-SRAM, Daniel Pearson

maandag 28 december 2020 om 12:44
Wielertransfers 2021: Canyon-SRAM, Daniel Pearson

foto: Cor Vos

Het nieuwe jaar nadert met rasse schreden en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Ella Harris
Ella Harris blijft ook de komende twee jaar rijden voor Canyon-SRAM. De Women’s WorldTour-ploeg maakte vandaag de contractverlenging van de Nieuw-Zeelandse klimspecialiste openbaar. Harris kwam binnen bij de ploeg via de Zwift Academy. Afgelopen jaar won ze de koniginnenrit van de Herald Sun Tour.

Harris ziet Pauline Ferrand-Prévot, Elena Cecchini, Rotem Gafinovitz, Tanja Erath, Christa Riffel en Jessica Pratt vertrekken bij de formatie. Nieuwkomers zijn Mikayla Harvey, Elise Chabbey, Neve Bradbury en ex-wereldkampioene tijdrijden Chloé Dygert.

Selectie Canyon-SRAM voor 2021
flag-by Alena Amialiusik
flag-gb Alice Barnes
flag-gb Hannah Barnes
flag-au Neve Bradbury
flag-au Tiffany Cromwell
flag-ch Elise Chabbey
flag-us Chloé Dygert
flag-nz Ella Harris
flag-nz Mikayla Harvey
flag-de Lisa Klein
flag-de Hannah Ludwig
flag-pl Kasia Niewiadoma
flag-us Alexis Ryan
flag-il Omer Shapira


Daniel Pearson
Vini Zabù Brado KTM heeft zich voor komend seizoen versterkt met Daniel Pearson. Hij komt over van Canyon dhb p/b Soreen en daarmee maakt hij na twee jaar weer zijn rentree op het een-na-hoogste niveau in de wielrennerij. In 2017 en 2018 reed hij namelijk voor Aqua Blue Sport.

Pearson, zesde in de Ronde van Kroatië van 2018, is blij met zijn verbintenis bij het Italiaanse team. “Als belofte reed ik voornamelijk in Italië, dus dit voelt bijna als thuiskomen.” Pearson komt bij de ploeg onder meer de Nederlanders Wout van Elzakker en Etienne van Empel tegen.


Overzicht: Wielertransfers 2021

Dit artikel delen:

2 Reacties

Sephiroth 28 december 2020 om 13:52

Mooie selectie van canyon

0
bilthoven 28 december 2020 om 23:56

Leuk voor Daniel Pearson dat hij nog een ploeg heeft gevonden. Heeft in het verleden toch een aantal keren laten zien dat hij aardig kan klimmen. Is trouwens pas 26, die kan dus zeker nog van waarde zijn voor zijn nieuwe Italiaanse werkgever!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone