Wielertransfers 2020: Luis Léon Sánchez, vrouwenploeg Arkéa-Samsic, Gilles De Wilde

woensdag 30 oktober 2019 om 18:15
Wielertransfers 2020: Luis Léon Sánchez, vrouwenploeg Arkéa-Samsic, Gilles De Wilde

Luis Léon Sánchez - foto: Cor Vos

Update

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, geruchten en bevestigingen omtrent verschuivingen in het peloton vliegen je nog altijd om de oren. WielerFlits zet ze op een rijtje in de rubriek Wielertransfers.

Luis Léon Sánchez
Luis Léon Sánchez heeft zijn contract bij Astana met een seizoen verlengd. De 35-jarige coureur zal ook in 2020 nog in de gifblauwe kleuren van de Kazachse WorldTour-formatie rijden. Dit seizoen was de Spanjaard de beste in de Vuelta a Murcia, evenals in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland.

“Elk jaar wordt winnen moeilijker”, geeft de veteraan toe aan CyclingPro. “Maar ik wil blijven koersen. Ik wil mezelf blijven trainen en voor mezelf blijven zorgen. Ik ben erg blij met de rol die ik in het team heb, ik voel me goed hier bij Astana.”


Overzicht: Wielertransfers 2020


Gilles De Wilde
Gilles De Wilde maakt aankomend seizoen zijn profdebuut voor Sport Vlaanderen-Baloise. De jeugdigde Belg komt over van Home Solution-Soenens, waar hij de afgelopen twee jaar voor uitkwam. De 20-jarige De Wilde is achter Florian Vermeersch de vice-kampioen van België bij de beloften.

De Wilde is de vijfde neoprof bij het Belgische ProContinental-team aankomend seizoen. Eerder mochten al Sander De Pestel, Cédric Beullens, Julian Mertens en Fabio Van Den Bossche hun handtekening onder een profcontract zetten.

Selectie Sport Vlaanderen-Baloise 2020
flag-be Cedric Beullens
flag-be Fabio Van Den Bossche
flag-be Amaury Capiot
flag-be Kevin Deltombe
flag-be Robbe Ghys
flag-be Kenny De Ketele
flag-be Milan Menten
flag-be Julian Mertens
flag-be Edward Planckaert
flag-be Emiel Planckaert
flag-be Thomas Sprengers
flag-be Sander De Pestel
flag-be Aaron Van Poucke
flag-be Kenneth Van Rooy
flag-be Aaron Verwilst
flag-be Lindsay De Vylder
flag-be Jordi Warlop
flag-be Sasha Weemaes
flag-be Gilles De Wilde
flag-be Thimo Willems


Arkéa-Samsic
De vrouwenploeg van Arkéa-Samsic, die begin september werd aangekondigd, krijgt vorm. Volgens Le Télégramme krijgt de ploeg een status als continentale ploeg en zullen twaalf dames voor het team gaan rijden. Lucie Jounier, Amandine Fouquenet, Coralie Houdin en Sandra Lévénez zijn namen die door de krant worden genoemd. Deze rensters zouden allemaal over komen van US Vern, een clubploeg die al door de formatie van Emmanuel Hubert werd ondersteund. Ook Typhaine Laurance (VCP Loudéac), Anaïs Morichon (Charente-Maritime) worden aan de ploeg gekoppeld.


Neri Sottoli-Selle Italia-KTM
Neri Sottoli-Selle Italia-KTM heeft opnieuw drie aanwinsten gepresenteerd. Andrea Bartolozzi (20), Andrea Di Renzo (24) en Gianmarco Begnoni (23) hebben getekend voor de Italiaanse ProContinentale ploeg. Voor alle drie is het hun eerste profcontract.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jean Dumas 30 oktober 2019 om 15:31

Is ie nog maar 35? Heb het gevoel dat LL van de generatie Rebellin is.

0
Polleke 30 oktober 2019 om 16:35

Rebellin overspant zo’n 4tal generaties onderhand….

0
Scott Sunderland 30 oktober 2019 om 18:26

Het is Amaury Capiot dus wederom niet gelukt een stapje hogerop te zetten qua ploeg. Zonde. De vraag is ook of hij überhaupt op WT niveau zou kunnen presteren. Wellicht komen we daar nooit achter.

0
Verweggistan 30 oktober 2019 om 18:28

Zou, qua voornaam, leuk zijn als hij eens de Tour rijdt.

0
kelderfan 30 oktober 2019 om 20:33

Ja, helaas is hij niet opgemerkt. In de Binckbank liet hij toch zien WT-waardig te zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone