Wielertransfers 2020: Bahrain Merida, Laurens De Vreese, Willie Smit, Aritz Bagües
Fred Wright - foto: Cor Vos
woensdag 13 november 2019 om 18:30

Wielertransfers 2020: Bahrain Merida, Laurens De Vreese, Willie Smit, Aritz Bagües

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Bahrain Merida
Bahrain Merida heeft haar selectie voor komend jaar uitgebreid met twee neoprofs, Santiago Buitrago en Fred Wright. Volgens de teammanager Brent Copeland gaan zij een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van de toekomst van het team. Buitrago (20), een Colombiaans klimtalent, komt over van het Italiaanse amateurteam Cinelli en was afgelopen seizoen zesde in de Giro della Valle d’Aosta.

Wright (20) mocht dit seizoen als stagiair bij CCC alvast aan het WorldTour-circuit ruiken en reed met die ploeg al de Deutschland Tour, het Kampioenschap van Vlaanderen en de Gooikse Pijl (waarin hij elke keer de finish bereikte). De Brit heeft een baanachtergrond, maar zette zijn overstap naar de weg kracht bij met ritwinst in de Giro d’Italia voor beloften en de Tour de l’Avenir.


Laurens De Vreese
Laurens De Vreese koerst ook komend seizoen in de kleuren van Astana. Meerdere ploegen dongen naar de hand van de Belgische renner, maar vandaag bekrachtigde zijn huidige ploeg zijn contractverlenging. “Na vijf jaar bij de ploeg geniet ik nog altijd van mijn verblijf bij Astana en het werk voor onze kopmannen. Ik voel me hier zoals in een grote familie”, reageert De Vreese op zijn eenjarige contractverlenging.

“Ik ben erg gemotiveerd om het komende seizoen op de best mogelijke manier door te gaan. De voorbereiding op het volgende jaar is in volle gang en ik kijk ernaar uit om alle teamleden in december tijdens het trainingskamp te ontmoeten. Ik hoop dat we in 2020 nog betere resultaten kunnen behalen”, aldus de Belg, die al vijf seizoenen voor de Kazachse ploeg rijdt. Eerder koerste hij voor Wanty-Groupe Gobert en Topsport Vlaanderen-Baloise.


Overzicht: Wielertransfers 2020


Willie Smit
Willie Smit (26) maakte drie weken geleden al gewag van zijn transfer naar Burgos-BH, maar nu maakt de Spaanse ploeg de komst van de Zuid-Afrikaanse renner ook zelf wereldkundig. Na twee seizoenen in de WorldTour met Katusha Alpecin acteert hij komend jaar in het ProContinentale circuit.

Smit: “Burgos-BH deed me een erg uitdagend sportief aanbod. Ik weet dat ik meer vrijheid krijg dan bij Katusha, maar tegelijkertijd is dat een verantwoordelijkheid die ik nodig had op dit punt van mijn carrière. De ritzege van Ángel Madrazo legt de lat erg hoog voor de renners van het team, maar we moeten aan het nieuwe seizoen beginnen met de ambitie dat niveau vanaf de eerste wedstrijd te verbeteren.”


Aritz Bagües
Aritz Bagües (30) zet zijn carrière voort bij Caja Rural-Seguros RGA, na vijf seizoenen voor Euskadi-Murias te hebben gekoerst. Bij die ploeg gaat echter de stekker eruit. Daarmee bewandelt hij dezelfde weg als Héctor Sáez, die eerder al tekende voor de Spaanse ploeg. “Het is een eer om deel uit te maken van een team met zoveel historie”, reageert Bagües, die dit seizoen door blessures niet zijn volledige potentieel kon laten zien.

“Ik wil de slechte nasmaak van afgelopen jaar snel wegspoelen. Ik zie mezelf als een complete renner en een teamspeler. Ik denk dat mijn ervaring waardevol kan zijn voor de jongeren en ik hoop veel te kunnen bijdragen aan de successen van de ploeg”, aldus de Spanjaard.

 
3 Reacties
Sorteer op:
13 november 2019
Nu Astana officieel Nur-Sultan noemt, zouden ze de wielerploeg ook van naam laten veranderen?
13 november 2019
Jetse Bol is nog steeds niet officieel toegevoegd op Procyclingstats bij Burgos. Vreemd eigenlijk. Toen Madrazo verlengde stond het er bijvoorbeeld wel direct op.
    13 november 2019
    Zolang er geen persbericht is van de ploeg met Bol zijn verlenging wordt die door PCS niet toevoegd

Reacties zijn gesloten.